fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Decorațiuni pentru peretele din dormitor

Pentru o atmosferă echilibrată și liniștită, dormitorul trebuie să fie decorat cât mai simplu, dar după preferințele tale în materie de stiluri și materiale. Cele mai potrivite decorațiunile pentru peretele din dormitor sunt cele care oferă un aer impresionant camerei și cele care te inspiră și care te ajută să ai parte de odihna perfectă în fiecare zi și noapte. Citește mai departe dacă îți dorești un decor deosebit pentru dormitorul tău și nu știi care ar fi cele mai potrivite decorațiuni pentru pereți.

Fototapetul – cea mai simplă decorațiune pentru pereții din dormitor

Dacă tapetul ți se pare un accesoriu învechit și demodat, încă nu ai descoperit mulțimea de modele de fototapet rezultate dintr-o întâlnire a meșteșugului și tehnologiei. Producătorii de fototapet se concentrează acum pe modele 3D și peisaje realiste, dar și pe elemente grafice și artistice în tendințe cu vremurile. Fototapetul îmbină utilul cu plăcutul, fiind ușor de aplicat de o mână pricepută. Plăcutul este bine definit de modelele variate și colecțiile noi care se lansează constant. Fie că ești fanul elementelor naturale precum modelele florale și botanice, sau ai o casă în stil industrial, poți găsi fototapet pentru a schimba total percepția asupra dormitorului sau a oferi o textură anume peretelui (marmură, lemn, piatră, etc.). De asemenea, fototapetul poate fi personalizat cu orice imagine din banca de imagini pe care ți-o punem la dispoziție sau cu imagini personale la rezoluția necesară pentru rezultate optime.

 

Fototapet 3D

Apus, Roz, Rebel Walls

Cumpără online >>

 

De ce să alegi fototapet

Fototapetul îți oferă posibilități mai greu sau imposibil de atins prin aplicarea unei simple vopseli lavabile, dar și avantaje în materie de protecție a peretelui și durabilitate.

Modele impresionante

Fototapetul se personalizează în funcție de dimensiunile peretelui tău și se aplică pe fâșii în ordinea corespunzătoare. Imaginea inițială prinde viață odată ce fototapetul este aplicat corect și te poți bucura de modele inedite și potrivite pentru dormitor.

 

Fototapet 3D

Lumina Scandinavă, Rebel Walls

Cumpără online >>

 

Fototapet 3D

Stucci gloria, Dusty Pink, Rbeel Walls

Cumpără online >>

 

Fototapet

Arch Deco, Blue, Rebel Walls

Cumpără online >>

 

Fototpet 3D

Scânduri Bali

Cumpără online >>

 

Timp economisit

Știm cu toții că aplicarea unui strat de vopsea chiar și pe un perete poate aduce o grămadă de bătaie de cap, dar aplicarea fototapetului nu va crea prea multă dezordine. Adezivul folosit este incolor și ușor de aplicat fără să stropească mobilierul, iar tapetul odată aplicat nu îți va sta în calea rearanjării decorațiunilor și a mobilierului.

Rezistență

Fototapetul este foarte rezistent în timp, inclusiv la razele UV care nu afectează culorile fototapetului  nici dacă razele solare cad direct pe acesta.

Ușor de întreținut

Fototapetul poate fi curățat ușor cu detergenți alimentari și un burete sau o cârpă curată.  

Rozetele de tavan montate pe perete

Dacă îți dorești să încerci ceva nou din sfera DIY, dar să rămâi pe linia eleganței și stilului clasic sau cu accente boeme, poți aplica rozete de tavan pe perete. Rozetele se folosesc pentru a evidenția zona în care este instalată lustra sau unde își face loc un candelabru impunător, dar un obicei tot mai trendy este aplicarea acestora direct pe unul dintre pereții unei camere. Eleganța rozetelor le transformă într-un accesoriu sculptat care atrage atenția chiar și atunci când au aceeași culoare cu cea a peretelui. Dacă îți dorești ceva și mai extravagant, poți vopsi rozetele în alte culori care se potrivesc decorului dormitorului tău sau în nuanțe de auriu și argintiu.

Aplicarea la îndemâna oricui cu ajutorul adezivului special face aceste decorațiuni opțiunea perfectă pentru cei care își doresc să vadă rezultate surprinzătoare printr-un efort minim.

Cel mai potrivit loc pentru rozetele de perete

Pentru rozetele aplicate pe pereții din dormitor alege un perete gol și aplică doar rozetele pentru a nu îl încărca. Evită să pui tablourile sau oglinda pe același perete cu rozetele.

 

rozete decorative pe perete

 

Mesaje pe vopseaua de tip chalkboard

Pentru dormitorul celor mai creativi dintre noi sau pentru dormitorul copiilor, un perete vopsit cu ajutorul unei vopsele chalkboard devine canvasul ideal pentru desene inedite și mesaje inspiraționale pentru fiecare zi.

Vopseaua chalkboard îți oferă posibilitatea de a folosi fără probleme creta pe perete în orice cameră a casei. Dormitorul copilului poate fi cel mai potrivit loc pentru un perete pe care se poate exprima în voie fără ca părinții să se îngrijoreze. Creta se îndepărtează cu ușurință fără a lăsa urme. Peretele chalkboard poate fi cel de la căpătâiul patului sau un perete lateral mai lung, în funcție de cum îți permite decorul și dimensiunea dormitorului.

 

vopsea chalkboard

 

Când te gândești la vopseaua chalkboard mintea îți fuge cel mai probabil la pereții negri, dar aceste vopsele se găsesc în diferite culori pentru a se integra cu ușurință în schema de culori folosită pentru cameră și pentru restul locuinței. Cu ajutorul unei culori plăcute poți vopsi toți pereții dormitorului celor mici și să-i ajuți să se exprime în voie. Aspectul mat al vopselei de tip chalkboard te ajută să o încorporezi și într-un stil de design contemporan.

Aplice elegante pentru dormitoare clasice

Un dormitor funcțional și pregătit pentru orice activitate are nevoie esențială de aplice pentru perete. Aceste decorațiuni pentru perete te ajută să creezi o atmosferă plăcută în dormitor sau să te bucuri în fiecare seară de citit. Aplicele elegante te vor ajuta să scoți în evidență un stil clasic, cu detalii de lux. Aplicele pot fi instalate pe pereții laterali dacă îți dorești să accentueze lumina din cameră sau să rămână aprinse pe timpul nopții ca o lumină de veghe, sau pe peretele din spatele patului pentru a te ajuta la sesiunile de citit.

Recomandările noastre

Cele mai bune aplice de perete sunt cele care îndeplinesc funcția pe care o cauți pentru dormitor, dar care se îmbină perfect cu decorul camerei tale de asemenea.

Aplica tip lumânare se potrivește unui dormitor elegant în care ai nevoie de mai multă lumină ambientală care să te pregătească de un somn odihnitor.

 

Aplică Classic

MW-LIGHT 301023401

Cumpără online >>

 

Lumina direcționată în sus te va ajuta în diminețile mai întunecate, dar va fi un companion perfect și pentru serile alături de o carte de care nu te mai poți desprinde.

 

Aplică Classic alamă

MW-LIGHT 481020401

Cumpără online >>

 

Un dormitor clasic cu accente rustice are nevoie de decorațiuni pentru perete pe măsură. Aplicele care însoțesc oglinda te vor ajuta să te pregătești dimineața.

 

Aplică Country

Chiaro 401020102

Cumpără online >>

Oglinzile – cele mai practice decorațiuni pentru peretele din dormitor

Un perete de dimensiuni mari din dormitor poate găzdui un accesoriu esențial pentru casă – oglinda. Dacă vrei să urmărești principiile feng shui atunci când decorezi, ține minte că prezența unei oglinzi în dormitor este interzisă. Însă dacă nu ești genul superstițios sau interesat de anumite reguli energetice sau spirituale când vine vorba de decorul casei, poți amplasa oglinda în cel mai optim loc al camerei.

Oglinda rotundă

O oglindă rotundă este ideală pentru decorul peretelui din spatele patului, iar în cazul anumitor stiluri precum stilul boem este chiar un must.

 

oglinda rotunda dormitor

 

Pentru un efect spectaculos poți alege o oglindă rotundă full body cu care vei reuși să creezi și senzația de spațiu în dormitor.

Oglinda full body

O oglindă dreptunghiulară full body poate fi amplasată pe orice perete al camerei. Acest gen de oglindă nu necesită instalarea direct pe perete ci poate fi sprijinită de perete și ulterior mutată în oricare dintre camere. O amplasare neconvențională a oglinzii este potrivită în cazul unui stil curajos, modern sau boem, care se concentrează pe un mesaj și o stare mai mult decât pe reguli.

 

oglinda full dormitor

 

O oglindă cu ramă dramatică, inspirată din detaliile stilului baroc, poate fi încorporată într-un dormitor în stil modern pentru a aduce ceva diferit. Târgurile vintage îți oferă posibilitatea de a găsi comori în ceea ce privește oglinzile vintage sau retro care pot fi recondiționate sau vopsite după preferințe.

 

Este indicat ca decorațiunile pentru peretele din dormitor să fie discrete și alese cu gust. Pentru a păstra dormitorul cât mai aerisit și plin de energii pozitive, optează pentru decorațiunile care aduc ceva nou spațiului și stării tale de bine. Pereții plini de viață și personalitate nu trebuie să lipsească dintr-o casă dichisită și pusă la punct.

Surse foto: unsplash.com, pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alfă ce stil de design interior ți se potrivește