fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Cele mai bune lămpi de birou. Recomandările specialiștilor

Lămpile de birou sunt accesoriile de care vei avea cea mai mare nevoie atât acasă cât și la birou sau la școală. Indiferent de munca pe care o prestezi sau locul în care lucrezi cel mai mult, o lampă de birou te va ajuta să nu îți forțezi ochii fie dacă lucrezi la calculator, dacă citești sau iei notițe pe foaie. O lampă versatilă și multifuncțională te va ajuta în mod special dacă ai proiecte artistice sau dacă lucrezi la anumite schițe și design-uri. Citește mai departe pentru a afla ce corpuri de iluminat se potrivesc pentru activitățile tale și care sunt cele mai căutate.

 

lampa de birou sufragerie

 

Tipuri de lămpi de birou

Mai ușor de folosit sau mai potrivite pentru decor, versatile sau fixe, lămpile de birou se disting după scop, design, funcționalitate sau accesorii.

În funcție de tipul de prindere

Lămpile de birou se găsesc pe piață cu diferite metode de prindere, pentru a te ajuta atât la relaxare, cât și la muncă.

Lămpi de birou cu clips

Lămpile de birou cu clips sau clemă sunt potrivite în special pentru a fi montate de cadrul patului sau al unei mese pentru citit. Lămpile cu clips sunt de obicei de dimensiuni mici spre medii și pot fi aplicate pe orice material al cărei grosimi permite prinderea lămpii. Lampa de birou cu clips se mai poate folosi și pentru munca la calculator, dacă ai nevoie de o sursă de lumină pentru zona tastaturii și a monitorului. Ai grijă însă la uzura clamei și încearcă să păstrezi lampa cu clips în aceeași poziție și în același loc pentru cât mai mult timp.

 

lampa de citit cu clips

 

Lămpi de birou cu baza fixă

Lămpile de birou obișnuite, care nu se prind de corpurile de mobilier pot fi amplasate pe orice suprafață plată, în funcție de nevoile tale. În general lămpile de birou cu baza fixă sunt cele pe care le găsești în mai multe modele și care se potrivesc mai multor stiluri decât cele cu clips sau clemă. Lămpile obșinuite pot fi folosite și ca obiect de decor, pe când cele cu clips au de obicei o funcție precisă fără a impresiona prin designul lor.

 

lampa de birou noptiera

 

 Lămpi de birou ajustabile

Brațul mobil al lămpilor de birou ajustabile te ajută să îndrepți lumina în poziția optimă pentru activitatea ta. Piciorul sau brațul mobil se poate întinde în orice direcție în funcție de modelul lămpii. Există lămpi care dispun de mai multe brațe și picioare care pot fi ajustate după plac sau lămpi care dispun de o singură direcție de mișcare a piciorului sau brațului.

 

lampa de birou ajustabila

 

lampa de birou picior ajustabil

 

2. În funcție de tipul de bec

Multitudinea de feluri de becuri disponibile pe piață îți oferă posibilitatea să alegi să potejezi mediul, factura la curent și bunăstarea de acasă.

Lămpi de birou cu bec fluorescent (economic)

Becurile fluorescente au avantajul unei durate mai lungi de viață în comparație cu cele incandescente și folosesc mult mai puțină energie – fapt care le face varianta mai prietenoasă cu mediul. Becurile fluorescente pot produce o lumină la fel de intensă ca un bec obișnuit, folosind mult mai puțină energie electrică care duce la costuri mult mai mici la facturile lunare. Printre dezavantajele acestor tipuri de bec se numără toxicitatea substanțelor pe care acestea le conțin și pericolul pentru mediu și oameni când sunt sparte, dar și faptul că un bec fluorescent nu poate fi folosit de o lampă cu dimmer. Prețul mai ridicat în comparație cu becurile incandescente nu poate fi considerat neapărat un dezavantaj având în vedere că becul fluorescent va putea fi folosit pentru o perioadă mult mai lungă de timp și te va ajuta să reduci substanțial costurile consumului de energie.

Lămpi cu bec incandescent

Becurile clasice sau incandescente sunt inferioare becurilor economice, deoarece nu produc la fel de multă lumină și ciclul de viață este redus. De asemenea, consumul de energie electrică este mai ridicat, pentru că becul produce mai multă căldură decât lumină (doar 8% lumină). Un avantaj al acestor becuri este posibilitatea de a fi folosit la o lampă cu dimmer. Culoarea plăcută și caldă a luminii reprezintă încă un avantaj al becului incandescent în comparație cu lumina mai rece a celui fluorescent.

Lămpi cu bec LED

Becurile LED sunt cele mai folosite în zilele noastre și sunt mult superioare celor incandescente și chiar celor economice. Consumul de energie al becurilor LED poate ajunge cu până la 90% mai redus decât al celorlalte tipuri de becuri, în același timp producând la fel de multă energie. Calitatea eco friendly a becurilor LED este dată și de lipsa substanțelor nocive pentru mediu. Becurile LED au o durată de viață de peste 10 ani, aprindere instantă și pot fi găsite în diferite culori. Becurile LED sunt, de asemenea, și compatibile cu lămpi cu sistem dimmer.

 

exemple lampi de birou decor

 

3. În funcție de metoda de alimentare

Lămpile de birou pot fi cuplate la diferite surse de energie în funcție de model.

Lămpi de birou cu încărcare la priză

Sursa clasică la care se cuplează majoritatea lămpilor de birou este priza, indiferent dacă este vorba de lămpi de birou cu bază fixă sau modele cu clips sau clemă.

 

lampa de birou priza

 

Lămpi de birou cu USB

Tot mai multe lămpi de birou au acum funcția încărcării prin USB. În general modelele de lămpi cu USB sunt cele de mici dimensiuni, care se conectează direct la portul USB al laptopului, unele având posibilitatea de a încărca la rândul lor alte device-uri ca smartphone-ul.

Lămpi de birou cu baterii

Lămpile cu baterii sunt de regulă cele de foarte mici dimensiuni, în special lămpile pentru citit care se atașează direct pe coperta cărții printr-o clemă.

4. În funcție de sarcini

Lămpile de birou pot fi folosite cu un scop anume în momentul în care întreprinzi activități precum cititul, scrisul, desenatul sau munca la calculator sau pot fi folosite pe post de element decorativ pe care îl folosești din când în când pe timp de seară. Lămpile de birou smart și Hi-Tech pot fi folosite pentru încărcarea wireless a telefonului.

 

lampa de birou incarcator wireless

 

Recomandări de lămpi de birou

Lămpile de birou care se potrivesc designului casei și îndeplinesc și funcția pe care ți-o dorești au șansa să devină accesoriile de care nu poți să te lipsești.

Lămpi de birou clasice

Lămpile de birou clasice se potrivesc unui design elegant, care urmărește liniile clasice fără a ieși din norme prea mult. Lămpile de birou clasice au  abajurul din textil în nuanțe mai sobre precum negru, crem, gri, iar cele de lux pot avea detalii metalice combinate cu cristale.

 

Lampă de birou Crystal Auriu MW-Light

 

lampa de birou cristale

 

Materialul de bază al lămpii este metalul cu abajurul împodobit cu detalii din cristal. Lampa de birou se potrivește în sufrageriile elegante clasice, dar și în cele moderne sau boeme care vor să dea senzația unei clătorii în trecut în epoca art deco și își asumă un stil rebel cu accente de luxoase.

 

Lampă de birou Classic Alamă MW-Light

 

lampa de birou clasica alba

 

Această lampă își găsește perfect locul în cadrul unui stil de design shabby chic. Dacă te pasionează mobila restaurată, obiectele vintage și decorațiunile într-o combinație reușită de lemn vechi și materiale elegante și fine, această lampă de birou va fi perfectă pentru orice cameră a casei decorate după regulile shabby-chic.

 

Lampă de birou Classic Auriu MW-Light

 

lampa de birou clasica sufragerie

 

O lampă de birou care se potrivește în aceeași măsură în jurul canapelei cât și într-un birou directorial clasic va fi mereu alegerea potrivită. Eleganța unui obiect decorativ care are și o funcție de care nu te poți lipsi este eternă.

 

Lampă de birou MW-Light 700032404lampa de birou pentru noptieraLampa de pe noptieră este esențială pentru serile în care vrei să mai tragi de tine să termini cartea care te ține cu sufletul la gură. O lampă de birou elegantă se va potrivi de minune într-un dormitor de lux inspirat din romanele de dragoste clasice.

Lămpi de birou moderne

Dacă ne uităm înspre viitor, cu un picior în prezent, putem observa schimbările tehnologice și de design care se observă și în cazul lămpilor de birou. Potrivite pentru spații de birou destinate tinerilor cu spirit minimalist, care caută funcționalitatea, lămpile de birou moderne impresionează atât prin impresia puternică pe care o lasă cât și prin prezența aproape de neobservat. Lămpile de birou moderne se concentrează pe forme inedite, culori mai îndrăznețe, dar și design cât mai minimalist.

 

Lampă de birou Hi-Tech Crom Regenbogen, 496032801

 

lampa de birou minimalista

 

Silueta acestei lămpi de birou o face potrivită pentru sufrageriile sau dormitoarele contemporane decorate minimalist, predominant în culori precum gri-ul și alb. Lumina subtilă și plăcută transmisă de lampă va oferi camerei tale un colț de inspirație pe timp de seară.

 

Lampă de birou Megapolis Crom, MW-Light, 607030301

 

lampa de birou chic

 

O formă clasică, dar cu design jucăuș și culori pământii, această lampa de birou se va asorta perfect cu o masă din lemn cu aspect natural. Fie că decorul este unul eclectic sau scandinav, această lampă de birou îți oferă pata de culoare care îți lipsea.

 

Lampă de birou Hi-Tech Negru, DeMarkt, 631034901

 

lampa de birou hi-tech

 

Lampa de birou minimalistă servește și pe post de ceas, calendar și termometru, toate încorporate într-o siluetă armonioasă îmbrăcată în imitație de piele. Lampa se poate plia în mai multe poziții pentru a putea fi depozitată ușor, sau pentru a economisi spațiu într-o cameră de mici dimensiuni. Este perfectă atât pentru birou sau pentru acasă.

 

Lampă de birou Hi-Tech Argintiu, DeMarkt, 726030401

 

lampa de birou moderna dormitor

 

O casă sau o cameră cu personalitate are nevoie de corpuri de iluminat pe măsură. Într-un decor minimalist, această lampă te ajută să faci un statement fără a exagera. Potrivită pentru un apartament în stilul California-chic sau boem care se bucură de decorațiuni cu forme neconvenționale și pattern-uri geometrice, lampa de birou  poate fi folosită în orice cameră din casă/apartament.

Lumea corpurilor de iluminat îți oferă opțiuni care mai de care mai spectaculoase, dar trebuie să alegi în funcție de preferințe, stilul de decorare și nevoi. Fiind în primul rând un obiect care te ajută să îți pui ideile în ordine și să termini sarcini importante și mai apoi un obiect decorativ, lampa de birou ideală trebuie să aibă efecte estetice pozitive și productive. Dacă nu credeai că le poți avea pe toate, produsele pe care ți le punem la dispoziție te vor convinge. Spor la decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *