fbpx
Perete cu tapet floral langa o canapea si un teanc de carti
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Tendințe în designul interior, în 2020

Cauți cele mai noi tendințe de design interior care să te inspire în schemele de decorare în 2020?  Ne-am informat și în rândurile următoare îți prezentăm viitoarele tendințe în designul interior pentru a vedea ce se poartă anul acesta și ce a apărut nou față de trendurile din 2019.

Ei bine, este o listă este formată din teme și scheme, unde am adăugat, de asemenea, câteva sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să îți proiectezi și să-ți decorezi cu cu stil locuința, indiferent de dimensiunea camerelor sau de bugetul tău, pentru că, din păcate, nu toți ne putem renova baia în „aur” doar pentru că Instagram spune că este cool.

Înainte de a începe, trebuie să știi că tendințele de design interior nu sunt neapărat noi, astfel încât este posibil să recunoști unele dintre acestea ca fiind din anii trecuți, pentru că moda revine întotdeauna.

Top tendințe din designul interior, de urmat în 2020

În topul tendințelor din designul interior în 2020 se remarcă înglobarea câtorva tipuri diferite de metale în stilul unei camere, care poate fi o modalitate de bun gust pentru a evoca un sentiment vintage cu echilibru și definiție. Îți sugerăm să nu amesteci mai mult de două sau trei accente metalice diferite, de exemplu, alama, fierul și pietrișul, aurul și nichelul sau argintul și bronzul ar fi câteva combinații reușite.

Negrul s-a întors și ne place foarte mult. Îl găsim în mobilier, pereți, finisaje, accesorii și imprimeuri, înlocuind obsesia de anul trecut cu tonuri de gri neutre mai reci. Cel mai simplu mod de a-l încorpora este prin intermediul unor sugestii subtile în accesoriile spațiului tău. Cu toate acestea, dacă ești curajos, poți alege, de asemenea, să pictezi un întreg perete accent negru în bucătărie, camera de zi sau dormitor, ori poți aplica un tapet cu model întunecat.

Culori

perete cu fototapet geometric de culoare gri, alb si negru
Cu un model geometric în triunghiuri, reprodus parcă în marmură și tonuri de gri, alb și negru, Geometric Marble oferă un aer contemporan și elegant în același timp, transformând orice perete în punctul focal al întregii încăperi

Da, este adevărat, nu am crezut niciodată că se va întâmpla, dar dragostea noastră pentru gri a fost înlăturată de albastru! Și dacă nu ne credeți pe cuvând, aveți încredere în Pantone, care a declarat că nuanța anului 2020 va fi albastru.

Culoarea anului 2020 se numește albastru clasic și este curat și elegant, într-adevăr înălțător și – în comparație cu ultimii ani – o culoare cu adevărat ușor de încorporat în casa ta.

Amintește-ți de ultima dată când ai dorit să redecorezi o cameră în roz. Probabil că aveai aproximativ 11 ani. Dar, după un deceniu sau două, rozul se întoarce cu siguranță în topul tendințelor din 2020. Există totuși câteva reguli pentru stăpânirea acestei culori a copilăriei și a bomboanelor. Prima condiție este să eviți orice îți amintește vag de o nuanță pe care ar purta-o Barbie. A doua – păstrează finisajele mate.

Un alt „jucător” important în topul tendințelor de design interior este culoarea verde. Povestea din spatele culorii este despre „starea de spirit a națiunii în abordarea unui nou deceniu” și cum simțim că trăim într-o lume prea avansată din punct de vedere tehnologic, fiindcă începem să ne simțim deconectați unul de celălalt.

Verdele este o nuanță cu adevărat versatilă, care pare să se schimbe complet atunci când o combini cu diferite nuanțe.

Materiale și texturi

tapet lavabil floral pe perece langa o masa din lemn maro inchis si deschis
Tapetul floral din gama Masterpiece a producătorului olendez Eijffinger este alegerea perfectă în 2020 și poate fi aplicat în orice încăpere dorești

Tendințele în designul interior din 2020 nu se referă numai la culoare, ci vedem că textura este tot mai des folosită pentru a adăuga „acel ceva” camerelor. Un aspect pe care îl iubim este stratificarea texturilor în aceleași culori sau culori similare. Este perfect dacă ești fan culori neutre, pentru că vei găsi diferite modalități de a-ți decora camerele fără a folosi prea multe nuanțe. Fibra din sticlă este un material fresh și în tendințe încă de anul trecut, iar designerii recomandă acest tip de textură în casele noastre.

Într-o cameră de zi, pernele și păturile sunt un mod evident de a integra culoare și textură, dar în alte încăperi încercă să aduci textură prin plante (florile uscate merg oriunde în 2020) și alte astfel de imprimeuri pe pereți.

Accesorii

Folosirea unor piese statement sunt un mod sigur de a face o cameră mai interesantă din punct de vedere vizual. Alege accesoriile cu grijă: scaunele și mesele colorate pot fi opțiuni bune, deoarece pot fi mutate în diferite colțuri ale încăperilor și nu sunt la fel de grele precum canapele.

Designerii de interior se îndepărtează, de asemenea, de piesele standard, optând în favoarea canapelelor din lemn, scaunelor mixte, șezlongurilor sau divanelor. Această tendință face parte din mișcarea Memphis, prin faptul că înglobează culorile și formele grafice primare din anii 1980 într-un mod foarte dinamic și distractiv.

După cum am văzut, principalele tendințe pentru interioare se vor concentra foarte mult pe naturalețe și personalitate. Așadar, este important să ții cont și de gustul personal.

Plante și accente naturale

fototapet care ilustreaza un cer cu nori si o pasare neagra
O imagine care respiră libertate, abandon total, liniște. Fototapetul Free as a Bird este alegerea spiritelor libere ca pasărea cerului, celor care nu le place să se conformeze sau să fie constrânși, firilor artistice, visătoare și neînfricate

Tendințele în designul interior din 2020 îmbrățișează pe deplin utilizarea articolelor artizanale și reciclabile, în timp ce accentul este pus pe materiale naturale, organice și durabile, de la lemn la piatră, granit, iută, hârtie de orez și argilă.

Locuințele decorate cu astfel de materiale subliniază legătura dintre oameni și natură prin aducerea elementelor exterioare în casele noastre într-un mod inedit, în contrast puternic cu lumea tot mai digitalizată și tehnologizată care ne înconjoară.

Poți folosi o varietate de printuri care reprezintă plante și vegetație, modele replicate din natură pentru pereți și mobilier. Cea mai apropiată decadă din punct de vedere al designului ar putea fi anii 1970 în acest caz, datorită utilizărilor similare ale lemnului, tonurilor de pământ și macrameului.

Foto: XTDeco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *