fbpx
living room open space cu scara interioara
DESPRE AMENAJĂRI

Design interior pentru living. 5 greșeli pe care să le eviți

Te-ai decis să renovezi locuința, să reamenajezi și să redecorezi fiecare încăpere? Fii foarte atent la detalii, la cum combini culorile, materialele și stilurile! Iată câteva sfaturi de design interior pentru living pe care să le respecți. 

draperie la fereastra
O draperie dintr-un material plin și greu nu lasă lumina să pătrundă în încăpere

Draperiile grele strică designul interior într-un living mic

O cameră mică, de apartament, trebuie să fie cât mai luminoasă și cât mai aerisită. Asta presupune obiecte puține de mobilier, montarea unei perdele albe, simple, prin care să pătrundă lumina naturală, dar și draperii dintr-un material fin, delicat, cât mai ușor. Trebuie să evităm acea senzație de greutate și apăsare pe care ți-o dau camerele încărcate, aglomerate și insuficient luminate. Draperia trebuie să fie lungă până la podea și într-o culoare deschisă, caldă, plăcută. 

Prea multa dezordine 

Prea multe obiecte de mobilier, de aparatură electronică, obiecte de decorațiuni interioare dau senzația de dezordine și de haos. În living trebuie să existe cât mai mult spațiu pentru mișcare, fiind o cameră de familie unde ne adunăm cu mic cu mare. Este o încăpere pentru diferite activități, unde să te simți bine, să te relaxezi și să-ți petreci timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Dacă locuiești într-un apartament la bloc și nu ai la dispoziție prea mult spațiu în living, atunci camera trebuie să fie mobilată cât mai simplu și, eventual, într-un stil minimalist. În living trebuie să existe acea atmosferă pozitivă, nu sumbră sau apăsătoare. Iar acest aer de bună dispoziție și veselie poate fi dată de un perete decorat cu stil și bun gust. Poți alege panouri decorative 3 D, care schimbă total camera.

panou decorativ din fibra de trestie de zahar de culoare alba in living
Un panou decorativ creează un perete accent care transformă livingul dintr-o cameră banală într-una modernă și tinerească

Lipsa covoarelor, un mare NU pentru designul interior al unui living modern

Într-un living modern ar trebui să avem covoare. Acestea nu trebuie să fie nici foarte mari, încât să acopere parchetul în întregime, dar nici prea mici. Culoarea covorului se poate asorta cu cea a draperiilor, însă trebuie să contrasteze cu cea a parchetului. Potrivit regulilor de design interior pentru un living de apartament dacă podeaua este maro închis sau chiar wenge, covorul ar trebui să aibă o nuanță cât mai deschisă. 

Lipsa culorii

Sunt tare banale și plictisitoare acele camere care sunt decorate într-o singură culoare și aceea una pământie, fără personalitate, fără stil, fără acel ceva care să te atragă. Imaginează-ți un living în care predomină doar nunațele bej sau maro. Sparge monotonia adăugând o pată de culoare care să personalizeze camera, să o trezească la viață, să-i confere un aer proaspăt și modern. Poți decora cu pernuțe colorate, cu un covor în tonuri vesele și jucăușe, sau poți monta pe un perete care ți se pare prea gol un fototapet cu temă botanică.

canapea living pernute decorative de culoare albastra
Niște pernuțe decorative în culori vesele alungă monotonia din living

Prea multă mobilă nu e potrivită unui design interior pentru open space

Locuințele open space sunt proiectate în așa fel încât tu să te bucuri de spațiu, de lumină, să ai loc pentru mișcare. Așa că evită să umpli acest spațiu cu mobilă. Mai ales cu obiecte de mobilier inutile, mari, greoaie, din lemn masiv. Alege doar strictul necesar!

living room biblioteca cu carti si obiecte de mobilier
Într-un living de apartament nu trebuie să înghesui prea multe obiecte de mobilier

Greșeli de design interior pentru living putem face foarte ușor dacă nu suntem atenți la detalii. Ai încredere în simțul tău estetic și în gusturile tale, amenajează în așa fel încît să eviți banalul și monotonia, fii curajos și îndrăzneț și pune-ți amprenta în ceea ce privește decorațiunile care dau, practiv, viață, locuinței tale!

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *