fbpx
Tapet verde Skog, Sandberg, intr-o incapere cu haina agatata in cuier, o pereche de cizme si o banca pe care se afla o planta si obiecte decorative
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Culori Pentru Holuri în Trend Pentru 2023

Toți designerii știu că în procesul de redecorare a unei locuințe este important să se acorde o atenție deosebită holului. Este prima încăpere a casei și cea care produce prima impresie. Iar culorile pentru holuri se stabilesc în funcție de tendințe și în concordanță cu stilul de amenajare ales, în armonie cu restul casei.

Dacă holul este amenajat în grabă, va fi tern și fără personalitate, iar acest lucru va influența părerea despre celelalte încăperi, chiar dacă în cazul lor s-a muncit mult și s-a apelat la toate resursele de imaginație și talent. 

Ca designer, este esențial să cunoști culorile în tendințe pentru holuri și să le utilizezi în funcție de structura și dimensiunea spațiului avut la dispoziție. De asemenea, îți vom spune de ce este de preferat să alegi tapetul în locul altui material pentru decorul holului.

Culori pentru holuri în tendințele 2023

După cum știi, specialiștii au desemnat galbenul și griul drept culorile anului în materie de design interior. Prima este luminoasă și pozitivă, a doua – neutră, dar cu o anumită personalitate și clasă. Împreună, separat sau în combinație cu alte culori, cele două nuanțe pot ajuta la crearea unor decoruri spectaculoase în holuri actuale, în ton cu ultimele tendințe.

Cum spuneam, holul este prima încăpere a locuinței și trebuie să producă o impresie puternică, să includă un element „wow”. Este locul ideal în care poți să utilizezi tonuri închise, chiar negru, accente metalice argintii, aurii sau cupru. Dacă spațiul este redus, folosește aceste nuanțe pentru pereți accent și echilibrează cromatica cu tonuri neutre, deschise. De asemenea, utilizează tonuri puternice doar în cazul în care holul este bine iluminat, pentru că altfel senzația de întuneric poate deveni apăsătoare și neplăcută.

Tonurile vesele și luminoase de verde și albastru sunt potrivite în holuri din locuințele moderne ale unor persoane dinamice. Însă aceste două culori, cu nuanțele lor mai dramatice, pot crea decoruri pline de eleganță și stil.

Albul și tonurile neutre foarte deschise – bej, crem și gri – sunt ideale pentru holuri mici, fără lumină naturală. Dar este recomandabil să introduci un accent, o culoare mai veselă, ca să dai viață și personalitate acestei încăperi în care accesoriile și decorațiunile vor fi în număr limitat.

De ce să optezi pentru tapet atunci când gândești designul unui hol

Tapetul, cu textura lui caldă și prețioasă, este un material la care se apelează tot mai mult în designul interior. Creează decoruri mai frumoase și mai elegante, pentru că vine în compoziții extraordinare în ceea ce privește modelele sau culorile.

Pentru holuri prezintă câteva avantaje pe care orice beneficiar le va aprecia. Primul este de ordin practic. Pereții într-un hol sunt mai expuși la murdărie, iar variantele moderne de tapet – superlavabile – pot fi spălate și curățate ori de câte ori este nevoie, fără ca aspectul să aibă de suferit. De asemenea, tapetul se montează și se înlocuiește foarte ușor, astfel că se poate reamenaja în doar câteva ore, fără mizerie.

În ceea ce privește estetica, beneficiile sunt extrem de importante. Cele mai multe holuri sunt prea mici pentru decorațiuni și accesorii care să le dea personalitate, iar pereții sunt destul de fragmentați, pentru că au cel puțin două uși de acces. Prin urmare, pereții pot fi un decor în sine cu ajutorul tapetului.

8  modele de tapet perfecte în holuri

În acest capitol am selectat pentru tine câteva modele de tapet pentru holuri cu diferite caracteristici. 

Într-un hol lung

Pentru un hol lung și îngust este de preferat să apelezi la tapete cu modele repetitive, pentru că această structură te va împiedica să ai perspectivă asupra modelelor ample, cum ar fi cele care reprezintă peisaje. 

Spre exemplu, acest tapet din colecția Mindthegap, cu scrisori vintage, are un farmec aparte și crează o atmosferă nostalgică și romantică. Modelul este deosebit de inspirat pentru un hol și îi va da un farmec aparte.

Tapet bej Memories Vintage Postcards, Mindthegap, pe un perete cu oglinda rotunda cu rama decorativa, intr-o incapere cu comoda alba pe care se afla o lampa, un vas cu flori si carti
Tapet pentru hol Memories Vintage Postcards, Mindthegap, cu scrisori vintage, pentru decoruri romantice

Acest tapet de designer din colecția NLXL, cu capace colorate de la sticle de băuturi pe fond negru, va oferi un fundal deosebit într-un hol. Modelul este disponibil și în varianta albă.

Perete cu tapet negru Crown Caps, NLXL, in fata caruia se afla patru scaune din lemn
Tapet negru Crown Caps, NLXL, potrivit pentru interioare moderne, cu personalitate

Într-un hol pătrat

Un hol pătrat îți posibilitatea să utilizezi tapete cu modele mai ample. Modelul din imaginea alăturată, cu motive abstracte, într-o combinație de alb și negru cu accente aurii, va crea un decor spectaculos într-un hol.

Tapet negru Gestural Abstraction, Mindthegap, pe un perete in fata caruia se afla un fotoliu cu husa din blana si o masa cu carte si vas decorativ
Tapet pentru hol Gestural Abstraction, Mindthegap, pentru un decor surprinzător

Spectrum este un tapet albastru al producătorului englez 1838 Wallcoverings, o compoziție extraordinară cu blocuri colorate în nuanțe de albastru, indigo și alb, este o alegere inspirată pentru un hol pătrat, unde poate fi pus în valoare. Este un tapet de lux, cu o textură aparte, care îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși proprietari de locuințe. 

Tapet albastru Spectrum, 1838 Wallcoverings intr-o incapere cu usa albastra si comoda pe care se afla doua vase cu flori
Tapet albastru Spectrum, 1838 Wallcoverings, care va satisface și cele mai exigente gusturi

Într-un hol slab luminat

Într-un hol slab luminat este cel mai bine să-ți îndrepți atenția către tapete în culori deschise, care să amplifice lumina.

Acest tapet alb din colecția Feathr, imprimat cu frunze de banan, va aduce la viață un hol întunecat, fără ferestre.

Tapet Jungle Breeze, Feathr, intr-o incapere cu fotoliu ocru, cu perna albastra si o masa pe care se afla vase decorative si o planta
Tapet alb Jungle Breeze, Feathr, potrivit pentru decorarea holurilor mici și întunecate

Cu un model deosebit, în culori neutre, deschise, tapetul din imaginea alăturată este o alegere excelentă pentru o încăpere mică și luminată slab.

Tapet bej Fusion, 1838 Wallcoverings, intr-o incapere cu banca pe care se afla perne decorative, un pled si doua vase cu flori decorative
Tapet pentru hol Fusion, 1838 Wallcoverings, în culori luminoase, potrivit pentru încăperi mici

Într-un hol cu ferestre

Într-un hol cu ferestre, culorile contează mai puțin, însă trebuie să te asiguri că tâmplăria geamului se încadrează perfect în modelul tapetului. Din acest motiv, este de preferat să apelezi la unele simple, repetitive.

Tapetul Materials – Brick, din colecția NLXL, este un exemplu în acest sens. Am ales să-ți prezentăm varianta pe argintiu, însă modelul este disponibil și pe negru.

Tapet gri Materials - Brick, NLXL intr-o incapere cu mai multe vase cu plante decorative
Tapet pentru hol Materials – Brick, NLXL, potrivit pentru decoruri foarte moderne, în stil industrial

Cu un model foarte simplu, cu dungi verticale, discrete, pe fond alb, dar cu o textură minunată, acest tapet din colecția Sandberg este perfect pentru decorarea unui hol cu pereții fragmentați de ferestre și uși.

Tapet alb Alva, Sandberg, intr-o incapere cu fereastra pe pervazul careia se afla un vas cu flori
Tapet alb Alva, Sandberg, potrivit pentru decorarea pereților „dificili”, cu cadre de ferestre și uși

Intră în echipa de designeri și arhitecți colaboratori a XT Deco!

Dacă ești arhitect sau designer, te poți alătura echipei de colaboratori XT Deco. Ne poți contacta foarte ușor, cu un click aici, și poți avea acces la materiale exclusiviste pe care le importăm direct, la cele mai bune prețuri.

La XT Deco colaborăm cu peste 250 de arhitecți și designeri din toată țara și împreună am realizat proiecte cu care ne mândrim. 

Poți oricând să ne contactezi la info@xtdeco.ro, iar dacă ești din Sibiu sau te afli în apropiere, vizitează-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30.  

În concluzie, culorile pentru holuri sunt variate, însă este important ca atunci când decorezi să o alegi în funcție de dimensiune și celelalte caracteristici ale spațiului.

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *