fbpx
Incapere in stil neoclasic, cu fototapet pe tavan, candelabru, perete accent cu caramida aparenta si trei tablouri, usa din lemn si o aplica de perete
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU XTDECO, STUDIU DE CAZ x DESIGNERI

Stilul neoclasic în designul interior al unui B&B

Elegant și prețios, stilul neoclasic în designul interior este abordarea perfectă pentru cei care administrează afaceri în domeniul HoReCa. Este un stil al persoanelor rafinate, care iubesc frumusețea distinsă și care pun preț pe calitate. În acest material îți vom prezenta un exemplu concret – B&B-ul „Avram Iancu” din Sibiu. Vei vedea cât de spectaculos devine un spațiu de cazare care a fost amenajat în stilul neoclasic, cu atenție la detalii.

De asemenea, îți vom prezenta principiile designului neoclasic și care sunt elementele la care este necesar să acorzi atenție.

Principiile designului neoclasic

Stilul neoclasic, sau „noul clasic”, este inspirat de arta Greciei și Romei antice, dar într-o interpretare modernă, cu materiale și tehnologii actuale. Spre deosebire de clasic, stilul din care derivă, neoclasicul omite detaliile fastuoase și prea încărcate, dar păstrează eleganța și rafinamentul și rămâne, fără îndoială, un stil cu clasă, prețios și luxos.

Într-un interior neoclasic, elementele de decor și mobilierul vor avea un design grațios și vor fi realizate din materiale de calitate. Se utilizează tapițerii și materiale cum ar fi catifeaua, mătasea sau damascul. 

Un accent deosebit se pune pe decorul pereților. Se apelează la divizarea lor: partea de jos se poate decora cu panouri din lemn pătrate sau dreptunghiulare, iar cea de sus, cu vopsea sau tapet cu ornamente specifice. În anumite situații se poate decora și tavanul sau doar tavanul, în funcție de dimensiunea camerei. O idee excelentă este să apelezi la fototapetul cu motive în acest stil. Problema complicată a decorării pereților în concordanță cu principiile acestui stil de amenajare va fi rezolvată rapid. 

Paleta coloristică utilizată pune accent pe nuanțele naturale, deschise, dar utilizează și accente în tonuri pregnante, care amplifică aspectul prețios. În general, în amenajările neoclasice se utilizează mult alb, crem, perlă, olive, dar și nuanțe de albastru.  

Pentru pardoseală se utilizează lemnul, marmura sau piatra, dar și gresia care imită aceste texturi. 

Într-un interior neoclasic, lumina cuprinde uniform toată încăperea. Corpul de iluminat principal este suspendat, iar aplicele vor fi utilizate pentru a crea echilibru.

Studiu de caz: stilul neoclasic în designul interior al B&B-ului „Avram Iancu” din Sibiu

B&B-ul „Avram Iancu” din Sibiu a fost amenajat foarte frumos, cu atenție la detalii, în stil neoclasic, de designerul Lavinia Cocieru, de la Design First, partener XT Deco. Elementul central al decorului este fototapetul Beyond Us, din colecția Rebel Walls, montat pe tavan. 

Decorul a fost completat cu un pat cu tăblie tapițată, cu linii elegante, noptiere albe, draperii și un covor asortate. Toate elementele amenajării au fost alese inspirat și au creat un echilibru vizual perfect în încăpere. Fiind vorba de o încăpere cu dimensiuni medii, dar cu tavan înalt, designerul a găsit locul ideal pentru fototapetul spectaculos care imprimă camerei un aspect prețios, care parcă te transferă în alte vremuri.

Fototapet Beyond Us, Rebel Walls, pe tavanul unui dormitor cu pat cu tablie tapitata albastra, doua noptiere albe, fereastra cu draperii maro, doua noptiere albe, corp de iluminat suspendat si aplica de perete
Fototapet Beyond Us, personalizat, Rebel Walls, utilizat pentru decorul tavanului în B&B „Avram Iancu” din Sibiu

Este destul de simplu să faci o amenajare în stil neoclasic dacă apelezi la fototapet pentru designul pereților. Am selectat în continuare alte trei modele disponibile la XT Deco, ideale pentru amenajarea unui spațiu de cazare.

Exemplul din imaginea alăturată este potrivit pentru spațiile de relaxare sau recepții. Este un fototapet plin de extravaganță, care va conferi prestanță încăperii.

Fototapet 3D Stucco Gloria, Rebel Walls, intr-o incapere cu canapea, perna decorativa si parchet
Fototapet 3D Stucco Gloria, personalizat, Rebel Walls, potrivit pentru o amenajare în stil neoclasic

Fototapetul alăturat, cu un farmec aparte, care reproduce ruina unei clădiri cu o arhitectură fermecătoare va transforma total atmosfera unei încăperi oricât de simplu ar fi decorată în rest.

Fototapet 3D Ruina Perfectă, Rebel Walls, intr-o incapere cu un dulap alb, masa din lemn si scaune cu diferite forme si culori
Fototapet 3D Ruina Perfectă, Rebel Walls, pentru decorul unei camere de zi

În imaginea alăturată, acest fototapet reproduce fidel una din caracteristicile stilului neoclasic – pereții divizați și decorați cu lambriuri în partea de jos. Decorată cu acest fototapet, orice încăpere va avea un farmec aparte. 

Fototapet Inverness, Sand, Rebel Walls, intr-o incapere cu fotoliu, fereastra si oglinda mare rotunda pe perete, covor si o canapea
Fototapet Inverness, Sand, personalizat, Rebel Walls, potrivit pentru amenajarea oricărei încăperi

Apelează la un designer de interior!

Dacă administrezi un business în domeniul HoReCa știi că succesul este strâns legat de ceea ce oferi, iar aspectul produce prima impresie. Sfatul nostru este să apelezi la un designer de interior, care va știi să dea valoare oricărui spațiu. Designerul știe care sunt ultimele tendințe, ce stil să abordeze în funcție de specificul pe care vrei să-l abordezi, care sunt materialele de care ai nevoie și cantitățile pe care să le comanzi.

De asemenea, un designer te va pune în legătură cu furnizorul care să-ți ofere exact ce-ți trebuie, pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor tale.

Noi, cei de la XT Deco, te putem pune în legătură cu designeri și arhitecți din toată țara care să te ajute să faci amenajarea perfectă. De asemenea, prin noi îți poți procura materiale de cea mai bună calitate pentru amenajări interioare. Poți vedea aici câteva din proiectele realizate de colaboratorii XT Deco, cu materialele furnizate de noi.

Ne poți contacta oricând pe adresa de e-mail info@xtdeco.ro pentru sfaturi și idei, iar dacă ești din Sibiu sau din apropiere, vizitează-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30.

În concluzie, stilul neoclasic în designul interior are un farmec aparte și imprimă o eleganță desăvârșită. Ai văzut cum arată un B&B amenajat astfel și cât de bine se potrivește acest stil într-un spațiu de cazare. 

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *