REFERINȚE DE STIL

Arta mixului cu stilul tranzițional

Un stil hibrid care îmbină confortul designului tradițional cu profilul curat al aspectului contemporan, oferind un ambient cald și primitor, un mix elegant de texturi, nuanțe și materiale. Cu certitudine poate fi privit ca o nouă variantă de clasic sau o variantă mai tânără și energică de tradițional.

Extrem de popular, acest stil de design propune alăturarea armonioasă a liniilor curbate cu cele drepte pentru un mediu perfect pentru relaxare și confort.

Suntem convinși că dacă ați răsofi o revistă de design de interior, cel puțin jumătate din camerele pe care le vedeți se încadrează în stilul tranzițional. Avantajul acestuia constă în  simbioza stilurilor de design deja consacrate.

Deși, de obicei, stilul tranzițional denotă un echilibru între contemporan și tradițional, nu este întotdeauna cazul. Puteți să amestecați câteva , dar doar câteva piese din alte stiluri, atâta timp cât ele nu distrag atenția și rezultatul final denotă echilibru vizual.

Gama cromatică

În general regăsim spații care folosesc culori neutre și subtile precum crem, bronz, kaki, gri, și cu o ocazională urmă de ciocolată sau expresso.

Dacă nu puteți să trăiți într-un spațiu monocromatic, puteți adăuga câteva accente de culoare. De exemplu, puteți repeta culorile deschise într-o piesă de artă, lămpi sau alte accesorii.

Mobilierul și decorațiunile

Fiecare element de decor completează armonios spațiul, nicio piesă nu este aleasă la întâmplare în acest stil.

Băncuța de la intrare și oglinda inspiră un aer formal, pe când lampa ultra modernă așezată lângă aduce un aer proaspăt, reducând aspectul prea serios.

Continuăm cu zona de luat masa în care regăsim aceleași elemente pline de eleganță, o masă cu scaune moderne, dar tapițate în material tradițional desprinse parcă dintr-o altă epocă, dar mai actuale ca oricând.

Camera de zi  este deosebită în fiecare detaliu. Combinarea diferitelor elemente arhitecturale tradiționale, cum ar fi ornamentele sau sculpturi cu canapele cu linii drepte, clare, creează o coeziune subtilă, un laitmotiv al decorului.

Putem spune că piesa de rezistență este șemineul cu multe detalii sculptate, iar televizorul montat deasupra lui ne readuce din nou în era contemporană a tehnologiei.

Bucătăria poate avea un mobiler tradițional, dar puteți echilibra designul cu corpuri de iluminat moderne cum ar fi candelabrele din metal. Totodată, un blat cu efect metalic poate adăuga un look contemporan.

În dormitor  se pot face mai multe combinații.  La capatul patului se poate adăuga un element modern, sau două noptiere cu veioze metalice elegante.

Pentru baie puteți folosi sticlă, ceramică sau metal pentru un aspect modern. Dacă aveți o cadă tradițională cu piciorușe puteți monta gresie pentru acel efect de vechi-nou.

Accentul se pune pe decorațiuni sofisticate cu o simplitate aparte, care atrag toate privirile, spațiul nefiind unul aglomerat, ba din contră, elementele de decor se regăsesc într-un echilibru perfect.

Mai presus de toate, un spațiu tranzițional este odihnitor, cald si primitor.  Putem spune cu certitudine ca mixul elementor de decor mai nefinisate cu cele ultra-moderne îi conferă o personalitate aparte.

Orientați-vă privirea și către magazinul nostru online XT Deco, unde găsiți colecții generoase de tapet și fototapet, panouri decorative, profile decorative , vopsele și decorațiuni pentru case dichisite.

5 Comments

 1. Calinescu Nela

  Intr-adevar, mi-ati ghicit stilul! Imi place foarte mult ce am gasit in fotografiile ce au ilustrat prezentarea stilului tranzitional. Multumesc!

  1. Ne bucurăm tare mult că ai găsit informații utile referitoare la preferințele tale.
   Spor de re/decorat!

 2. Super chiar asa este

 3. lacramioara munteanu

  Foarte frumoase ideile! Chiar sunt pe gustul meu. Mulțumesc!

  1. Bună ziua,

   Ne bucurăm că am reușit să vă inspirăm și sperăm să o facem și pe viitor prin toate articolele noastre. Vă mulțumim și noi pentru apreciere!

   O zi minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *