fbpx
DECOREAZĂ CU STIL

Cum folosești fototapetul. 6 idei creative pentru Crăciun. Proiect DIY

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar pregătirile ar trebui de pe acum începute. Dacă-ți dorești ca pe lângă decorațiunile clasice să ai în locuința ta și altele inedite, iată cum să folosești tapetul pentru a confecționa ceva unic, vesel și în ton cu Crăciunul care ne bate la ușă. 

Obiecte decorative pentru sărbătorile de iarnă 

O idee simplă, dar care va fi de mare efect este confecționarea anumitor decorațiuni de Crăciun pe care le poți agăța în brad, la ferestre sau la ușa de la intrarea în locuință. Inimioarele colorate, steluțele, câțiva oameni de zăpadă, reni, Moși Crăciuni, elfi sau pitici  înșirați pe o bucată de sfoară, vor aduce în casa ta un aer de sărbătoare, veselie și bună dispoziție. 

Iată de ce ai nevoie: 

  • O bucată de un carton;
  • O  bucată de tapet colorată;
  • O foarfecă;
  • Un  creion;
  • Lipici sau adeziv;
  • O bucată de sfoară.

Cum trebuie să procedezi 

  1.  Decupează o bucată de carton sub forma dorită, iar apoi decupează – sub aceeași formă –  două bucăți de tapet cu care să „învelești” figurina. 
  2.  Aplică pe una dintre părțile cartonului adeziv și lipește prima bucată de tapet.
  3. Aplică lipici și pe cealaltă parte a cartonului având grijă să introduci unul dintre capetele sforii. Apoi lipește peste sfoară a doua bucată de tapet.
  4. Procedează în același fel și pentru celelalte figurine.

Rezultatul final va fi spectaculos: vei obține o ghirlandă inedită, unicat, cu care poți împodobil bradul, dar nu numai. 

decoratiuni de craciun ghirlanda sub forma de inimiaore albe si rosii pe fundal albastru
Ghirlandele pot fi agățate în brad, pot împodobi ferestrele sau ușile

Decorarea scărilor interioare și a obiectelor de iluminat 

Dacă locuiești într-o casă cu etaj, trebuie să știi că și scările pot fi decorate cu fototapet în spirit de sărbătoare. Nu trebuie decât să alegi un model vesel, în ton cu Crăciunul, eventual cu printuri care te trimit cu gândul la iarnă și zăpadă și să măsori cu atenție contratreptele. Apoi, decupează tapetul în funcție de măsurători și aplică-l  folosind adeziv special – de obicei, acesta vine la pachet cu tapetul. După perioada sărbătorilor de iarnă, acest tapet ar trebui înlocuit cu un alt model. Aici vei găsi mai multe informații despre cum să decorezi, pas cu pas, scările interioare din locuința ta. 

Cu fototapet poate fi decorat și interiorul abajurului unei veioze sau a unui lampadar. Totul ține de imaginație și de spiritul creativ al fiecăruia. În cazul în care te decizi să decorezi și obiectele de iluminat, lucrurile sunt și mai simple. Nu trebuie decât să măsori cu atenție abajurul și să decupezi fâșia de tapet potrivit măsurătorilor. Aceasta se lipește pe interiorul abajurului și iată cum ai transformat vechiul lampadar într-unul nou, ca scos din cutie.

scari interioare in spirala
Scările interioare din locuința ta pot deveni piesa statement a casei dacă le decorezi cu tapet

Cum folsești fototapetul. Decorarea ghivecelor pentru flori 

Și ghivecele pentru flori pot fi decorate cu tapet. Măsoară ghiveciul și decupează o fâșie care să se potrivească perfect ca și dimensiuni. Învelește ghiveciul și transformă-l dintr-unul banal, într-unul colorat, vesel, care să te bine dispună și să-ți rea optimismul. Poți alege modele cu buline, tapet cu dungi verticale sau orizontale, cu mici imprimeuri florale sau figuri geometrice.

trei ghivece cu flori colorate pe pervaz
Decorează cu tapet colorat ghivecele cu flori și vei aduce mai aproape spiritul sărbătorilor

Decorarea unei tăvi pe care servești micul dejun 

O tavă pentru servirea micului dejun, pentru servirea fursecurilor sau a prăjiturilor poate fi transformată într-un platou vesel, colorat, care îți aduce în fiecare dimineață zâmbetul pe buze. Nu trebuie decât să lipești pe ea o bucată de tapet sau poate doar câteva litere frumos decupate care să formeze cuvinte cu mesaje pozitive. 

tava rotunda, alba, imprimata cu litere pe care se afla obiecte de decoratiuni interioare
Cu ajutorul tapetului poți decora tava pe care servești micul dejun

Fototapet pentru ambalarea cadourilor 

Evident, pentru a aduce spiritul Crăciunului în locuința ta, cadourile pe care le pregătești pentru cei dragi ar trebui frumos ambalate. Anul acesta, în loc să folosești banala hârtie colorată, optează pentru tapet în nuanțe vesele sau fototapet în printuri aurii și argintii care să învelească toate cutiile pe care le așezi sub brad. O altă idee ar fi să decorezi cu tapet pungile de cadouri. Cumpără punguțe din hârtie clasice și personalizează-le cum vrei tu. 

doua cutii de cadouri de craciun asezate sub brad
Nu numai cadourile sunt importante, ci și ambalajul acestora

Idei despre cum folosești fototapetul altfel decât în mod normal – aplicat pe pereții locuinței tale – sunt extrem de multe și de inedite. Important este să ai puțin timp la dispoziție, răbdare, un strop de simț artistic și puțină creativitate. Lasă-ți imaginația liberă și bucură-te de sărbători cu decorațiune hand made la care pot lucra, cot la cot, toți mebrii familiei tale.

Sursa foto: Pixabay 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *