fbpx
DECOREAZĂ CU STIL

Panouri decorative pentru peretele accent. Ce se potrivește în locuința ta

Panourile decorative pentru peretele accent sunt varianta modernă a fototapetului și cea mai bună opțiune dacă dorești o schimbare, dacă vrei să aduci un suflu nou și proaspăt casei tale. Însă, pentru a obține un efect de senzație, va trebui să știi cum să le alegi corect, în funcție de camera unde dorești să le amplasezi. Iată tot ce trebuie să știi!

Cum alegi peretele pentru crearea unui perete accent 

În crearea unui perete accent trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale: pe acesta ar trebui să cadă lumină naturală, iar din acest punct de vedere este recomandat să-l alegi pe cel din fața ferestrei. De asemenea, peretele accent nu ar trebui mascat cu prea multe obiecte de mobilier pentru că riști să nu mai atingi efectul pe care dorești să-l creezi. De asemenea, pe peretele accent nu ar trebui să existe ferestre deoarece acestea sunt, de cele mai multe ori, mascate cu perdea sau draperie, iar panoul decorativ – indiferent de modelul ales – nu va mai fi vizibil. Mai multe detalii despre crearea unui perete accent poți găsi pe blogul nostru aici .  Nu în ultimul rând, după ce ai ales zona pe care dorești s-o scoți în evidență, următorul pas este să alegi modelul panoului decorativ care se potrivește cel mai bine în încăpere. 

Trei modele de panouri decorative pentru un perete accent

Panourile decorative sunt ușor de montat, vin într-o mulțime de variante și modele și-ți transformă radical camera. Sunt cea mai inspirată alegere dacă vrei să reamenajezi livingul, dormitoarele sau bucătăria fără prea mare efort, dar modern și cu bun gust. Iată tot ce trebuie să știi despre crearea celei mai atractive zone din cameră. 

Panouri decorative albe într-o cameră mică

Dacă îți dorești un perete accent într-o cameră mică – un dormitor, o bucătărie sau livingul dintr-o garsonieră – un panou decorativ alb  sau în culori foarte deschise – bej, crem, galben pal, nuanțe pastelate – ar putea fi cea mai bună alegere. Culoarea deschisă va da senzația de mai mult spațiu, va mări vizual încăperea. Camera va deveni, dintr-o dată, mai mare și mai luminoasă, iar peretele accent va atrage toate privirile – fiind piesa statement, zona cea mai atractivă. 

camera decorata cu panou decorativ alb si parchet din lemn
Panourile decorative albe măresc vizual spațiul din cameră

Panouri decorative 3 D pentru un stil modern 

Panourile decorative pentru un perete accent pot fi modele clasice sau modele 3 D. Acestea din urmă, odată montate, nu numai că schimbă radical camera, dar îi conferă stil și eleganță. Dacă îți dorești o transformare de efect, dacă vrei să redecorezi modern, optează pentru acest model de la Wallart din trestie de zahăr. Panourile decorative care vin în varianta 3D conferă încăperii adâncime, profunzime și sunt ideale pentru un living modern sau bucătărie.

camera decorata cu panou decorativ alb, mobilata cu o masa din lemn si un ghiveci cu flori
Panourile decorative 3 D conferă încăperii adâncime și o măresc vizual

Panouri decorative din lemn pentru un aer rustic 

Dacă livingul, dormitorul sau bucătăria sunt amenajate în stil rustic, un panou decorativ din lemn precum modelul din colecția Barnwood de la Timberwall este o alegere mai mult decât potrivită. Evident, poți opta pentru diferite culori – de la cele mai deschise până la cele mai închise – atâta vreme cât urmezi aceeași tendință în decorarea camerei. Stilul ales pentru mobilier și decorațiuni interioare trebuie să se regăsească în întreaga încăpere. Un alt model interesant de panou decorativ din lemn este și cel din colecția Landscape  care poate fi montat în living, în dormitor sau bucătărie. 

camera decorata cu panbou decorativ rustic de culoare maro si mobilata cu o masuta din lemn pe care sunt asezate farfurii cu placinta
Un panou decorativ din lemn masiv se potrivește într-o bucătărie rustică

Panouri decorative din burete pentru camera copiilor

Panourile decorative din burete se pretează pentru camera copiilor sau pentru cea a unui adolescent, iar asta pentru că modelele sunt foarte colorate, vesele și jucăușe. Acest modelde exemplu, fabricat din spumă poliuretanică, este acoperit cu un strat de microfibră din naylon care la atingerea are o textură extrem de catifelată și se pretează în camera de lucru sau biroulunui adolescent. Culorile sunt puternice, vii, îndemnă la acțiune și stimulează latura creativă. Pe de altă parte, un model care se potrivește în dormitor va fi unul în culori mai potolite, mai relaxante, care crează o atmosferă plăcută, liniștită și relaxantă. 

Panourile decorative pentru peretele accent se aplică extrem de ușor. Nu trebuie decât să le lipești de peretele pe care dorești să-l evidențiezi. Simplu, rapid, eficient și de mare efect. Vei obține un rezultat care, cu siguranță, îți va depăși toate așteptările. 

Sursa foto: xtdeco.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *