fbpx
CASE STUDY CU DESIGNERI, CU ȘI DESPRE DESIGNERI, DECOREAZĂ CU XTDECO

Dream House: proiectul Beelive Studio pentru o familie tânără cu doi copii, din Brașov

Ioana, înainte de a prezenta superbul proiect Dream House, vreau să ne spui câteva lucruri despre Beelive Studio. Suntem curioși să aflăm povestea voastră.

Bună Adriana și mulțumim de aprecieri.
Noi ne-am cunoscut prin 2013-2014 prin niște prieteni comuni. Anca se ocupa de design de produs dar și de amenajari, avea diferite proiecte minunate în București și Brașov.

Eu lucram de ceva ani în proiectarea de arhitectură, iar din cand în cand mai cochetam și cu amenajarile de interior. Povestea Beelive a început însă 4 ani mai târziu, în 2018, când Anca mi-a propus colaborarea pentru o amenajare a unei case care era în construcție. Am descoperit că ne completam perfect, background-ul fiecăreia dintre noi fiind diferit, asa că, în mod firesc am început împreuna și următoarele proiecte, sub brand-ul Beelive.

Cu fiecare proiect realizat împreuna, echipa s-a sudat și a crescut, astfel că în prezent vorbim
despre un studio de design interior.

Cât a durat amenajarea și în ce stadiu era imobilul când ați început această
transformare?

Durata execuției a fost de 12 luni, suprafața utilă 280 mp Imobilul a fost achiziționat într-o stare avansată de degradare și a suferit consolidări și modificări de compartimentare, modificări ale fațadelor, înălțarea mansardei și refacerea completă a acoperișului.

Beneficiarii, familia Vlad( familie tânără cu 2 copii) au ales acest imobil datorită priveliștii uimitoare asupra centrului vechi al Brașovului, vizibilă din interiorul curții. Astfel, în mod firesc, toate spațiile de zi, bucătăria și dormitorul matrimonial s-au îndreptat către aceasta.

Demisolul a devenit zona de socializare cu prietenii, cu o camera de relaxare / hobby, o baie și bucătărie și terasa dedicate.

Parterul este inima casei, cu holul de acces de la nivelul străzii, finisat cu ceramica de culoare deschisă. Tot aici, în hol, regăsim scara de acces spre demisol și spre etaj, finisată cu lemn masiv și protejată de un paravan jucăuș, desenat de noi și realizat de un atelier local.

Din hol, vederea este atrasă de bucătăria deschisă, cu insulă, blat de lemn în jurul căreia se strâng
membrii familiei.

Diningul se bucură de o fereastra mare cu vedere către oraș, iar în continuarea sa living-ul oferă
intimitatea canapelei confortabile amplasate în fața șemineului, protejat de cele 2 biblioteci din lemn
masiv.

Simt că ați avut o excelentă conexiune cu beneficiarii, lucru care se vede în rezultatul final.
Casa este bine compartimentată, primitoare, caldă, pe scurt: un vis. 🙂
Vis îndeplinit de voi.

Da, așa este. Pe Andreea și Laurențiu Vlad i-am cunoscut odată cu proiectul de locuințe în regim hotelier din Strada Michael Weiss din Brașov, realizat anul trecut și prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2020 (The Loft).

Succesul amenajarii finalizate atunci, a condus către a doua colaborare, de data aceasta mult mai
personală, amenajarea casei proaspăt achiziționate a familiei.

Pentru zona dormitorului matrimonial, ați folosit panourile decorative Hill.

Sunt produse des folosite în amenajările partenerilor noștri, dar voi ați ales un mod mai deosebit de a le pune în valoare. Pentru cei care vor să se inspire, cât a durat montajul acestora? 🙂

Ne-au plăcut foarte mult produsele Orac Decor și trebuie să recunoaștem că de când le-am descoperit am  explorat aplicațiile lor în mai multe proiecte.

În acest dormitor aveam un perete cu înălțime mare, și un pat cu tablie foarte joasă. Am ales să creăm o relație între cele 2 elemente folosind panourile Hill și să înălțam vizual tablia de pat cu ajutorul lor. Am ales model chevron cu îmbinare pe centrul patului pentru a da eleganță și o textura în plus peretelui. Am vopsit panourile în aceeași culoare cu peretele pentru a păstra o nota rafinată. 

Anca a creat stereotomia acestui perete și a clarificat-o cu constructorul. Am achiziționat soluția completă, inclusiv adezivul special și apoi a fost relativ simplu. Montajul a durat o zi. 

Profilele acestea pot fi utilizate cu succes în aplicații diferite, poate chiar într-un DIY project.

Fototapetul din camera băiețelului, are de asemenea, ceva special, original, inedit.

Da, este adevărat, am ales pentru acest tapet o imagine cu sistemul solar, una dintre preferințele băiețelului – Nicholas. Se potrivea foarte bine și cu nuanțele alese pentru mobilier. 

Anca a gândit și decupat on site terminația tapetului, ținând cont de elementele din grafică. Am vrut să evităm aplicarea standard a tapetului, încadrat perfect între 2 pereți. De aceea am lăsat modelul să se continue și pe peretele perpendicular și l-am finisat în acel contur organic. 

Am vrut însă să se vadă puțin acest accent și din accesul în cameră, astfel încât trebuia continuat și pe peretele cu geamul. Am ales sa îl decupam pentru a nu ajunge chiar în geam. Decupajul a fost realizat la fața locului de Anca și a “ocolit” planetele.

A fost un mod inedit, jucăuș de personalizare a camerei.


Cum poți lua legătura cu cei de la Beelive Studio pentru un proiect de amenajări interioare:

Beelive Design Echipa: designer Anca Fetcu Lupu si arh. Ioana Daniel

https://beelive.ro/

https://www.instagram.com/beelive.ro/

https://www.facebook.com/BeeLiveBrasov/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *