fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

cum să crești performanța cu tapetul potrivit?

Multitudinea de lucruri și activități pe care le desfășurăm zilnic este influențată de mai mulți factori decât credem. Este important să realizăm importanța și să oferim atenția necesară unui spațiu de lucru. Locul în care petrecem foarte mult din timpul nostru ne influentează starea de spirit și ne poate ajuta sau împiedica să fim eficienți.

Este un întreg lanț ce stă la baza productivității, de la odihnă, la puterea de concentrare, luarea celor mai bune decizii, respectiv momentele de recreere de care este neapărată nevoie. Performanța poate însemna pentru diferite persoane altceva. Dacă vorbim despre o persoană în vârstă, ea se poate referi la capacitatea la care va lucra, iar în cazul unui copil ea este dictată de abilitatea de învățare.

Ce contează într-o decorațiune?

Decorațiunile unei camere trebuie să aibă în vedere foarte multe detalii, de la spațiul pe care-l posedă, la scopul ei și până la factori naturali, precum orientarea geografică și luminozitatea. Având scopul de a crește performanța va trebui să creăm un mediu de lucru în care ne vom putea aranja gândurile cât mai eficient. Acest lucru poate fi realizat printr-un design caracterizat de simplitate și minimalism. În aceste condiții, alegerea unui tapet se va face cu prioritate către modele simple și elegante.

Analizarea spațiului pe care il avem atunci când începem o decorațiune ne va ajuta să luăm cele mai bune decizii. Când vom studia dimensiunile vom lua în seamă două aspecte: înălțimea camerei și suprafața acesteia. În funcție de ele vom alege culoarea, modelul și vom ști cum să îmbinăm armonios întregul spațiu. O cameră mică va avea nevoie de o culoare deschisă, vie și un tapet care să nu fie încărcat. Aceste lucruri vor oferi un efect vizual mai plăcut. În ceea ce privește un spațiu mai generos, putem folosi și culori mai variate, mai închise, iar modelul pe care-l vom alege la tapet poate fi mai încărcat.

Toate aceste alegeri trebuie să fie luate astfel încât să avem în vedere o putere de concentrare crescută. În funcție de orientarea pe care o are camera, ea poate beneficia de o luminozitate mai crescută sau mai scăzută. Acest aspect este important pentru a folosi culorile potrivite și pentru a reuși să ne bucurăm de o nuantă cromatică cât mai benefică nevoilor noastre.

Cum ne influențează mediul în care trăim?

Creierul uman asociază foarte multe culori cu diverse stări, amintiri și acest lucru prezintă legătura între mediul în care stăm, felul în care arată și starea de spirit pe care o avem. Din acest punct de vedere este importantă atenția pe care o acordăm la o amenajare și în același timp o cameră poate spune foarte multe despre cel care o utilizează.

Biroul este considerat un spațiu în care productivitatea trebuie să fie la cel mai înalt nivel. El trebuie să ofere buna dispoziție și energia necesară unei activități mentale prestată la cea mai înaltă calitate. XT Deco pune la dispoziția ta o gamă foarte variată de tapete decorative ce se potrivesc unui spațiu de lucru, în funcție de diversele activități.

Pentru un copil, spațiul înconjurător este foarte important. Când este mic, un copil are o capacitate foarte ridicată de a asimila multe cunoștințe din mediul său și din interacțiunile sale cu el. De asemenea, cel mic poate dezvolta anumite pasiuni din imaginile vizuale memorate. Personal, îmi aduc aminte de unde am dobândit o pasiune pentru spațiul cosmic. A fost o seară de iarnă, cam în preajma Crăciunului. Ninsese, iar străzile erau pline de zăpadă. Părinții mei au ieșit la plimbare, iar eu, mic fiind, am fost așezat pe sanie. Peisajul de care am avut parte pe toată durata plimbării a fost cel al unui cer senin și plin de stele. A fost momentul care mi-a rămas mereu în minte și care a avut un rol important în design-ul camerei mele. Am făcut această paranteză pentru a scoate în evidență rolul pe care-l poate avea o imagine sau un peisaj în copilărie și cum poate stârni diverse pasiuni.

De asemenea, din colecția XT Deco se poate alege un fototapet de colorat, cu ajutorul cărora imaginația copiilor poate fi lăsată să zburde. Important de realizat este faptul că un copil se plictisește foarte ușor și trebuie să aibă mereu parte de ceva nou. Cu toții ne aducem aminte, când eram mici, cât de repede schimbam jucăriile și ne doream mereu altceva. Comparativ cu alte metode de a personaliza un spațiu, precum cele clasice de zugrăvire și văruire, folosirea unui tapet se face foarte ușor și oferă posibilitatea redecorării, cât de poate de rapid. Acest lucru vine cu un alt avantaj, pe lângă ușurința de a le monta, și anume că sunt lavabile și pot fi șterse cu ușurință atunci când sunt murdărite. Vom evita mizeria produsă de văruire, de praful și mirosul care acaparează camera. Nu în ultimul rând, costurile vor fi mult mai rentabile. Când avem de gând să decorăm o cameră de copii trebuie să luăm în calcul că ele se pot uza foarte ușor. Din acest motiv trebuie să alegem un tapet de o calitate foarte bună, care să ofere rezistență și să prezinte o durabilitate ridicată.

Fiecare detaliu contează!

În concluzie, când ne dorim să fim cât mai productivi trebuie să luăm în calcul toți factorii care contribuie la asta. Performanța noastră depinde de puterea de concentrare, odihnă, creativitate și inspirație. Pentru fiecare din acești factori avem diferite modalități de a aranja o cameră. Pentru odihnă ne vom direcționa atenția pe dormitor, folosind culori liniștitoare și un tapet ce ne poate motiva atunci când ne trezim. Se spune că primul lucru la care te gândești atunci când adormi și atunci când te trezești este cel mai important. Am arătat importanța pe care o are simplitatea și stilul minimalist pentru așezarea gândurilor și o bună organizare a ideilor. De asemenea, am observat impactul pe care-l are, pentru un copil, felul în care este decorată o cameră și cum îi poate influența creativitatea și pasiunea.

Avem așadar certitudinea că importanța pe care o acordăm designului interior ne poate îmbunătăți performanța și starea noastră de spirit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *