fbpx
DESPRE AMENAJĂRI, STUDIU DE CAZ x DESIGNERI

“Watercolor Peacock” – amenajare apartament cu Four Design Studio

Pentru noul studiu de caz, am primit povestea proiectului “Watercolor Peacock”, la care au lucrat talentații Four Design Studio. Din acest episod 2 al seriei noastre, învățăm cât de important este să te lași pe mâna experților, care, evident, știu ce-i mai bine! Un apartament la care s-a muncit cu multă inspirație și culoare, te va aduce mai aproape de experiența de a colabora cu designeri de interior și de avantajele enorme pe care un proiect bine gândit poate să le aibă pentru o casă nouă.

 

Amenajare Four Design Studio

 

“Colaborarea la acest proiect a început cu un telefon din partea beneficiarei, care ne-a angajat pentru o consultanță în alegerea finisajelor interioare în noul apartament pe care tocmai îl achiziționase. Trebuia să alegem din cele 2, sau maxim 3, variante oferite de către dezvoltator.”

 

(Înainte ↓)

 

(După ↓)

 

“Am știut însă, de când am făcut cunoștință, că nu avea să fie doar o singură consultanță și că vom colabora pe termen lung. În afară de ușile albe pe care ni le oferea dezvoltatorul, nu am păstrat nimic la capitolul finisaje – ba mai mult, ne-am intors acasă abia după ce am finalizat de recompartimentat întreg apartamentul…și acesta avea să fie doar începtul!

La fel de efervescentă ca prima întâlnire a decurs întreaga amenajare. Beneficiara, o persoană tânără și plină de viață, ne-a inspirat în crearea unui apartament colorat, luminos și aerisit.”

 

Living birou Four Design Studio

Living Four Design Studio

Baie Four Design Studio

Baie Four Design Studio

 

“Culoarea este cuvântul care definește acest proiect, iar denumirea lui pornește tot de aici. Am ales “Peacock” deoarece paleta noastră cromatică se regăsește în coloristica penajului păunului, doar că nuanțele folosite în amenajare sunt mai pastelate, mai diluate, de aceea am simțit nevoia să adăugăm și “Watercolor”.

Tot culoarea a adus cu ea și inspirația pentru o direcție către o amenajare fresh, florală și foarte feminină. Numele odată ales a reprezentat și el un punct de plecare și un laitmotiv al acestei amenajări. Formele organice regăsite în coada păunului au fost, pentru noi, firul roșu al întregii amenajări.”

 

Bucatarie Four Design Studio

Detalii amenajare Four Design Studio

Ceas XTDeco amenajare bucatarie

 

“De aici forma scaunelor din dining, oglinda de pe hol, corpurile de iluminat de la Normann Copenhagen, ceasul de perete Karlsson (de la XTDeco) și multe din decorațiunile acestui apartament.

Una din cele mai mari provocări ale acestui proiect a constituit-o, ca în multe alte cazuri, eficientizarea cât mai bună a spațiului. Este un apartament destul de mic, în care clienta a dorit numeroase spații de depozitare, iar livingul trebuia să fie atât pentru relaxare, pentru studiu, cât și spațiu de socializare cu prietenii. Am modificat multe elemente în compartimentarea apartamentulu și am venit cu soluții de compromis, dar cea mai utilă și de impact a fost desființarea peretelui dintre bucătărie și living, pentru a creea o încăpere mai mare și mai aerisită, unde beneficiara să își poată desfășura toate activitățile.”

 

Living amenajare Four Design Studio

Open space amenajare Four Design Studio

 

“Deoarece firele de TV, internet și o parte din prize ne-au rămas în tavan, trase odată cu desființarea acestui perete, am creat o ramă metalică deasupra comodei de TV, prin care să le coborâm. În același timp, am realizat si o separare psihologică între living și bucătărie.

A fost o idee acceptată cu încântare de clientă, doarece cadrul metalic a fost construit precum rama unei ferestre și oferă senzația teraselor restaurantelor din Franța – unde mesele sunt poziționate imediat lângă fereastră. Zona diningului a devenit astfel super chic și atractivă.

O decizie pe care a acceptat-o însă mai greu a fost aceea de a folosi tapet în living, pe peretele din spatele canapelei. Alegerea acestuia s-a dovedit a fi o sarcină grea, pentru că niciun model nu i se părea suficient de potrivit.”

 

Tapet XTDeco Rebel Walls

 

“Nouă ne-a căzut cu tronc unul din modelele de fototapet 3D de la Rebel Walls – Elevation, adus de echipa XTDeco, și nu ne-am lăsat până nu am convins-o. Era oricum piesa care ne lipsea pentru a contura pe deplin și cuvantul “watercolor” folosit în denumirea proiectului.”

 

Fototapet XTDeco

 

“Atunci când s-a intors din vacanță, clienta a văzut tapetul deja instalat în living, iar reacția a fost un mare “Wow!”. Am continuat cu mai mult curaj, iar satisfacțiile nu au întârziat să apară. 🙂

Am folosit tot fototapetul 3D Cuddle Clouds de la Rebel Walls (prin XTDeco) și pentru dormitor, pe un mic perete visător de accent.”

 

Dormitor amenajare Four Studio Design

Dormitor amenajare Four Studio Design

 

“Alegerea unui designer cu care să rezoneze este importantă pentru client, pentru că trebuie să aibă încredere în el. Acest factor este la fel de important și pentru designer, care trebuie să simtă că se află pe aceeași lungime de undă cu clientul și să facă o echipă bună până la final. Rezultatul colaborării trebuie să fie unul care merită efortul și investiția. Colaborarea eficientă între designer și beneficiar elimină divergențele și problemele tehnice, care pot sta în calea finalizării unui proiect unic.”

 

Dormitor detalii design Four Studio Design

Dormitor detalii Four Studio Design

 

Dacă te simți inspirat și convins de talentul designerilor de interior, nu ezita să îi contactezi pe cei de la Four Design Studio pentru o sesiune de consultanță, sau o colaborare mai lungă. Poți afla mai multe despre ei și despre ce mai pun la cale, chiar pe Facebook – Four Design Studio.

Dacă vrei să rămâi mereu în temă cu produsele noastre noi, ofertele, articolele, sau orice alte materiale pe care le pregătim pentru a te inspira, urmărește-ne pe Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *