fbpx
birou amenajat in fata unor ferestre imense intr-un living decorat in stil modern, cu lampa, cana si plante pe masa
DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

4 idei de design interior pentru un „boost” de productivitate, dacă lucrezi de acasă

Fie că lucrezi de acasă din necesitate sau pentru așa îți dorești, acest lucru vine cu un mare beneficiu: câștigi timpul pe care l-ai petrece în drum spre serviciu și înapoi acasă. Acesta este un avantaj foarte important pentru tine, de care poți profita și mai mult dacă îți creezi acasă un mediu ideal de lucru ținând cont de câteva idei de design interior. 

Acasă ai libertatea de a-ți decora spațiul de birou în așa fel încât să fie pe placul tău. Spațiile de depozitare folosite inteligent, lumina care pune în valoare spațiul, accesoriile, atmosfera plină de farmec pe care o aduce un tapet sau un fototapet  sunt doar câteva elemente care pot contribui la designul unui spațiu util, modern și productiv pentru munca de acasă. Dacă ai nevoie de inspirație pentru a începe proiectul de amenajare, noi îți dăm patru idei de amenajare care te vor face să te simți bine și să dai randament în biroul de acasă.

„Ergonomic” este termenul pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vine vorba de mobilierul pentru birou, așa că alege-ți un scaun comod și un birou practic.

4 idei de design pentru un „boost” de productivitate atunci când lucrezi de acasă

Fie că locuiești într-o casă în care te poți bucura de luxul de a avea o cameră separată pentru birou sau ai un apartament mic, în care locul de lucru va ocupa o parte dintr-o cameră, este important ca acest spațiu profesional să fie bine organizat și amenajat în culorile tale preferate. 

Folosește spații de depozitare inteligente, care ocupă puțin spațiu, cum ar fi polițele, și limitează-te la mobilierul strict necesar.

Chiar și în cazul în care biroul va fi amenajat în colțul unei camere, poți să creezi impresia unui spațiu mai mare apelând la câteva trucuri despre care îți vom da detalii imediat. Introdu în spațiul de lucru câteva obiecte personale dragi, cum ar fi o cană adusă dintr-o vacanță sau o fotografie.

De asemenea, este foarte important ca spațiul de lucru să aibă lumina de care ai nevoie. Îți va da o stare de bine și te va ține „în priză”, ceea ce îți și dorești. 

Puterea tapetului – cum îl folosești în mod creativ, pentru a fi mai eficient la birou

Organizarea este cuvântul cheie atunci când vine vorba de biroul de acasă, fie că acesta ocupă un colț al livingului sau o cameră întreagă. Păstrează ordinea pe birou și renunță la post-it-urile care să-ți amintească ce ai de făcut, pe care le lipești peste tot, dar care mai devreme sau mai târziu, vor cădea și atunci ai putea scăpa din vedere un lucru important.

O soluție ideală și, în același timp, o idee excelentă pentru designul interior este tapetul magnetic, care poate avea un rol dublu: aduce un plus amenajării interioare și îți poate ține agenda zilnică.

Poți opta pentru un tapet magnetic cu model geometric, care bifează cu succes cele două caracteristici amintite.

Tapet magnetic geometric verde cu doua fotografii, langa un birou din lemn pe care sunt asezate carti si un corp de iluminat suspendat
Tapet magnetic geometric verde, Groovymagnets, o alternativă care aduce un plus de design față de tabla magnetică obișnuită dintr-un birou

Tapetul magnetic geometric reprezintă o alternativă mai drăguță pentru tabla magnetică care se folosește de obicei în birouri. Materialul din care este fabricat conține particule de fier și folosind magneți poți transforma peretele într-un suport perfect pentru program, notițe sau fotografii.

Acest model de tapet este disponibil în mai multe variante de culori – verde, roz, albastru – astfel că poți alege unul potrivit cu gusturile tale. 

Iar dacă munca ta implică mai multă documentare, scheme și proiecte la care să lucrezi, un tapet magnetic care îndeplinește funcțiile unei table de scris este soluția ideală. După ce ai terminat cu schițele, le poți șterge și în locul lor poți aplica cu magneți fotografii sau alte lucruri drăguțe care să-ți înveselească atmosfera.

Tapet magnetic tabla de scris de culoare neagra, scris cu creta si cu o fotografie aplicata, in fata caruia este asezata o masa cu scaune
Tapet tabla de scris magnetica, Groovymagnets, pe care poți să scrii cu cretă și poate fi curățat în mod repetat

Iar dacă vrei să-ți înveselești spațiul de lucru, poți să introduci o imagine cu animalul preferat desenat pe tapetul magnetic. Acest model cu pisică conține, de asemenea, particule de fier și poate îndeplini cu succes rolul de suport pentru notițe, fotografii sau magneți cu amintiri.

Tapet magnetic cu pisica aplicat pe un perete langa care se afla un dulap cu rafturi pentru carti
Tapet magnetic cu pisică, Groovymagnets, aflat în oferta XT Deco în diferite dimensiuni

Schema de culori pentru biroul de acasă

Când vine vorba de biroul de acasă, poți să profiți din plin de spațiul tău personal, pe care să-l decorezi în culorile preferate, fără să ții cont de părerea vreunui coleg. Dacă spațiul tău este limitat și trebuie folosit cât mai eficient pentru activitatea pe care o desfășori, soluția ideală de a introduce culoare în locul în care îți desfășori activitatea este tapetul

Alege mobilier monocromatic, într-o culoare neutră, pentru că s-ar putea să-l folosești în viitor și în alte scopuri sau pur și simplu vei dori să reamenajezi, dar introdu culori vii și modele strălucitoare folosind tapetul. Dacă îți place natura, poți opta pentru un tapet cu un design îndrăzneț, cu frunze de bananieri care plutesc pe un fundal alb. Acest model îți va aduce camera la viață.

Tapet cu frunze aplicat pe un perete in fata caruia se afla un fotoliu mustar, cu perna decorativa si o masa cu vase decorative si o planta
Tapet designer Jungle Breeze, Feathr, de la XT Deco, cu un design îndrăzneț, plin de culoare

Dacă îți dorești o atmosferă boemă, dar în același timp creativă, dă dovadă de îndrăzneală și folosește un fototapet cu scrisori vechi, scrise cu cerneală neagră, pe pagini îngălbenite de timp. Poți să introduci accente de culoare punându-ți pe birou o plantă într-un vas discret, așa cum poți vedea în imaginea alăturată.

Fototapet cu scrisori vechi aplicat pe un perete in fata caruia se afla o masa de lucru si un scaun
Fototapet 3D, corespondență, personalizat, Rebel Walls, cu un aer retro, ideal pentru amenajarea unui birou șic

Fototapetul are un impact incredibil asupra unei încăperi, pentru că oferă un efect de spațiu și de adâncime, astfel că biroul tău de acasă va părea mai mare decât este în realitate, iar asta îți va spori confortul.

Importanța iluminatului natural și alegerea unor corpuri de iluminat artificial care să te mențină alert

Spre deosebire de munca la biroul firmei, lucrul de acasă îți poate oferi posibilitatea de a alege poziționarea biroului. Asta înseamnă că poți profita din plin de lumina naturală. Un birou mai luminos te va ajuta să vezi mai bine spațiul de lucru și să ai mai multă energie. Așa că este recomandat să te raportezi la fereastră atunci când îți configurezi biroul de acasă. 

Pentru că există și zile fără soare și uneori seara te prinde la birou, trebuie să ai grijă la sursele de lumină artificială pe care le folosești în așa fel încât să-ți păstrezi energia. 

În primul rând, asigură-te că pe masa de lucru ai loc pentru o lampă de birou pe care să o deschizi când lumina de afară își pierde din intensitate. O lampă cu un abajur amplu, alb, va răspândi eficient lumina în spațiul în care lucrezi și astfel ai grijă de sănătatea ochilor tăi.

Lampa de birou cu abajur alb, asezata pe o masuta alba, langa reviste si vase decorative si o servieta
Lampă de birou Swea Nature, de la XT Deco, cu cablu transparent și comutator

În același timp, și camera în care ți-ai amenajat biroul trebuie să fie iluminată eficient, astfel încât lumina să se răspândească uniform și la intensitatea optimă peste tot. Poți rezolva problema folosind becuri decorative dimabile, cu lumină caldă, a căror intensitate o poți regla în funcție de necesități.

Bec rotund transparent cu filament aprins, reglabil, pe fond negru
Bec laser led cu filament dimabil, de 12,5 cm, care oferă o lumină caldă, plăcută, ce poate fi reglată așa cum dorești 

Spațiul de lucru de acasă pentru două persoane

În cazul în care în locuință sunt mai mulți membri care muncesc de acasă, poți să creezi un birou cu mai multe spații de lucru. Pentru asta încearcă să amenajezi camera cu birouri și scaune mai puțin voluminoase, mai ales dacă ai un spațiu mic, și renunță la piesele grele de mobilier. Alege birouri ușoare, care pot îndeplini și alte funcții și scaune mici, cu perne, în locul celor cu tapițerie completă. Pernele pe care le folosești la scaune pot fi frumos colorate și astfel îți îmbunătățești designul interior al biroului de acasă.

Tu ce idei de design interior ai pentru biroul de acasă? 

Sursă foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *