DE INSPIRAȚIE

soluții practice pentru o casă organizată și o minte liniștită

Soluțiile sunt inspirate din stilul minimalist, în care amenajările sunt simple și aerisite. Singurul scop al acestui stil este menținerea unei case curate, funcționale și lipsită de obiecte inutile care aglomerează spațiul și îți obosesc mintea. În majoritatea cazurilor, stilul minimalist poate fi integrat în casele noastre fără să-l etichetam ca atare. Așa că, putem adopta acest stil de amenajare interioară fără să renunțăm la culoare ci doar să aplicăm cele mai valoroase atribute ale sale: funcționalitatea și simplitatea.

“Scheleți” ascunși în dulapuri și sertare
Într-adevăr, acesta este primul pas pentru a-ți elibera casa, dar și cel mai important pentru că pornește chiar din interioarele sale. Deschide toate dulapurile și sertarele și pregătește sacii de gunoi: unul pentru hainele sau obiectele decorative pe care nu le mai folosești, al doilea pentru hainele pe care nu le mai porți. Alegerea îți aparține între ce vrei să arunci și ce să dăruiești. Fără regrete!

 

Img. source: webpagefx.com

Img. source: decoist.com

Noul tău spațiu aerisit
Acum că ai făcut loc pentru haine noi și obiecte decorative cu rol funcțional, putem trece la etapa următoare: idei de organizare ale spațiului. Cutiile de depozitare și rafturile suspendate îți pot oferi acces facil către orice obiect pe care îl folosești zi de zi.

Img. source:decoist.com

Simplifică, simplifică
Acesta ar trebui să fie sloganul nostru zilnic, aplicat fiecărui aspect al vieții noastre pentru că atunci când simplificăm situația în propriile case, câștigăm spațiul necesar pentru a ne aplica ideile geniale în materie de amenajare interioară.

Img. Source: paysagedecor.com

 

Personalitatea pereților tăi
Pe site-ul nostru, xtdeco.ro, găsiți diferite modele de fototapet care se potrivesc stilului minimalist și aduc un plus de farmec și creativitate oricărei camere.


Avantajul unui stil minimalist este că poți păstra mai ușor curățenia, reducând eforturile tale de a menține lucrurile organizate și “sub control”. Într-adevăr există și o dimensiune psihologică a acestui proces pentru că aruncând lucruri vechi, nefolositoare, care au tot adunat praful anilor, vei simți că îți pui în ordine propria viață.

Spor la treabă!

5 Comments

 1. stilul art nouveau – o mișcare revoluționară în arta designului interior – XT Deco – Blog

  […] curioși să descoperiți și alte stiluri, noi am scris și despre stilul loft, stilul marocan, minimalist și cel […]

 2. Stilul eclectic – sofisticat, artistic, complex

  […] curioși să descoperiți și alte stiluri, noi am scris și despre stilul loft, stilul marocan, minimalist și cel […]

 3. stilul victorian - exces și prosperitate

  […] Dacă vă place să citiți articole despre arta amenajărilor interioare și sunteți curioși să descoperiți și alte stiluri, noi am scris și despre stilul zen, stilul art-nouveau și stilul minimalist […]

 4. Panourile decorative - o soluție inedită de amenajare - Jurnal de design interior

  […] Deco te ajută să-ți înfrumusețezi spațiul cu ajutorul unor soluții practice pentru locuința ta, în timp ce se gândește la siguranța ta. Jurnal de design interior […]

 5. Panourile decorative – o soluție inedită de amenajare – Jurnal de Design Interior

  […] Deco te ajută să-ți înfrumusețezi spațiul cu ajutorul unor soluții practice pentru locuința ta, în timp ce se gândește la siguranța […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *