fbpx
living decorat cu tapet in dungi
DECOREAZĂ CU STIL

Stil Minimalist în Apartament: Idei de Amenajare

„Mai puțin înseamnă mai mult”, sau cum spun englezii „Less is more” – iată motto-ul care însoțește stilul minimalist, un curent ce derivă din designul modern și contemporan. Acesta militează pentru libertate de mișcare și este împotriva a tot ce înseamnă opulență, accesorii, obiecte masive, greoaie, aglomerări inutile, ornamente și zorzoane. Stilul minimalist în apartament poate fi obținut dacă respecți câteva reguli simple. Iată ce ai de făcut!

Ce este stilul minimalist

Unele persoane consideră minimalismul ca fiind un stil auster, monoton, plictisitor, fără personalitate, rece și deprimant. Alții, dimpotrivă, sunt fani declarați, toată viața lor, toate principiile și valorile după care se ghidează își au rădăcinile și își trag esența din acest curent ce s-a impus încă de la începutul secolului XX. Stilul minimalist se caracterizează printr-un spațiu cât mai aerisit și luminos și printr-un decor realizat din forme foarte simple, geometrice, linii drepte și curate. Obiectele de mobilier sunt puține, multifuncționale, practice și utile, culorile sunt discrete, decorațiunile interioare aproape nici nu există. Minimalismul este preferat de persoanele foarte dinamice, active și practice. În schimb, nu este potrivit unor romantici incurabili, nostalgicilor care colecționează amintiri sau unor persoane care iubesc accesoriile.

Cum arată un apartament în stil minimalist

Stilul minimalist este recomandat mai ales în locuințele de mici dimensiuni cum ar fi, de exemplu, un apartament la bloc sau o garsonieră. Motivul este cât se poate de simplu.Un spațiu restrâns cere o amenajare cât mai aerisită, iar stilul minimal asta presupune. Iată câteva idei de decorare din care să te inspiri!

Living în stil minimalist

Un living decorat în stil minimalist presupune, în primul rând, să optezi pentru cât mai puține obiecte de mobilier: o canapea, poate un fotoliu, o măsuță pentru cafea, polițe pe un perete, un covor, predea și draperie. Nici nu-ți trebuie mai mult de atât!

  • Mobila – Alege mobilă cu design simplu, din plăci de lemn subțiri și ușoare, fără ornamente inutile. Canapeaua trebuie dreptunghiulară, în forma ei clasică, cât mai practică și utilă, cu picioare drepte, spate curbat, fără mânere, fără perne decorative. Dacă îți dorești o măsuță de cafea, alege un model compact, din sticlă, sub forma unui cub sau a unor cuburi stivuite, mobile.
  • Pardoseala – Pe jos ar trebui montat un parchet din lemn care să fie acoperit de un covor de dimensiuni medii. Evită modelele care acoperă aproape în întregime podeaua, grele și masive. Stilul minimal cere un covor simplu, de dimensiuni medii, nepretențios, dintr-un material ușor. Atenție! Stilul minimalist interzice aplicarea pe pardoseală a mochetei.
  • Ferestrele – Evită draperiile și optează pentru jaluzele. Acestea pot fi verticale, sub formă de rulouri textile, storuri romane sau jaluzele orizontale. Dacă preferi perdeaua, alege un model simplu, alb sau bej. Stilul minimalist nu te lasă să folosești broderii sau alte mici accesorii. În ceea ce privește iluminatul camerei, alege o lustră cât mai simplă, din metal, fără accesorii inutile.
  • Pereții- Culorile stilului minimalist care se potrivesc într-un living de apartament sunt deschide, luminoase, calde – tocmai pentru a mări vizual spațiul. Poți opta și pentru jocuri de nuanțe alb-negru și combinații de culori îndrăznețe însă cu moderație. În locul zugrăvelii clasice, ai putea opta pentru aplicarea pe pereți a unui tapet în stil minimalist care să aducă un aer și mai modern încăperii. Pe siteul nostru vei găsi o mulțime de modele din care să alegi ce crezi că se potrivește cel mai bine în locuința ta. Noi îți recomandăm acest tapet 3D de la Rebel WallsDacă dorești să aduci un aer dinamic și activ în living, acest efect se poate realizat prin crearea unui perete accent. Acesta se poate realiza prin aplicarea pe unul dintre pereți a unui fototapet care să atragă toate privirile și care să scoată în evidență acea zonă a camerei. Iată un model care ar revigora atmosfera în living.
tapet rebel walls
Într-o încăpere mică, folosește un tapet în culori calde precum acest model de la Rebel Walls.

Dormitor în stil minimalist

Un dormitor în stil minimalist este foarte ușor de obținut. Cumpără un pat simplu, două noptiere, un dulap cu una sau maximum două uși. Accesorizează camera cu un covor simplu sau poți opta pentru eliminarea definitivă a acestuia din încăpere. Asta,cu condiția ca pardoseala să fie placată cu parchet. Alte idei de amenajare a unui dormitor mic găsești și pe blogul nostru. 

tapet gri
Un perete accent în culori reci se potrivește într-un dormitor mai spațios

Bucătărie în stil minimalist

Într-o bucătărie mică ar trebui să se regăsească cât mai puține obiecte de mobilier, dar cu condiția ca acestea să fie cât mai practice și utile. Asta, dacă dorești să decorezi și să amenajezi în stil minimalist. Pentru un plus de modernism poți crea un perete accent folosind un panou decorativ 3 D care să confere spațiului adâncime și profunzime. În oferta noastră vei găsi modele în culori deschise care se potrivesc perfect într-o încăpere nu foarte generoasă din punctul de vedere al spațiului oferit. Iată o variantă care ar putea să te inspire în alegerea ta.

panou decorativ 3d
Un panou decorativ 3 D conferă un aer modern camerei

Stilul minimalist în apartament este ușor de obținut dacă respecți câteva reguli. Odată ce le-ai urmat, restul vine de la sine. Simplu, natural, firesc și de foarte bun gust.

Sursa foto: XTDeco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *