fbpx
STUDIU DE CAZ x DESIGNERI

“Colonial Wonder” – amenajare apartament cu Miso Architects

Apartamentul rezidențial cu 3 camere la care au lucrat cei de la Miso Architects între aprilie- iulie 2017 surprinde spiritul liber și explorator al beneficiarului. Apartamentul găzduiește un tânăr britanic impresionat de tradițiile și meleagurile pitorești românești. Multiculturalismul este unul dintre punctele principale atinse de amenajarea celor de la Miso Architects prin materiale, decorațiuni și piese de mobilier. Citește mai departe pentru a afla ce stă la bazele unui stil de design interior colonial și dacă te reprezintă și pe tine!

 

Foto ©  Alexandru Dragoi

Decorul este într-un stil deosebit faţă de restul proiectelor noastre de până acum, conceptul fiind cel de design “colonial”, acesta fiind stilul care ne-a inspirat atunci când am cunoscut beneficiarul şi i-am auzit povestea. În această amenajare regăsim mult lemn, culori calde (grena şi coniac fiind vedetele în tendinţele anului), uşi lamelare şi piese tapiţate cu piele – toate ducând cu gândul la călătorii şi amintiri de neuitat

 

 

Tânărul şi-a dorit o amenajare caldă, în care să integrăm elemente şi suveniruri care să îi aducă aminte de locurile minunate pe care a avut ocazia să le viziteze de-a lungul vieţii.

 

 

Despre living:

Camera principală în care urma să amenajăm zona de zi cu living cu bucătărie deschisă, are o formă foarte alungită cu latura lungă de peste 10 m şi cea scurtă de 3.6 m, precum şi 3 uşi de acces în cameră, dar şi accesul principal în locuinţă şi cel spre terasă. Ţinând cont de toate acestea, primul pas a fost delimitarea funcţională a zonelor necesare şi crearea de iluzii care să modifice vizual proporţiile existente. Astfel am creat o zonă pentru bucătărie, încadrată de un bar şi o depozitare pentru încălţăminte, toate acestea funcţionând împreună şi utilizând spaţiul existent în mod optim.

Oglinda supradimensionată, care împarte zona de living, oferă un aer neconvențional spațiului atât prin amplasare cât și prin modelul cu cadrul de lemn cu aspect brut.

 

 

Canapeaua Nuvola de la Divanissimi a fost înconjurată cu o mică bibliotecă, delimitând astfel zona de TV împreună cu superba oglindă supradimensionata cu ramă de lemn,  amplasată strategic pentru a spori lăţimii camerei. Cel mai spectaculos truc folosit, sunt nelipsitele noastre lamele de lemn, care crează un portal pe ultima parte a camerei coborând pana la nivelul pardoselii şi respectiv pe comodă cu inserţii de oglindă, o piesă deosebită realizată pe comandă de Movi Design. 

 

 

Despre dormitor:

Pentru dormitor am ales să realizăm doi pereţi de accent deosebiţi – unul cu ajutorul unei tăblii de pat supradimensionate realizate din lemn de stejar natur continuat cu o placare de oglindă, iar vizavi, în reflexia acestuia, un superb fototapet ce redă imaginea unei păduri tropicale cufundate în ceaţă.

Dormitorul combină armonios detaliile de lemn natural cu fototapetul 3D Ceață misterioasă, achizițional prin XT Deco. Peretele de accent din fața patului îți oferă un moment de răgaz în fiecare seară și dimineață, pentru a-ți pune ordine în gânduri și a găsi inspirație pentru noi aventuri.

 

 

Corpurile de iluminat reprezintă opere de artă – o suspensie şi două veioze de la LZF Lamps, realizate manual din foiţa de furnir. În zona de dressing am realizat pe comandă împreună cu Bucin Mob şi Movi Design un dulap cu uşi lamelare din lemn prin care se strecoară subtil lumina din interior. În completare am aşezat în cadrul unei nişe existente, o comodă tapiţată sub forma unor valize aşezate una peste alta, pentru care am folosit piele şi catarame autentice. 

 

 

Despre bucătărie:

Bucătăria beneficiază de multiple spaţii de depozitare, un blat generos cu un superb contra blat din plăci mari ceramice de la DHD, dar şi electrocasnice cu design uşor retro şi o hotă decorativă spectaculoasă. Jocul de înălţimi dintre blatul de lucru şi bar, a fost gândit pentru a contura şi a delimita optim zonele funcţionale.

 

 

Pentru a realiza o percepţie diferită a proporţiilor camerei, am ales să aşezăm principalele piese de mobilier transversal, astfel încât să îi “tăiem din lungime”. Biblioteca metalică până în tavan, a fost special creată pentru a găzdui amintirile proprietarului, dar şi pentru a expune cele două ghitare ale acestuia.

 

 

Despre birou:

În birou, în fața unui perete de accent cu harta Londrei vechi, care să îi amintească beneficiarului de meleagurile sale natale, am aşezat o canapea extensibilă Hendrix de la Divanissimi, realizată pe comanda dintr-un material foarte plăcut şi rezistent. Aici am ales să balansăm nuanţele calde cu draperii verde smarald şi perdele dintr-un voal simplu şi diafan.

Lemnul rămâne în centrul atenției deși nu lipsesc nici detaliile din metal, tocmai pentru a reda autenticitatea unui material de bază folosit de toate culturile în moduri diferite și diverse. Accentul pe elemente naturale și dorința de a descoperi colțurile cele mai neexplorate ale lumii fac amenajarea celor de la Miso Architects o mică minune ascunsă în jungla urbană.

 

 

Sfatul arhitectului:

Sfatul nostru pentru amenajări spectaculoase este stabilirea unui concept unitar care să reprezinte amenajarea finală şi urmărirea firului acestuia prin folosirea de nuanţe şi texturi comune între camere. În cazul acesta ne-am jucat cu finisaje şi texturi deosebite, atât la nivelul mobilierului, cât şi al pereţilor şi corpurilor de iluminat, acesta fiind un succes garantat.

 

 

 

O echipă profesionistă te poate ajuta să integrezi în decorul casei pasiunile, suvenirurile și materialele pe care ai ajuns să le îndrăgești de-a lungul timpului. Un element cheie se va regăsi în toate camerele, astfel creând un spectacol continuu care te va reprezenta în fața celor care îți vizitează căminul. Casa ta trebuie să devină mai mult decât o modalitate de a impresiona – să îți transmită un sentiment familiar, să te facă să simți unde e “acasă”. Dacă ai dubii despre cum le poți avea pe toate, apelează la un designer care să te îndrume și să te citească.

Pe Miso Architects îi poți contacta pe misoarchitects.ro, Facebook și pe Instagram. Dacă ai un prieten care e în aceeași situație, recomandă-i articolele noastre în colaborare cu arhitecți și designeri pentru inspirație.

Spor la decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *