fbpx
STUDIU DE CAZ x DESIGNERI

“Splash Of Color” – amenajarea casei cu Inspiro Studio

Echipa de arhitectură și design Inspiro Studio ne poartă printr-un tur al unuia dintre proiectele lor care aduc zâmbetul pe buze și care abundă de energie. Casa din Cluj-Napoca, finalizată în 2018, dispune de o suprafață utilă de 203 mp și găzduiește 3 locuitori. Citește articolul nostru cu informații direct de la arhitecți pentru a afla cum le poți avea pe toate!

Colaborarea a început în momentul în care locuinţa unifamilială era deja aproape complet finisată şi parţial mobilată. S-a dorit completarea spaţiilor existente cu texturi şi culoare, cu imprimeuri şi obiecte decorative care să mai îmblânzească austeritatea iniţială a structurii. Rezultatul este o casă foarte veselă şi primitoare care se potriveşte perfect cu personalitatea caldă a celor care trăiesc in ea.

 

 

Parterul casei s-a dorit a fi un spaţiu vesel şi colorat încă de la intrare. Uşa portocalie a casei a fost completată de un cuier simpatic şi un perete turcoaz, turcoaz ce se regăseşte şi in baia mică adiacentă holului. Bucătăria a primit piesa cea mai importantă a întregii amenajări, o serie de litere volumetrice cu becuri ce reunesc toate culorile zonei de zi: rosu, galben muştar, gri şi cupru. Efectul lor, când sunt aprinse, este cu totul şi cu totul deosebit.

 

 

Galbenul muştar din zona de living l-am preluat pe casa scării, care duce la etaj, prin intermediul tapetului cu hexagoane de la XT Deco.

 

 

Tapetul ROOMblush lavabil Pastel înveselește atmosfera într-un spațiu mai puțin explorat în cadrul decorului pereților – casa scării. Un perete de accent care oferă dinamism nu a făcut rău niciodată și, mai ales în cazul acestui proiect, reușește să surprindă și lumina abundentă care pătrunde prin ferestrele mari. Un tapet care îți face diminețile mai frumoase de la primii pași.

 

 

 

Dacă parterul casei este dominat de culori puternice, primare, în dormitorul matrimonial s-a dorit cu totul altceva. Cerinţa a fost să creăm un spaţiu liniştit, pe tonuri de turcoaz, care să te trimită cu gândul la relaxarea după o zi la mare. Piesa de rezistenţă pentru conturarea atmosferei a fost tapetul ce imită scândurile unui bungalow de plajă, uzat de vânt şi apă sărată. Am completat imaginea cu corpuri de iluminat albe, delicate, cu o comodă ce te trimite cu gândul la valurile mării, şi cu obiecte decorative din aceeaşi gamă cromatică.

 

 

Când se doreşte adăugarea unor culori puternice într-un spaţiu e important ca acestea să fie echilibrate de tonuri neutre, pentru a evita supraaglomerarea vizuală. În cazul de faţă ne-am folosit de pereţii albi, de pardoseala din lemn natural / gresie gri şi de mobilierul alb sau în tonuri de lemn, pentru a tempera culorile folosite pe anumiţi pereţi sau obiecte decorative.

 

 

Mai multe detalii din fiecare încăpere:

Cu un nume sugestiv, proiectul celor de la Inspiro Studio surprinde echilibrul între culorile pline de viață și liniștea pe care trebuie să o ofere o locuință. Un spațiu tânăr și vibrant se face remarcat atât prin culorile predominante, dar și prin nevoia de a îmbina cu succes elementele care la o primă impresie ar putea părea în contradicție.

Un designer de interior va aduce mereu ceva nou propriei viziuni și va încerca să găsească mereu ceea ce îți dorești cu adevărat.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre activitatea echipei Inspiro Studio, urmărește-i pe Instagram, Facebook  sau contactează-i prin intermediul site-ului oficial!

Spor la decorat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *