fbpx
Amenajarea camerelor pentru bebeluși băieți. Idei de design și decor, modele de camere și accesorii inedite
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Amenajarea camerelor pentru bebeluși băieți. Idei de design și decor, modele de camere și accesorii inedite

Dacă devii părinte în scurt timp și mai ales dacă ai aflat că noul membru al familiei este băiat, este timpul să faci pregătirile necesare pentru a-l primi cât mai bine. Asta începe cu amenajarea camerei bebelușului băiat, o operațiune care implică ceva timp, efort și zgomot, motive pentru care este ideal să te ocupi e această etapă înainte de venirea lui pe lume. Camerele bebelușilor băieți se pot amenaja destul de repede, cu costuri convenabile, dacă îți faci un plan bine conturat pe care îl respecți la milimetru. Trebuie să ai în vedere și faptul că băiatul tău va crește și va trebui să faci câteva schimbări. Noi îți vom spune ce trebuie să faci din capul locului, astfel încât să creezi pentru copilul tău un ambient cât mai plăcut și să-ți fie ușor cu reamenajările pe care trebuie să le faci mai târziu.

Alegerea stilului de design interior

Totul începe cu stabilirea unui stil de design, în funcție de care îți vei alege materialele cu care vei amenaja și obiectele cu care vei mobila și decora camera bebelușului băiat. Pentru că această camera va suferi destul de multe modificări într-un timp relativ scurt, odată cu înaintarea în vârstă a copilului, îți recomandăm să alegi un stil cât mai simplu de amenajare – minimalist sau scandinav – ambele fiind caracterizate de utilizarea unui număr redus de piese de mobilier. În primul caz, este vorba de piese cu linii drepte, care vor fi potrivite și atunci când copilul va ajunge la grădiniță și scoală. În cel de-al doilea caz, mobilierul va fi, de asemenea, simplu, din materiale naturale – predominant lemn – și multifuncțional, care să ofere multiple posibilități de depozitare. În primii doi ani de viață, copilul va primi foarte multe jucării și va trebui să le „ascunzi”.

Cele două stiluri sunt caracterizate de simplitate. Evident, fiind vorba de camera unui bebeluș, pe care ți-o dorești cât mai veselă, va trebui să intervii cu câteva detalii prin care o vei transforma într-un adevărat paradis.

Culorile potrivite într-o cameră amenajată pentru un bebeluș băiat 

Culorile pe care le folosești la amenajarea camerei bebelușului, fie băiat sau fată, trebuie să fie calde, plăcute și relaxante, pentru că îi vor influența starea. Cei mai mulți părinți se gândesc la albastru atunci când află că vor avea băiat. Este foarte bine, este o culoare potrivită, însă pentru un bebeluș trebuie utilizate nuanțele deschise de albastru. Cele închise vor avea un efect energizant și îi vor induce o stare de agitație.

Verdele este o culoare cu un efect calmant, de asemenea, foarte potrivită pentru amenajarea camerelor bebelușilor băieți. Alege nuanțe deschise de verde, din aceleași considerente ca și în cazul albastrului. 

Nuanțele calde de gri și maro merg foarte bine pentru camera noului născut băiat. Și galbenul este potrivit, mai ales dacă dacă este combinat cu oricare din culorile de mai sus.

Albul va fi întotdeauna o opțiune, dar fiind vorba de camera unui bebeluș este recomandabil să-l înveselești și să introduci pete de culoare. În combinație cu albastru sau verde, dar și cu galben sau gri, efectul va fi unul luminos și aerisit.

Pereți

Când vorbim despre pereți, în primul rând trebuie să decizi materialul cu care îi amenajezi. Noi îți recomandăm tapetul din mai multe motive. În primul rând, este foarte ușor de aplicat și o poți face și tu, fără să apelezi la un specialist, apoi este ușor de curățat, iar pentru camera bebelușului igiena este vitală și apoi este varianta mai practică, pentru că tapetul vine în tot felul de combinații de culori și forme, astfel că vei obține ambientul dorit fără efort.

Spre exemplu, tapetul Confetti, cu buline albastre și verzi pe un fond deschis este potrivit pentru camera bebelușului băiat.

Perete cu tapet cu buline in albastru si verde deschis, pe fond alb, langa care se afla o masa si un scaun albe
Tapet lavabil pastel Confetti, ideal pentru amenajarea camerei noului născut băiat

Poți să alegi și un tapet cu printuri pastelate de inspirație zoologică, jucăușe, care vor înveseli atmosfera.

Perete decorat cu tapet imprimat cu leoparzi, in fata caruia se afla un bebelus care sta pe un scaun
Tapet pastel Roomblush, cu imprimeuri jucăușe, ideal pentru amenajarea camerei copilului

Acestea sunt doar două exemple, însă opțiunile de decorare a pereților cu tapet sunt foarte multe. Rămâne doar să decizi ce îți place ție mai mult și ce consideri că ar fi mai potrivit pentru copilul tău.

Decorul ferestrelor

Fie că vorbim de băiat sau fată, camera unui bebeluș trebuie să fie luminoasă, pentru că îi va influența starea de spirit. Prin urmare, când vorbim despre decorul ferestrelor, alege perdele în culori pale, din materiale cât mai ușoare și transparente, cu imprimeuri drăguțe, dar discrete. 

Draperiile sunt accesorii opționale, dar dacă crezi că este necesar, alege unele din bumbac, de asemenea, în culori deschise.

Mobilă

Când vorbim despre mobilă, lista de cumpărături va fi foarte scurtă, pentru că, în primii ani de viață, nevoile copilului sunt limitate în acest sens. El va avea nevoie doar de un pătuț și un dulap pentru haine. Alege unele în culori deschise, care să lumineze încăperea sau din materiale naturale, cum ar fi lemnul, pentru că vor arăta bine în orice combinație. De asemenea, vei avea nevoie de un fotoliu, în care să poți sta să-l supraveghezi în nopțile mai agitate și de o masă pe care să pui obiectele necesare.

Podele

Este foarte important să izolezi termic cât mai bine camera bebelușului, iar felul în care amenajezi podelele este decisiv în acest sens. Astfel, mocheta este opțiunea de luat în calcul, mai ales că este perioada în care va sta în pătuț în cea mai mare parte a timpului și va fi păstrată curățenia. Și parchetul menține căldura și va fi varianta mai potrivită pentru viitor. 

Accesorii 

Accesoriile din camera bebelușului băiat trebuie să fie unele care se încadrează în ambientul general. Dacă ai parchet, atunci alege un covor în culorile pe care le-ai ales pentru amenajarea pereților. Lenjeriile trebuie să păstreze aceeași linie cromatică. Ține cont de faptul că în toată amenajarea trebuie să te rezumi la un număr limitat de culori, pentru că altfel camera va părea aglomerată și apăsătoare.

Foarte important este ca în camera copilului să ai un ceas de perete, care îți va aminti de programul lui de mese, care trebuie respectat cu strictețe în prima perioadă a vieții. Alege unul în culori cât mai plăcute și din materiale prietenoase, cum este acest ceas din lemn.

Ceas rotund de perete cu ecran auriu si rama roz, pe fond alb
Ceas de perete Bent in lemn auriu care va înveseli orice încăpere

Și corpurile de iluminat din camera bebelușului trebuie alese cu atenție. Alege unele în forme și culori vesele, pentru că îi vor atrage atenția. Spre exemplu, această aplică de perete în formă de balon albastru deschis îl va încânta.

Aplice de perete in forma de balon, langa care sunt polite suspendate cu jucarii
Aplică de perete în formă de balon, de la XT Deco, disponibilă în mai multe culori

Accesorii must-have, care-i fac mai ușoară viața unei tinere mame 

Pe lângă toate cele enumerate mai sus, în camera bebelușului trebuie să fie și câteva accesorii absolut necesare unei mame. Am amintit deja de fotoliul comod foarte util în perioadele mai dificile ale copilului, atunci când va fi necesar să-l supraveghezi mai atent. Apoi, o măsuță de schimbat îi va ușura foarte mult efortul mamei. De asemenea, camera trebuie să fie dotată cu un termometru și un aparat de verificat și reglat umiditatea.

Modele de camere pentru un bebe băiat 

În continuare îți prezentăm câteva modele de camere pentru bebeluși de sex masculin.

În această cameră, albastrul este culoarea predominantă, fiind prezentă în fototapetul folosit, în decorațiuni și jucăriile bebelușului băiat. 

Bebelușul băiat care locuiește în această cameră a crescut, iar părinții i-au instalat pe o latură a încăperii un cort.

Iată și camera unui băiețel în care predomină galbenul. 

În această cameră au fost utilizate elemente de decor inspirate din natură, iar pătuțul bebelușului este din lemn.

Altă cameră amenajată în nuanțe de albastru și gri care au fost combinate cu alb, decorată cu fototapet cu norișori.

În concluzie, cu puțină imaginație și cu câteva idei bune, camera bebelușului băiat devine un loc de poveste. Cum spuneam și la început, trebuie doar să-ți faci de la început un plan, să alegi stilul și culorile dorite, apoi totul devine o joacă.

Foto: XT Deco, Instagram, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *