fbpx
REFERINȚE DE STIL

California-Chic – eleganță casual și aerisită

Stilul California-chic sau Cali-chic este ideal pentru un decor casual, plin de lumină, materiale naturale și briza mării (reală sau imaginară). Cali-chic poate fi comparat cu momentul în care duci o scoică la ureche și auzi sunetul mării – odată ce calci peste pragul unei încăperi decorată în Cali-chic poți simți briza californiană.

Potrivit unui apartament de dimensiuni reduse sau o casă de vacanță într-un orășel de la mare chiar și în România, Cali-chic încorporează accesorii și materiale casual în vogă. Covoare cu pattern-uri, pufoase sau preșuri moștenite de la bunici. Mobilă în stilul mid-century modern, plante și decorațiuni colorate. Toate se combină perfect într-o armonie între stiluri vintage și un stil de viață millennial.

Cali-chic este un stil optimist, care pune accent pe tot ceea ce este confortabil. Canapelele mari de catifea în culori pastelate și cât mai inedite stau la baza designului sufrageriei. Pernele în număr cat mai mare, chiar și cele pentru stat pe jos întregesc zona cozy din fața televizorului. Covoarele trebuie să fie confecționate din materiale moi, cu fire lungi și ideal decorate cu pattern-uri boeme. Scaunele și mesele din paie împletite, tipice teraselor de pe plajă oferă un aer relaxant sufrageriei.

 

 

California-chic poate fi comparat cu stilul scandinav, dar cu accente boeme. Sau stilul scandinav adus la malul mării mai aproape de surferi și temperaturi ridicate. Summer time, when the living’s easy.

 

 

Chiar dacă nu ne aflăm într-o zonă în care ne putem bucura de vară pe tot timpul anului, Cali-chic poate fi secretul un veri prelungite. În materie de culori, paleta potrivită pentru acest stil este extrem de vastă. Poți opta pentru o abordare minimalistă și să te rezumi și alb, gri și lemn natural sau poți încorpora toate culorile tale preferate. Combinația de crem, alb și roz împreună cu finisaje și accesorii aurite este însă baza stilului Cali-chic.

 

 

Chiar dacă este recomandat ca pereții unei camere Cali-chic să rămână albi (mai ales datorită multitudinii de culori și accesorii) poți folosi un perete de accent în care să încorporezi un fototapet cu motive marine, care să țină locul tablourilor.

 

Fototapet 3D Misty Water, RBW-R13301

 

Fototapet Paradise Breeze, RBW-R13321

 

Fototapetul care imită plăcile de lemn poate decora discret pereții pentru o atmosferă cât mai cozy.

 

Fototapet Secret Garden & Fototapet Bali Boards

 

 

Draperiile colorate, cu motive amuzante, pop art și perdelele de duș cu mesaje și culori stridente sunt și ele importante pentru stilul California-chic. Elementele elegante ca și candelabrele aurii oferă acea amprentă necesară de chic, în timp ce ornamentele amuzante și nuanțele pastelate păstrează echilibrul între jucăuș și serios.

 

 

Stilul California-chic nu se ia foarte în serios, dar împrumută esențialele unor stiluri importante din istoria designului interior. Admirația față de mobilier vintage și interesul pentru tehnologie și decorațiuni entertaining fac din publicul țintă al stilului Cali-chic un segment extrem de interesant, care nu se află într-o extremă sau alta (ex. minimalist vs maximalism), ci pune mâna pe câte puțin din toate.

 

 

The best of all worlds poate fi motto-ul stilului Cali-chic, iar dacă și tu te regăsești în ceea ce transmite acest stil, poți cu ușurință să-ți transformi casa într-o mică oază originală cu aer de escapadă la malul mării.

Spor la decorat!

1 Comments

  1. Cele mai bune lampi de birou. Recomandarile specialistilor - XT Deco

    […] lampă te ajută să faci un statement fără a exagera. Potrivită pentru un apartament în stilul California-chic sau boem care se bucură de decorațiuni cu forme neconvenționale și pattern-uri geometrice, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *