fbpx
canapea de culoare albastra, langa un perete cu tapet albastru
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Culorile anului 2023 în designul interior. Ce nuanțe să alegi pentru locuința ta

Care sunt culorile anului 2023 în designul interior? Culoarea pe care o alegi pentru a-ți decora casa este foarte importantă. Aceasta îți oferă senzații și emoții, unele de tristețe, iar altele de veselie. De aceea, este important să folosești nuanța în funcție de profilul pe care dorești să-l oferi unei camere și apoi să achiziționezi mobilier și accesorii care să se potrivească cu aceasta.

Dacă dorești să abordezi un stil modern în camerele casei tale, acest articol îți oferă câteva idei despre semnificația culorilor anului 2023 pentru mobilierul caselor, pereților și accesoriilor conform tendințelor actuale.

Culorile anului 2023, inspirate de natură

paletar de culori pentru tendintele anului 2020
Gama de colori în tendințe pentru anul 2023 este vastă, însă tu ești singurul/a în măsură să alegi ceea ce te inspiră și te reprezintă.

Mai jos îți vom arăta culorile anului acesta, pe lângă tendințele care se văd în prezent și care vor continua până anul viitor. Să ne uităm la aceste culori care pot fi aplicate spațiilor interioare, astfel încât să te poți inspira.

Albastru Clasic

perete cu tapet vopsibil albastru pe care atarna un cuier din lemn si un tablou peisaj
Albastru clasic a fost declarat culoarea anului 2023 de către Pantone, un brand celebru care stabileşte tendinţele în domeniu. Tapetul lavabil MIDNATT, de la Sandberg, este o soluție perfectă pentru o locuință în trend

Culoarea anului 2023 este Classic Blue (albastru clasic), care va apărea în case peste tot în noul an. „Sugestiv al cerului la amurg, calitățile liniștitoare ale gândirii [albastru clasic] evidențiază dorința noastră pentru o bază sigură și stabilă pe care să ne construim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră”, au spus specialiștii Pantone, brandul care a desemnat culoarea acestui an.

Roz pal, bej și gri

Această paletă își propune să reprezinte minimalismul japonez și designul scandinav, formate din nuanțe naturale echilibrate, cu tonuri reci și calde, pale și relaxante. Cu acest tip de culori vei obține um spațiu liniștit și calm.

Tonuri de pământ, verde și coral

Este o fuziune unică a designului modern amestecat cu o atmosferă boho. Rezultatul este o colecție de culori care se armonizează incredibil de bine. Tonurile acestea se combină perfect cu accesorii inspirate retro și finisaje calde și pământii. Este o paletă frumoasă și caldă de culori neutre și luminoase.

Albastru și maro

Bejurile neutre pot fi combinate artistic cu albastru și muștar, culori care oferă echilibru. Acestea sunt tonuri perfecte pentru a crea um spațiu contemporan.

Verde albăstrui, muștar și trandafiriu

Aceste culori sunt o invitație la joacă și distracție. Energetică și inteligentă, această paletă are un farmec aparte. Un alb proaspăt și pur, punctat de explozii uimitoare de culori vii. Misiunea sa este să ofere umor și căldură, pentru a-ți aminti că în aduncul tău ești încă un copil care adoră să se joace.

Galben, bej, verde

Această paletă este perfectă pentru cei care caută o oază. Inspirată de anotimpurile pământului, paleta prezintă tonuri subtile de mare, nisip, pădure și cer. Este vorba de aducerea acelor produse organice în acasă, o amintire că uneori adevărata frumusețe stă în spațiile din afara acoperișului nostru, iar calmul vine din a ști că perfectul nu este singura cale.

Cum folosești culorile anului 2023 în designul interior

O culoare transformă complet o încăpere, ea poate seta tonul camerei, starea de spirit, atmosfera generală. De asemenea, culorile au puterea de a oferi iluzia unui spațiu mai mare sau de a-l face să pară mai mic decât este de fapt. Adăugarea de culoare, fie prin canapea, lucrări de artă sau pereți decorativi, este decizia perfectă pentru cei mai îndrăzneți. Tonurile fuchsia, verde, acvamarin și auriu adaugă implicit bucurie și căldură unui spațiu. Nuanțele pastelate combinate cu fuchsia pot reprezenta o paletă excelentă pentru designul pereților, mobilierului sau al accesoriilor casei tale.

Pereți

camera cu parchet alb, cafeteria alba, canapea gri și un perete cu fototapet benzi desenate
Albul este o culoare elegantă, clasică și în același timp modernă. Abordarea unui astfel de design se potrivește unui spațiu mic pentru a crea iluzia unei camere mai mari. Detaliile fine ale unui fototapet 3D vor da viață decorului

Una dintre cele mai importante tendințe în materie de culoare din 2023 este albul. De asemenea, mobilierul alb și pereții albi completează un design clasic ce un va ieși niciodată din tendințe. Bineînțeles, tapetul și fototapetul sunt la mare căutare și în acest an. Cu diferite stiluri, culori și texturi, acest tip de design al pereților este o alegere în tendințe, corectă și rapidă.

camera cu canapea mov și perete vopsit cu vopsea lavabila mov de tip tabla de scrim
Vopseaua lavabilă de tip „tablă de scris” este tot ce ți-ai fi putut dori vreodată dacă ești genul creativ. Poți desena peste ea orice sau scrie un mesaj motivațional.

O altă alternativă pentru pereții locuinței tale este vopseaua lavabilă de tip „tablă de scris”, o revelație pentru tânăra generație, dar și pentru familiile cu copii.

Mobilier

Deși cu toții susținem designul atemporal este întotdeauna greu să nu observăm o nouă tendință. Și adevărul este că, în fiecare an, apar câteva stiluri de mobilier noi. În 2023, culorile pentru mobilier sunt albastru clasic, roz pudrat, nuanțele de lemn natural și cele pământii.

Accesorii

canapea textilă de culoare gri, cu pernute gri si verzi, langa un perete cu tapet floral
Aplicarea tapetului cu design floral, cum este cel de la MINDTHEGAP, peste un perete din camera de zi, de exemplu, este o modalitate simplă de a fi în tendințe în 2023

Ceasurile, piesele de artă antică, pernuțe decorative în culorile anului 2023, plus multe alte opțiuni pentru accesorizare locuinței. De la vopsea bleumarin și tapet floral, la dulapuri colorate și căzi independente, acestea sunt tendințele de decorare a locuințelor din 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *