fbpx
DECOREAZĂ CU XTDECO

corectarea optică a camerei cu ajutorul tapetului

Tapetul a devenit din ce în ce mai folosit în amenajările interioare, în primul rând datorită caracteristicii de amenajare personalizată a spaţiului. Alte avantaje pentru un tapet decorativ se referă la impactul vizual puternic, preţul scăzut, durata lungă de menţinere în timp şi întreţinerea uşoară.

Un tapet are totodată avantajul de a ajuta la mascarea anumitor defecte ale pereţilor. Dacă doreşti să îţi renovezi locuinţa şi trebuie să corectezi dezechilibre ale pereților, poţi utiliza câteva corecturi optice. Acestea vor oferi un spaţiu unitar, echilibrat, fără denivelări neplăcute.

Corecturi optice cu tapet decorativ

Pentru a oferi senzaţia de spaţiu într-o cameră mică este indicat să foloseşti un tapet cu modele mici sau cu o singură culoare, preferabil o culoare pastelată. Acelaşi  efect poate fi creat şi prin lipirea unui tapet cu modele mari pe peretele opus celui în care se află fereastra, dar şi prin lipirea unui tapet cu modele de linii lungi. Printre nuanţele care măresc vizual pot fi menţionate culori precum bleu, argintiu şi crem.

În cazul în care locuieşti într-o încăpere prea mare şi nu ai suficient mobilier sau decoraţiuni să o „umpli”, poţi folosi tapetul decorativ pentru a corecta optic această deficienţă. Un model de tapet în nuanţe reci te va ajuta în acest caz. De asemenea, poţi apela şi la tapet cu modele mari sau dungi verticale.

Camerele înguste cu pereţi înalţi pot fi corectate eficient dacă optezi pentru un tapet cu dungi orizontale sau prin tapetarea unuia dintre pereţi într-o altă nuanţă. Pentru acest efect mai poţi utiliza nuanţe puternice în cele două treimi inferioare ale pereţilor şi o nuanţă mai luminoasă în partea de sus. Modele de tapet cu dungi verticale aplicat până în tavan sau combinarea culorilor reci (pe pereţii transversali) cu cele calde (pe pereţii laterali) sunt alte idei eficiente la care poţi apela.

Dacă, din contră, doreşti să cobori optic tavanul cu ajutorul tapetului, este indicată folosirea marginilor pentru zona de întâlnire dintre pereţi şi tavan. Vizual, îţi recomandăm să apelezi la modele de tapet cu dungi orizontale sau combinarea a două culori diferite separat într-o margine şi utilizarea unei nuanţe mai închise pentru a tapeta tavanul.

Folosit în mod corect, orice tapet îţi pune la dispoziţie oportunităţi speciale de amenajare. Pe lângă efectele vizuale speciale pe care le oferă, tapetul este bine cunoscut şi pentru capacitatea de ascundere optică a unor defecte.

Dacă doreşti să pui în practică sfaturile noastre şi cauţi un model de tapet potrivit pentru problema ta, poţi vedea la noi în magazin sute de modele colorate şi creative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *