fbpx
NOUTĂȚI

FolkWall by Iulia Burlac – tradițional, dar inovativ

Fototapetele din colecția FolkWall, create în colaborare cu ilustratoarea Iulia Burlac, aduc în casa ta interpretări ale pitorescului artei populare românești. Modelele au inspirație din porturile tradiționale din diferite părți ale țării, zestrea bunicii, vase ceramice, porți tradiționale din lemn maramureșene și multe altele. în întreaga lume, elementele tradiționale își găsesc locul în locuințe moderne. De la preșuri lucrate manual la vase cu motive inspirate din folclorul local – toate acestea își fac loc și în casele din România ș devin adevărate podoabe.

Prin colecția de fototapet FolkWall, aducem mai aproape posibilitatea de a decora pereții cu aceste motive tradiționale, fără a fi nevoie să apelezi la artiști care să le picteze direct pe perete. Datorită rezistenței excelente în timp a fototapetului, te vei putea bucura mult timp de aceste opere de artă și vei rămâne cu gândul la tot ce era mai de preț odinioară.

Poarta Raiului, FLK-0004

Detaliile porții tradiționale maramureșene cu atingeri de acuarelă pot face parte dintr-un perete de accent în sufragerie, care permite modelului să fie admirat până la cele mai mici detalii. Poți opta, de asemenea, pentru un model repetitiv, cu ornamentele de dimensiuni mai mici. Migala cu care sunt sculptate aceste porți are un renume internațional, deși tehnica transmisă din generație în generație este pe cale să se piardă. Într-o casă modernă, acest model poate aduce la viață un perete monoton sau poate înlocui un perete cu tablouri, fiind în sine o operă de artă. Într-o casă în stil boem-chic, care combină finisaje din lemn cu textile cu pattern-uri, Poarta Raiului te va întâmpina ca la bunica acasă.

 

Brâu de flori,  FLK-0010

Modelul brâului a fost inspirat de portul tradițional din Muscel, care a fost declarat în trecut port național de ceremonie de către Regina Maria. Așadar, poate fi considerat model tradițional regal. Brâurile reprezentate în fototapet devin stâlpii de rezitență ai decorului casei tale. La fel cum portul muscelean a pătruns în cercurile de intelectuali în anii 1910, acest model poate pătrunde în casele moderne de azi. Reigina Elisabeta a îndemnat ca toate doamnele să poarte ținuta tradițională la balul curții și în acest fel s-a lansat un adevărat curent vestimentar prin combinarea elementelor tradiționale românești cu cele occidentale. O reinterpretare a acestei atitudini cu un ochi spre trecut și cu picioarele în contemporan, te va ajuta să faci din casa ta o podoabă.

 

Din cer și apă, FLK-0001

Elementele cerului și cele ale pământului se întâlnesc în această reprezentare a unuia dintre motivele regăsite în istorisirile populare și basme. Nuanțele pastelate de roșu nu încarcă fototapetul nici în situația unui model repetitiv. Modelul delicat care înfățișează păsările și peștii se potrivește într-o locuință organică cu inspirație din natură și artă. Dacă te afli printre pasionații elementelor tradiționale, dar cauți modele simple și subtile, acest model va reuși să aducă în casa ta armonia inspirată de conceptul din spatele acestei povești.

 

Șezătoare, FLK-0005

Încrestăturile furcilor de tors din Mărginimea Sibiului impresionează prin meticulozitate, atenție la detalii și arta sacră a ornamentării tradiționale. Artista Iulia Burlac a redat în același detaliu unealta de lemn folosită cu ocazia șezătorilor. Poți opta pentru model repetitiv de dimensiuni mici, sau un model impunător, cu o singură reprezentare grafică a furcii de tors. Asemănătoare cu o mandala, dar în varianta tradițional românească.

Pentru pasionații de stil rustic, pentru case cu accent pe lemn natural, dar și pentru cabane sau restaurante cu specific tradițional, fototapetele din colecția FolkWall oferă ceva mai greu de realizat direct pe perete. Sprijină și artiștii locali și alege ceva original și plin de istorie și tradiție. Noi îți punem la dispoziție diferite variante ale reprezentărilor grafice, iar fototapetul poate fi personalizat după modelul cel mai potrivit pentru casa ta.

Creațiile Iuliei Burlac pot fi găsite pe Behance.

 

Pasăre măiastră , FLK-0002

 

Flori alese, FLK-0009

Spor la decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *