Tapet designer Greenhouse by Erik Gutter, ERG-01, NLXL, 4.9mp / rola

1,249.00 lei / rola (254.90 lei / mp)
 • Producător NLXL
 • Cod produs: NLXL-ERG-01
 • Disponibilitate: 7 - 14 Zile

 • Culoare de bază: alb, verde
 • Culori model: alb, verde
 • Material: netesut (non-woven)
 • Lățime: 0.48m
 • Lungime: 10.0m
 • Suprafață: 4.9mp

ERIK GUTTER

Design cu amprentă verde

Din 1994, Erik Gutter a lucrat ca designer independent, stilist și decorator. În 2009, a deschis "Studio Erik Gutter", situat în studioul de design și magazinul de design interior Blaricum din Olanda. Cu pasiunea sa pentru floră, Erik a devenit deosebit de bine cunoscut pentru utilizarea plantelor în munca sa, privindu-le ca pe o parte indispensabilă a lucrărilor sale.

Germinarea unei idei

Plantele au făcut o impresie mare asupra designerului de la o vârstă fragedă. Privind în urmă, își amintește imaginea plantelor lipite de sticlă datorită condensului și, în consecință, a senzației că aceste plante ar putea să înflorească brusc prin geamurile din sticlă. Erik Gutter a luat această amintire din copilărie și a folosit-o ca bază pentru minunatul său tapet. Designul, cu plante văzute ca și cum ar fi printr-o fereastră cu efect de seră, dă impresia unei sere victoriene. În timp ce modelul aduce elemente ale lumii exterioare într-un spațiu interior, oferă, de asemenea, un efect de cocon. Privind acest tapet, se creează curiozitate. Ce este dincolo de plantel îmbârligate? Ce se află în spatele sticlei parțial acoperite ale serei? Ochiul este atras de ceea ce este dincolo de zidurile spațiului nostru, un efect unic și neobișnuit pentru un element de design interior.

Trai natural

Acest design se încadrează minunat în tendința actuală de a "aduce înăuntru lumea de afară". Plantele din casă au devenit din ce în ce mai populare, cu un accent deosebit pe formele sculpturale interesante sau speciile exotice. Plantele de aloe, cactușii și suculentele completează bine această tendință, fiind ușor de îngrijit, interesante și structurale. O altă alternativă populară sunt terariile - recipiente de sticlă adesea umplute cu nisip sau mușchi și plante mici, pentru a crea o mini junglă. Aceste idei ar funcționa bine în combinație cu tapetul creat de Erik Gutter. Un terariu, cu combinația sa obișnuită de sticlă / plantă, ar fi ca un ecou al modelului din tapet. Nuanțele mai adânci de verde ale plantelor, sau ale mobilierului din cameră, vor scoate în evidență tonurile verzi ale tapetului și sunt în concordanță cu o altă tendință actuală pentru culoarea verde. De asemenea, acest tapet ar crea un spațiu proaspăt și relaxant. Fiind în imposibilitatea de a vedea dincolo de geamurile opace și de încurcătura de viță de vie ne face să ne simțim ascunși, dar încă ne aduce aminte de lumea exterioară. Nuanțele pastelate de verde și albe aduc prospețime și serenitate. Firește, acest tapet ar arăta grozav într-o verandă închisă, dar ar putea fi de asemenea utilizat ca o modalitate de a vă înverzi spațiile interioare. De asemenea, ar fi o adiție minunată pentru un spațiu de birou.

Indiferent de spațiul ales, prietenii vor fi "verzi de invidie" atunci când văd acest tapet superb!

Frumos, frumos dar și practic!

Dacă nu ar oferi mai mult decât un aspect estetic deosebit, tapetul nu ar mai avea o valoare la fel de mare. Acesta reprezintă însă mai mult decât o modalitate de a-ți decora și înfrumuseța locuința.

 • Curățenie – uneori poate fi destul de greu de păstrat un grad ridicat de curățenie. Tapetul îți oferă oportunitatea de a menține ordinea și curățenia din fiecare încăpere mult mai ușor. În acest mod, nevoia de a strânge în urma aplicării varului și a vopselei nu va mai exista, pentru că acestea nu vor mai fi necesare.
 • Confort – tapetul are abilitatea de a oferi oricărui interior un grad ridicat de confort. Va fi mult mai ușor să menții ordinea în locuință, iar atunci când faci curățenie generală nu va mai trebui să protejezi și să înfoliezi toate ferestrele, mobila și celelalte suprafețe ce se pot păta. Poți să simplifici operațiunea de văruire și vopsire, alegând tapetul potrivit care nu necesită depunerea unui astfel de efort.
 • Finisaj perfect – poate fi destul de dificil ca un perete să fie realizat într-un mod cât mai profesional și să fie perfect drept. Cu tapetul potrivit, poți să oferi pereților un finisaj extraordinar. Mai mult decât atât, timpul nu își va pune amprenta peste textura și culoarea tapetului asa cum se întâmplă în cazul varului și al vopselei. Astfel, indiferent dacă în apropierea acestuia se află vreo sursă de căldură, aspectul nu va avea de suferit în niciun fel.
 • Design fără cusur – dacă în cazul pereților văruiți mai există pe alocuri diverse imperfecțiuni ce pot fi observate cu ochiul liber și prea puține dintre ele pot fi remediate, atunci când utilizezi tapet nu te vei mai confrunta cu astfel de probleme. Tapetul reușește să se plieze în mod perfect, oferind un design ideal.
Despre aplicarea tapetului

În primul rând asigură-te că tapetul va fi lipit pe un perete drept, fără denivelări. Apoi, cu un burete umed și puțin detergent de vase curăță bine peretele și așteaptă să se usuce complet.

Acum că ai curățat suprafața de lucru, trebuie să pregătești tapetul. Ar trebui să ai și un adeziv special pentru lipirea acestuia (fără improvizații aici pentru că riști să strici și tapetul și peretele). Te sfătuim să îți iei o seringă pe care s-o umpli cu adeziv în cazul în care tapetul nu s-a lipit bine pe tot peretele. De asemenea, mai ai nevoie de o riglă specială care niveleze bine tapetul, o rolă de măsurare și un cutter.

Începi aplicarea tapetului de sus în jos, cu răbdare și precizie. Fii prevăzător și lasă câțiva centimetri de tapet în colțuri pentru a-l putea tăia și lipi perfect în funcție de situație. Dacă la final vezi ca au rămas câteva urme de lipici pe tapet, ia o cârpa umedă și șterge cu atenție.

Creează un aspect pe care să îl iubeşti!

Citește articolul nostru cu instrucțiuni pentru montarea tapetului

 • Livrare în maxim 14 zile
 • Transport gratuit pentru comenzi de minim 1000 lei
 • Livrat cu GLS Courier sau DPD Courier
 • Returnare gratuită


Alte sugestii

1,249.00 lei / rola (254.90 lei / mp)
DANIEL ROZENSZTROCHÎnceputul unei obsesiiDaniel Rozensztroch este directorul artistic al magazinului de concepte franceze de la Paris - Merci, care este responsabil pentru influențarea designului din întreaga lume. Anterior, Daniel a fost consilier editorial la revista franceză de interior Marie Cla..
1,249.00 lei / rola (254.90 lei / mp)
Richard HuttenÎn 2010, curatorul Suzanne Oxenaar i-a cerut lui Richard Hutten să proiecteze o cameră de hotel temporară în hotelul Lloyd Love din Tokyo.Pentru această cameră, Hutten a venit cu conceptul de straturi: toată camera era acoperită cu benzi adezive. Fiecare element din cameră, inclusiv mo..
 • mostră disponibilă
421.83 lei / rola (84.37 lei / mp)
Tapet Lavabil din colecția Mediterraneen a producătorului spaniol TresTintas...
 • mostră disponibilă
322.80 lei / rola (62.08 lei / mp)
Tapet din gama Masterpiece a producătorului olendez Eijffinger. O rolă acoperă 5.2mp.Cu modele colorate și expresive, Eijffinger face lumea mai frumoasă de 140 de ani. În toți acești ani, curiozitatea, creativitatea și dorința de inovare a rămas neschimbată. Poți alege dintre multitudinea de mo..
 • mostră disponibilă
829.00 lei / cutie (177.14 lei / mp)
Tapetele MINDTHEGAP sunt realizate pe material nețesut (non-woven) de ultimă generație. Tipărite digital cu cerneluri ecologice, tapetele MINDTHEGAP sunt ușor de montat pe orice tip de perete interior.Vândut la cutie de 3 role, fiecare rolă având dimensiunile de 52cm lățime și 300cm lungimeMontajul ..
2,271.00 lei / rola (311.10 lei / mp)
OrchestrareaPIET HEIN EEKDesignerul olandez Piet Hein Eek este renumit la nivel internațional pentru design-urile sale inspirate de materiale reciclate și reconstituite. Ultima sa lucrare de examen la Academia de Proiectare Industrială din Eindhoven a fost construită din lemn reciclat. A provocat o ..
 • mostră disponibilă
829.00 lei / cutie (177.14 lei / mp)
Tapetele MINDTHEGAP sunt realizate pe material nețesut (non-woven) de ultimă generație. Tipărite digital cu cerneluri ecologice, tapetele MINDTHEGAP sunt ușor de montat pe orice tip de perete interior.Vândut la cutie de 3 role, fiecare rolă având dimensiunile de 52cm lățime și 300cm lungimeMontajul ..
1,249.00 lei / rola (283.86 lei / mp)
Un stil industrial chic, cu tapetul Concrete, semnat de designer-ul olandez Piet Boon, pentru NLXL. Cu un model care imită betonul surprinzător de realist și din materiale de cea mai bună calitate, rezultatul este uimitor în toate aspectele. Trebuie într-adevăr să îl atingi pentru a îți da seam..