fbpx
REFERINȚE DE STIL

Art Deco – pentru locuințe sofisticate

Popular în anii 20-30 în America și Europa, stilul art deco reprezintă opulența, bogăția și eleganța în cel mai clasic sens al ei. Prin forme geometrice mari, culori precum auriul, detalii metalice și materiale scumpe, acest stil de design este perfect pentru cei care vor să iasă în evidență.

 

 

O casă decorată în stilul art deco, sau care împrumută câteva din elementele esențiale, trebuie să fie scăldată în materiale exotice, forme colțuroase, și să evoce un caracter puternic. Totodată, pentru a avea un rezultat reușit, trebuie luată în considerare înălțimea încăperilor, care se recomandă a fi de minim 2,80 m. Implementarea unui stil art deco într-un interior mai mic, nu este recomandată, tocmai datorită încărcăturii spațiului.

 

 

Tapet Designer Glamour, MINDTHEGAP

Tapet Designer Metropolis, MINDTHEGAP

 

Printre accesoriile des întâlnite se află oglinzile mari, cu rame aurii și forme îndrăznețe. Marmura este un element de bază pentru băile și bucătăriile art deco. Pereții decorați cu tapete cu forme geometrice oferă spațiului un aspect grandios și scot din anonimat pereții albi.

 

Tapet Designer Glamour Dark, MINDTHEGAP

 Tapet Designer Obsession, MINDTHEGAP

 

Culorile de bază pentru stilul art deco sunt cele neutre, accentuate de accesorii și finisaje în culori stridente.

Mobila pentru fiecare cameră este impunătoare, supradimensionată, dar, mobila în stil minimalist se poate combina cu usurință într-un design mai curajos.

Accesoriile trebuie să fie în concordanță cu perioada reprezentată de stilul art deco. Noi sau vintage, obiectele trebuie să fie de înaltă calitate, restaurate atent și din materiale prețioase.

 

 

Obiectele decorative joacă un rol foarte important în a reda epoca binecunoscutului Marele Gatsby așa că alege fiecare lampă și obiect de artă ținând cont de ce era la modă în acea perioadă: cristale, finisaje aurii, forme ale razelor de soare.

Stilul art deco nu se demodează, mai ales pentru că se potrivește atât de bine cu o locuință modernă.

 

 

Atenția specială acordată simetriei obiectelor asigură succesul decorului. Regăsită și în arhitectura art deco, accentuarea liniilor și a formelor subliniază dichisul și atenția la detalii. Pentru că un design art deco atrage toate privirile, fiecare colț al casei trebuie să fie gândit și decorat cu mult bun gust.

 

Surse fotografii: Pinterest, XTDeco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *