fbpx
Camera cu perete accent realizat cu fototapet cu forme geometrice in nuante neutre, doua paturi cu lenjerii albe, un fotoliu si doua scaune albe, covor cu motive geometrice
CASE STUDY CU DESIGNERI, CU ȘI DESPRE DESIGNERI

Stilul modern în designul interior al Hotelului „Mandachi” din Suceava

Stilul modern în designul interior este foarte bine caracterizat de felul în care a fost amenajat Hotelul „Mandachi” din Suceava. Managerii și-au dorit să le ofere clienților confort, camere luminoase și primitoare, frumoase și cu o notă de originalitate. Așa s-a ajuns la o colaborare cu Pure Mess Design, partener XT Deco. 

Pentru realizarea acestui proiect au fost aplicate principiile designului modern, pe care le vom sintetiza în continuare. Iar rezultatul este încântător, datorită modelelor de fototapet din colecția Rebel Walls.

Principiile designului modern

Mereu în ton cu ultimele tendințe, stilul modern în designul interior este caracteristic celor în pas cu vremurile, care iubesc libertatea, lumina, formele bine definite și culoarea și vor să le transpună în spațiile în care locuiesc sau în care își desfășoară activitatea. Este un stil mai relaxat, funcțional și fără decorațiuni interioare inutile și are elemente comune cu stilurile minimalist și scandinav.

Modernismul însă valorifică tehnologiile avansate, apelează mai mult la culoare decât cele două curente amintite, la finisaje inovatoare, la curbe și forme geometrice. Este, de asemenea, un stil care utilizează în egală măsură materialele naturale precum lemnul sau piatra, dar și cele industriale. 

Mobilierul într-un interior modern este funcțional, simplu și ușor, dar poate avea forme inedite. De altfel, orice este masiv și amplu este de evitat. Dintr-un interior modern lipsesc draperiile groase, iar ferestrele sunt întotdeauna puse în valoare.

Într-un interior modern, pereții sunt un decor în sine, astfel că este recomandat ca în amenajarea lor să fie incluse forme și culori în ton cu vremurile în care trăim.

Studiu de caz: stilul modern în designul interior al Hotelului „Mandachi” din Suceava

Hotelul „Mandachi” din Suceava este un rezultat reușit al colaborării dintre Pure Mess Design și XT Deco. Ei au venit cu ideile, noi, cu o parte din materiale, respectiv fototapetul utilizat pentru pereții accent – elementul central al decorului camerelor. Fototapetele utilizate sunt din colecția Rebel Walls, producător suedez cu mare experiență în domeniu, care utilizează cele mai noi tehnologii și compoziții pentru materiale de decor de înaltă calitate, rezistente în timp și la curățare.

Primul model de fototapet folosit este Quadrangle Maro Bej 1, personalizat, cu un model geometric abstract, în triunghiuri, pe o hârtie parcă șifonată. Peretele accent realizat cu acest model de fototapet imprimă un aer foarte modern și luminos, datorită paletei cromatice. Decorul a fost completat armonios cu mobilier cu linii simple și un covor cu motive geometrice. Pentru restul pereților s-a apelat la panouri decorative din lemn și vopsea lavabilă albă.

Fototapet Quadrangle Maro Bej 1, personalizat, Rebel Walls, intr-o camera cu doua paturi cu lenjerie alba si noua lampi de perete
Fototapetul Quadrangle Maro Bej 1, personalizat, Rebel Walls, a fost utilizat pentru amenajarea unui perete accent într-o cameră din Hotelul „Mandachi”

Zona de living din această cameră este mobilată foarte modern, cu elemente cu linii simple, dar cu personalitate, cu un panou decorativ care„ împrumută” câteva elemente geometrice din fototapet pe care este postat televizorul.

Camera cu birou, doua fotolii albe, raft decorativ din lemn, panou decorativ pe care a fost montat televizorul si draperii bej
Zona de living din camera Hotelului „Mandachi” păstrează elementele geometrice ale fototapetului utilizat pentru peretele accent

Fototapetul utilizat pentru o altă cameră este unul alb – 3D Munții de hârtie, personalizat, care, așa cum rezultă și din denumirea modelului, înfățișează munți creionați pe o coală de hârtie, cu un stol de păsări zburând deasupra lor. Este un model de fototapet încântător și foarte versatil, care a permis utilizarea unei palete cromatice mai vii în cameră, cu fotolii galbene și covor în nuanțe de verde și turcoaz.

Fototapet 3D Muntii de hartie, personalizat, Rebel Walls, intr-o camera cu doua paturi cu lenjerii albe, perete cu panou decorativ din lemn, covor cu verde si albastru, fotolii galbene și alb
Fototapet 3D Munții de hârtie, personalizat, Rebel Walls, pentru un decor luminos și plin de farmec în una din camerele Hotelului „Mandachi”

Zona de relaxare din cameră utilizează, de asemenea, mobilier cu linii simple, dar actuale, cu accente galbene.

Camera cu birou alb cu galben, panou din lemn pe care se afla televizorul, covor verde cu albastru, un fotoliu galben si unul alb, draperii bej
Zona de relaxare din camera Hotelului „Mandachi”, cu detalii din lemn și accente galbene

Băile au fost amenajate senzațional, cu obiecte sanitare cu linii simple, dar forme deosebite. 

Colaj cu doua imagini dintr-o baie, in stanga cu cabina de dus, lavoarul alb, vasul de WC si oglinda, iar in dreapta cu interiorul cabinei de dus
Băile din Hotelul „Mandachi” sunt, de asemenea, moderne, păstrând aceeași paletă neutră cu accente de galben

Așa cum rezultă din imagini, se poate ajunge foarte ușor la o amenajare în stil modern cu un pic de atenție la elementele centrale de decor. În acest caz, punctul focal al camerelor este peretele accent realizat cu fototapet.

Alte modele de fototapet în stil modern

La XT Deco avem mai multe modele ideale pentru amenajări moderne în spații de cazare sau pentru locuințe. 

Primul exemplu este acest fototapet care îmbracă un perete accent cu linii în culorile curcubeului. Este un fototapet cu un efect vizual extraordinar, care va adăuga dimensiune, adâncime și substanță oricărei încăperi.

Fototapet Funda, personalizat, Rebel Walls, intr-o incapere cu fereastra, masa alba, pe care se afla un platou cu mere verzi si un vas din sticla cu plante si sase scaune negre
Fototapet Fundă, personalizat, Rebel Walls, foarte modern și colorat, care poate decora orice încăpere

Un alt fototapet în stil modern foarte versatil este acesta, din colecția Photowall, cu model clasic care imită aspectul solzilor de pește, într-o combinație cromatică fermecătoare cu roz, nuanțe calde de verde și alb.

Fototapet Feathers Pink, personalizat, Photowall, intr-o incapere cu masa alba rotunda, pe care se afla farfurii si pahare si trei scaune negre
Fototapet Feathers Pink, personalizat, Photowall, pentru un decor jucăuș

Iar acest fototapet ne aduce mai aproape de natură, utilizând motive botanice într-o interpretare artistică. Frunzele în nuanțe de verde, galben și albastru par pictate, lucru care sporește farmecul oricărui interior.

Fototapet My Greenhouse Geo 1, personalizat, Photowall, intr-o incapere cu fotoliu gri, scaun gri, asezate pe un covor gri si masa pe care se afla carti
Fototapet My Greenhouse Geo 1, personalizat, Photowall, pentru un decor luminos, inspirat de natură

Apelează la un designer de interior!

Este o idee foarte bună să colaborezi cu un designer de interior, mai ales dacă intenționezi să începi un proiect de amploare sau pur și simplu vrei să-ți amenajezi locuința armonios și original. Designerul va avea soluții și va ști să pună în valoare ideea ta. În plus, știe exact ce se poartă, care sunt cele mai bune materiale și de unde se pot achiziționa. 

Noi, cei de la XT Deco, te putem pune în legătură cu designeri și arhitecți din toată țara, care te pot consilia pentru orice proiect. Și tot noi te putem ajuta să îți faci rost de materiale de cea mai bună calitate pentru amenajări interioare. Aici poți viziona o parte din proiectele la care am colaborat cu designeri – ei cu ideea, noi cu materialele.

Iar dacă ești din Sibiu sau din apropiere, poți vorbi direct cu noi vizitându-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30. Indiferent de locația ta, ne poți contacta la adresa de e-mail info@xtdeco.ro pentru orice întrebare.

În concluzie, stilul modern în designul interior are un farmec aparte și imprimă un aer foarte actual, dar relaxant și luminos. Ai văzut cum arată un hotel amenajat astfel și cât de bine se potrivește acest stil într-un spațiu de cazare. 

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *