fbpx
CU ȘI DESPRE DESIGNERI, REFERINȚE DE STIL

Kelly Hoppen – lux și simplitate

Născută în Cape Town, Africa de Sud, Kelly Hoppen este designer de interior și scriitoare a 8 cărți de succes. Stabilită în Maria Britanie de când avea 2 ani, Kelly a dat startul carierei sale încă de când avea 16 ani, cu designul bucătăriei unor prieteni. Hoppen a reușit să-și construiască o afacere de succes în ciuda obstacolelor pe care le-a întâlnit în tinerețe. După moartea tatălui său, s-a întors în Africa de Sud pentru a cânta alături de o trupă și a fost arestată pentru că încălcase legea Apartheidului, care interzicea legăturile dintre persoanele de culoare și albi. Până la 17 ani, deși fusese hărțuită în școală pentru problemele cu dislexia, Kelly devine deja designer pentru vedete mari precum Martin Shaw.

 

 

“Sunt convinsă că un interior calm, liniștit și armonios poate fi la fel de benefic precum o dietă strictă și exerciții fizice regulate.”

 

 

Stilul specific, care a și consacrat-o, se caracterizează printr-o armonie între nuanțe de culori neutre – bej, taupe, ciocolatiu. La materialele folosite predomină lemnul negru, marmura, iar textilele sunt în mare parte lână, cașmir și catifea. Mobilierul conține finisaje metalice, iar accesoriile au o misiune clară de a întregi atmosfera luxuriantă a spațiilor.

 

 

Kelly Hoppen este adepta filosofiei care se concentrează pe mediul spațiului, pe stările pe care le au oamenii într-un anumit spațiu. Hoppen consideră că nu e suficient să îți dorești să construiești un look fără să depui efort în a cunoaște spațiul pe care urmează să îl decorezi.

 

 

Hoppen se ocupă atât de designul caselor, cât și de cel al yacht-urilor, avioanelor private, hotelurilor și restaurantelor. Numele ei are ecou în toată lumea, fiind persoana la care apelează multe celebrități și companii internaționale.

 

 

Hoppen reușește să păstreze atmosfera caldă a încăperilor, deși materialele folosite sunt mai de grabă rigide și reci, prin combinarea cu succes a albului cu alte nuanțe “cremoase”. De asemenea, ea păstrează simplitatea decorului, sfătuind oamenii să nu încarce spațiul cu decorațiuni, riscând ca locuința să devină claustrofobică. Texturile, cât și lumina, sunt esențiale, susține Kelly. Casa trebuie să îți ofere o bunăstare aparte, pe care nu o găsești cu ușurință în alte locuri.

 

 

Poți să o urmărești pe Kelly Hoppen pe Pinterest și pe Kellyhoppen.com.

1 Comments

  1. Puterea feminină în design și arhitectură - Ray Eames - XT Deco - Blog

    […] lumea caselor și orașelor noastre. Citește și articolul nostru cu focus pe faimosul designer Kelly Hoppen. O primăvară minunată și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *