fbpx
NOUTĂȚI

Tendințe în designul interior-Maison et Objet Paris, ediția 2018

Tendințele în design interior au fost prezentate la târgul internațional Maison et Objet, care a avut loc între 19 și 23 ianuarie, la Paris. Maison et Objet Paris este printre cele mai importante evenimente de profil pentru industria de design și decorațiuni interioare, fiind locul în care sunt stabilite trendurile în materie de mobilă și obiecte decorative.

Târgul este destul de amplu, compus din multe pavilioane frumos segmentate și organizate pentru toți iubitorii de artă și frumos.  Noi am rămas profund impresionați de fiecare obiect expus, culorile și materialele folosite, atmosfera euforică și grandoarea târgului.

Vedetele anului 2018 par a fi auriul și bronzul, care se regăsesc sub formă de inserții în piese de mobilier, textile decorative, obiecte de decor și corpuri de iluminat.

Mai jos puteți vedea un video cu retrospectiva a ceea ce s-a întâmplat anul acesta la Maison & Objet:

Putem spune cu desăvarșire că un trend semnificativ este reprezentat de accesoriile și texturile naturale care invită la o reîntoarcere la natură într-un mod autentic și elegant.

Cromatica naturală este completată printr-o paletă de culori vibrante, puternice,roz, portocaliu, albastru și verde, care însoțesc formele asimetrice, inspirate din natură, cu ajutorul cărora să ne regăsim liniștea și echilibrul.

De remarcat au fost si diferitele dimensiuni suprapuse, liniile si intersecțiile ritmate prin simetrie sau asimetrie ale obiectelor de decor.

Diversitatea de texturi folosite piele,bumbac, matase, satin, catifea , ne-a activat simtul tactil.

În fiecare ediție, MAISON & OBJET PARIS alege un Designer al Anului pentru a onora persoanele remarcabile din domeniul designului interior din întreaga lume, iar anul acesta a fost aleasă talentata designeriță daneză Cecile Manz.

Cecile a obținut o diplomă în design obiect și mobilier de la Academia Regală daneză de arte în 1997. Ulterior, Cecilie Mânz s-a mutat în Finlanda pentru a-și continua studiile la Universitatea de Artă și Design din Helsinki. În anul următor, și-a înființat propriul studio în inima orașului Copenhaga.

Chiar dacă are nevoie de atmosfera vibrantă a orașului pentru a-și hrăni creativitatea, este încantată să se întoarcă în fiecare seară la casa și grădina ei din suburbie pentru a se reconecta cu elementele naturale.

Culoarea este un element fundamental în procesul său creativ și întotdeauna dezvoltă încă din primele etape ale fiecărui proiect o paletă specifică de culori, fiind o modalitate ideală pentru identitatea fiecărui produs în parte.

Sperăm că acest articol vă va inspira în alcătuirea decorului, exact după personalitatea voastră!

Spor la decorat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *