fbpx
STUDIU DE CAZ x DESIGNERI

“Good Vibes” – amenajarea casei cu Simona Ungurean

Designerul de interior Simona Ungurean a dat curs invitației noastre de a ne povesti mai multe despre proiectele la care ține și ne-a împărtășit detaliile colaborării pentru proiectul Casa Good Vibes. Finalizată în ianuarie 2018 în Târgu-Mureș și cu o suprafață de 180 mp, casa găzduiește un cuplu tânăr cu bebeluș și doi câini. Paleta cromatică a casei și decorațiunile aduc aminte de atmosfera de vacanță sau de zile însorite petrecute în natură.

 

Simona Ungurean baie

 

Zilele însorite joacă un rol important în cadrul acestei amenajări, așa că citește mai departe să afli cum un designer de interior te poate ajuta să surprinzi esența spiritului tău, personalitatea și amintirile între cei 4 pereți ai casei!

Proiect initial design

Printre punctele forte ale casei se numără spațiul inițial prin poziționarea casei aproape de centrul orașului, desfășurarea pe 3 etaje și numărul de camere.

 

Punctele slabe ale spațiului inițial există din cauză că locuința a fost ridicată pe locul altei case vechi, demolate. Așadar noua casă a trebuit să respecte spațiul existent și astfel forma casei nu este una foarte regulată și mulți pereți sunt oblici.

 

Povestea proprietarilor este legată de fapt de Irlanda unde au plecat la muncă de tineri. Au început de jos și în decursul a 7 ani și-au clădit carierele – unul dintre ei are afacere proprie, iar celălalt este manager de cafenea. Au revenit în țară fiindcă s-au căsătorit , iar odată cu venirea pe lume a copilului, au decis să îl crească în România, țară mai însorită decât Irlanda.

Mi-a plăcut foarte mult de ei, deoarece sunt foarte deschiși și au revenit în țară cu principii de viață foarte bune. De exemplu, proprietara, însărcinată fiind, când a revenit în țară să se ocupe de ultimele achiziții pentru amenajarea apartamentului, s-a înscris și la un curs de limba maghiară gândindu-se că dacă va locui de acum la Târgu Mureș i-ar prinde foarte bine.

 

Sufragerie Simona Ungurean

 

Clienții au facut multe concedii peste tot prin lume și au dorit să aibă undeva în casă integrată o hartă. Acum au două – fototapetul din living și una răzuibila pe hol, astfel încât să poată marca acolo locurile prin care au fost). Și-au dorit o casă în care să se simta bine, în primul rând, dar în care să nu investească foarte mult, să fie obiecte pe care să le poată schimba în timp fără să le pară rău. În plus au 2 căței care au voie peste tot prin casă și, mai nou, un bebe. Din acest motiv am ales canapele dehusabile de la Ikea, cu loc de depozitare pentru jucării.

 

Fototapetul Rebel Walls – Globuri Alb Negru de la XT Deco transformă peretele de accent într-un highlight al camerei și atrage atenția prin forme subțiri, dar de efect. Deoarece clienții sunt pasionați de călătorie, globurile pământești pun accent pe spiritul lor liber. Prospețimea interioarelor din restul casei ajută acest sentiment de aer proaspăt și libertate să rămână impregnat în mintea oricărui oaspete. Deși sufrageria conține mai multe pattern-uri, fototapetul nu încarcă atmosfera, fiind aproape deghizat într-o operă de artă supradimensionată.

 

Ne-am dorit și să lăsăm amprenta soțului așa că am decorat lustrele cu undițe vechi.

 

Camera bebelușului în stil nursery room este gândită în totalitate ca spațiu de liniște și echilibru atât pentru bebe cât și pentru mamă. Pentru că ea va petrece mult timp având grijă de el camera celui mic trebuie să le ofere doar energie pozitivă amândurora. Detaliile delicate de pe oglinzi creează o figură simpatică și  pare că veghează asupra celui mic.

 

Design camera copil

Design camera copil

 

Mi-am închipuit bucătăria în culori de macarons, drept urmare am integrat și câteva tablouri cu aceste prăjiturele. Scaunele le-am vrut divers colorate, precum bomboanelele de decor din patiserie. Au fost realizate la Mobirom, la fel ca masa.

 

Design interior bucatarie noua

 

Simona Ungurean designer

 

La etajul unu mai este o încăpere cu destinație de dressing. Acolo încap aproape toate lucrurile, astfel că dulapurile de sus nu sunt foarte necesare. Am integrat în dressing și mașina de spălat, plus un uscător de haine, astfel că este foarte comod să te ocupi de spălarea hainelor. Tot pe acest nivel, pe hol, este un dulap pentru hainele de toată ziua, sau pentru hainele oaspeților.

 

Dormitor amenajare

 

În dormitor, am vrut însă să fie o atmosferă mai soft, mai liniștitoare și am mers pe tonuri blânde de gri și roz. Proprietarii au spus că nu și-ar fi inchipuit că le-ar putea plăcea un dormitor în roz și gri, dar le place foarte mult.
Tot ce le-am propus a fost foarte rapid agreat și sunt foarte mulțumiți. Consideră că cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să apelezi la ajutorul unui designer de interior.

Design interior dormitor

 

dormitor Simona Ungurean

 

La etajul 1 mai apare o cameră nefinalizată. Intenționăm să facem o încăpere cu aspect de pub irlandez care va fi folosită când au musafiri care doresc să și fumeze de exemplu. Neavând o curte interioară și unul din proprietari fiind fumător, am dat această destinație camerei. Asteptăm să se adune multe decorațiuni stil PUB pentru a decora pereții.
Culorile, galben, albastru se păstrează și urcând spre mansardă (balustrada este vopsita chiar galben și albastru – am mers pe un model de balustradă atipic, desenat de mine și executat la comandă). Baia de la etaj este destul de neutră în ce privește finisajele ceramice (alb și negru) însă zugrăveala este de un galben puternic, numai bun pentru înviorarea de dimineață. Totuși, dacă în timp se vor plictisi de galben îl pot ușor înclui cu altă culoare, rezugrăvind.

Mai multe fotografii cu detalii din fiecare cameră:

Fotografiile  au fost realizate de Simona Ungurean

 

O colaborare armonioasă între designer și clienți poate aduce rezultate neașteptate. Poți fi surprins de alegerile designerilor și să descoperi lucruri noi, pe care nu știai că le vei îndrăgi. Fie că e vorba de obiecte decorative, pattern-uri, sau, ca în cazul clienților Simonei – o culoare. Mai ales în cazul unui dormitor, alegerea culorii potrivite necesită atenție specială, pentru ca acesta să ofere condițiile perfecte pentru nopți liniștitoare.

Cu toții ne dorim good vibes pentru casa noastră. Iar dacă nu te-ai gândit la asta până acum, e timpul să descoperi ce te relaxează și să identifici momentele cu adevărat fericite, pentru a-ți putea decora casa ca atare.

Dacă ai nevoie de ajutor, sfaturi, sau vrei să colaborezi cu Simona Ungureanu, o găsești pe FacebookInstagram și pe site-ul oficial.

Spor la decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *