fbpx
living decorat cu obiecte de mobilier, un perete accent si draperii albastre
DECOREAZĂ CU STIL

Colțul stării de bine. Cum creezi o zonă de relaxare în living. Proiect DIY

Livingul este încăperea în care îți petreci cel mai mult timp, iar atmosfera care te întâmpină trebuie să fie una foarte primitoare și caldă. Iată cum să creezi un colț al stării de bine și o zonă de relaxare simplu, rapid și eficient – un loc unde să te simți cu adevărat acasă. 

Decorează pereții cu fototapet

Fototapetul aduce un aer proaspăt, modern și personalizat, camera prinde, deodată, viață, devine animată și te îndeamnă la acțiune. Uită de zugrăveala clasică și alege un model de tapet în culori vii, vesele și jucăușe. Poți opta și pentru un fototapet cu ajutoul căruia să creezi un perete accent, o zonă care să iasă în evidență, care să atragă toate privirile și cuvintele de admirație. Îți recomandăm modele din colecția Sandberg care se potrivesc de minune atât într-o cameră spațioasă, cât și într-una de dimensiuni mai mici. Aici vei putea citi mai multe despre cum pregătești casa pentru aplicarea tapetului. 

living decorat cu fototapet si obiecte de mobilier
Tapetul dă o notă aparte încăperii, aduce o pată de culoare și personalizează spațiul din orice cameră

Panouri decorative pentru un perete accent

Livingul poate fi decorat cu un panou decorativ clasic sau poți opta pentru modele 3 D, care conferă camerei profunzime și adâncime, mărind vizual spațiul. Alege modele albe sau în culori deschise și montează panoul pe un perete pe care dorești să-l scoți în evidență. Poate fi chiar peretele care se află în fața ușii sau cel din fața ferestrelor. Important este ca aici să nu se regăsească foarte multe obiecte de mobilier. Poți amplasa în această zonă o canapea, un fotoliu sau o măsută de cafea. Pe blogul nostru vei descoperi și alte sfaturi despre cum să creezi un perete accent folosind panouri decorative.

panou decorativ 3 D pentru living
Un panou decorativ 3D în culori deschise va mări vizual camera

Cumpără un fotoliu comod

Într-un colț al livingului amenajează-ți oaza de liniște și relaxare prin amplasarea unui fotoliu moale și comod unde te vei refugia seara, când vei veni obosit acasă. Aici poți răsfoi paginile unei reviste, poți citi dintr-o carte, aici poți servi cafeaua de dimineață sau te poți delecta, seara, cu un pahar de vin. Fotoliul ar trebui să fie din același set cu canapeaua din living. Evită obiectele de mobilier desperecheate!

Colțul stării de bine. Alege un lampadar cu lumină caldă

În spatele zonei de citit, mai exact a fotoliului în care te cufunzi seară de seară cu o carte în mână, așază un lampadar care să degaje o lumină caldă și blândă. Ai nevoie de un corp de iluminat care să spargă monotonia, care să accentueze un anumit loc, dar și care să contribuie la iluminarea perfectă a întregii încăperi. Optează pentru un model care să se potrivească cu stilul în care ai decorat livingul. Dacă acesta este clasic, alege un lampadar clasic, cu picior din lemn sau alamă, cu abajur în culori deschise de alb sau crem. 

Alege o măsuță mică pentru cafea

O măsuță pentru cafea amplasată în fața canapelei sau a unui fotoliu va aduce o pată de culoare livingului, fiind o invitație deschisă la relaxare. Vei obține un colț al stării de bine, unde  poți savura cafeaua, poți sta alături de prieteni la o șuetă, unde ai putea citi dimineața ziarul preferat. Măsuța de cafea nu trebuie să fie de dimensiuni mari, voluminoasă și greoaie. Dimpotrivă. Alege ceva mic, cochet  și delicat. 

Acoperă podeaua cu un covor pufos

Senzația de căldură, atmosferă de cămin, acel aer cozy este dat de materialele textile pe care le folosești în locuința ta, de la mochete, covoare și traverse până la perdele, draperii, lenjerii de pat sau pernuțe decorative. În living ar trebui să existe un covor moale și pufos, clasic sau modern – în funcție de stilul mobilierului. Covorul dă personalitate oricărei încăperi, poate fi chiar piesă de rezistență într-o cameră iar importanta lui este, fără îndoială, una foarte mare. 

covor-podea-living
Un covor pufos îți dă acel sentiment inconfundabil de acasă

Livingul este cea mai importantă cameră din locuința ta și, pentru că aici îți petreci cel mai mult timp, vei avea nevoie și de o zonă de refugiu, un colț pentru relaxare și liniște. Acest spațiu poate fi creat simplu și rapid, cu un minim de efort, imaginație și creativitate.

Sursa foto: Pexels, Pixabay, xtdeco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *