fbpx
DECOREAZĂ CU STIL

Panourile Decorative Din Plută: Accesoriul Eco Pentru Casa Ta

Perfecțiunea și armonia se regăsesc doar în natură. Formele speciale ale plutei aduc un plus de stil în decorarea pereților, iar locuința devine cu siguranță un cămin călduros.

panou decorativ din pluta perete

Colecția din plută Dekwall de la Wicanders reprezintă o alternativă inedită pentru placarea pereților,  combinând două straturi de plută cu scopuri diferite. Stratul mai gros este făcut din plută condensată, oferind confort, prin reducerea sunetului și prin sporirea căldurii. Furnirul este format dintr-un strat subțire de plută, creat prin combinarea unor forme diferite de plută, obținând un efect vizual plin de personalitate. Fiecare panou este acoperit cu un strat protector de ceară pentru rezistență sporită.

pardoseala bucatarie din pluta

Pluta si povestea ei

Pluta este obținută din scoarța groasă a stejarul de plută, un stejar special care crește în nordul Africii și în zona mediteraneană. După ce este înlăturată scoarța, stejarul se regenerează, iar după aproximativ nouă ani este posibilă o nouă recoltare.

Stejarii de plută pot atinge vârste de până la 200 de ani, iar țara cu cea mai mare producție de plută este Portugalia, unde arborii sunt protejați prin lege și recoltarea plutei se face manual ca în antichitate.

Izolarea casei cu plută

Panourile decorative din plută reprezintă soluția cu cel mai ridicat grad de performanță în izolațiile termice, fonice și anti-vibrații,  fiind potrivite în special pentru aplicații exterioare, interioare, acoperiș și pardoseli încălzite.

Principalele caracteristici ale panourilor din plută:

  • Izolare fonică

Proprietățile naturale ale plutei sunt excelente pentru a reduce din intensitatea sunetului, creând o ambianță calmă și primitoare.

  • Izolare termică

Proprietățile unice de izolator termic ale plutei asigură o temperatură optimă a peretelui pe toată perioada anului, cu economii de costuri cu energia.

  • Exclude apariția condensului

Datorită consistenței sale poroase pluta ajută spațiul să respire, fiind un material antistatic care nu absoarbe și nu reține mirosuri, ideal pentru finisarea pereților și pardoselilor din bucătării.

  • Material greu inflamabil

Pluta se aprinde extrem de greu, de aceea reprezintă și o soluție ingnifuga, împiedicând propagarea focului.

  • Durabilitate

Celulele formate de modelul natural al plutei creează o suprafată dură, rezistentă la impact. Aceste proprietăti creează un produs durabil, având un aspect perfect pentru mulți ani.

  • Sustenabilitate

Pluta nu afectează mediul atunci când este recoltată, de aceea este o soluție perfectă pentru cei care se gândesc și la mediul inconjurător atunci când fac o achiziție.

Conform oameniilor de știință, pardoselile din plută sunt benefice sănătății, deoarece contribuie  la scăderea presiunii exercitate pe coloană în timpul mersului.

O îngrijire corectă a pardoselilor din plută le asigură durata de viață pe parcursul a câtorva zeci de ani. Este foarte simplu să îngrijești pardoseala din plută: o puteți șterge cu o cârpă umedă, folosind produse de curățat ce se găsesc în supermarketuri.

Aplicații panouri decorative din plută

Sunt mai multe situații în care puteți folosi acest material minunat, precum:

  • Izolarea pereților casei;
  • Încălzire electrică în pardoseală, încălzire tradițională în pardoseală, umplere cavități dintre grinzi pardoseli, placă flotantă cu pardosea mozaic, placă flotantă cu pardoseală din lemn. În cazul pardoselii cu plută este necesară aplicarea unui strat de rășină epoxilică;
  • Strat despărțitor pentru profilele de geam, izolație foaie de ușă;
  • Acoperiș înclinat cu izolație rigidă peste placă de beton, acoperiș plan conic, acoperiș plan tradițional, acoperiș verde, acoperiș înclinat cu membrană de acoperiș, acoperiș înclinat cu sisteme de acoperiș ondulate;
  • Discontinuitate între pereți din zidărie și beton, discontinuitate între pereți pe structură metalică și beton, discontinuitate între perete și săpa;
  • Pereți pe structură metalică cu izolație, structură metalică peste perete din zidărie cu izolație, perete dublu cu izolație care umple tot golul, pereți interiori izolați pe ambele fețe, perete dublu cu izolație care umple parțial golul.

Această perioadă a anului reprezintă momentul perfect pentru a adăuga un plus de căldură locuinței tale și în același timp să o decorezi într-un mod inedit. Pe lângă faptul că aduce oricărui interior un aspect confortabil și cald, acest tip de finisaj se montează extrem de ușor și se poate integra atât în decorurile clasice, rustice sau moderne, cât și în cele cu influențe minimaliste.

Te invităm pe site-ul XT Deco să descoperi întreaga colecție de panouri decorative pentru a alege ce ți se potrivește cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *