fbpx
dormitor decorat in nuante de maro cu tapet cu frunze uriase
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cele mai Bune Tapete Pentru Dormitor

Tapetul este poate cel mai potrivit material pentru amenajarea pereților într-un dormitor. Textura lui este caldă și prietenoasă și conferă încăperii atmosfera generală de relaxare pe care ne-o dorim aici. Mai dificil este să te decizi asupra modelului, însă noi îți dăm o mână de ajutor și îți arătăm cele mai frumoase modele de tapet pentru dormitor, în ton cu perioada în care ne aflăm.

De asemenea, îți vom prezenta și motivele pentru care noi recomandăm tapetul în dormitor în locul altor materiale de amenajare, dar și care sunt culorile care se poartă într-un dormitor în 2023.

Care sunt proprietățile unui tapet de calitate

Pe lângă faptul că se montează foarte ușor și cam pe orice suprafață – vopsea lavabilă, lemn și chiar tencuială – și că te ajută eviți formarea de praf sau moloz, care ne dau atâtea bătăi de cap, tapetul prezintă o serie de avantaje greu de egalat, cu condiția să fie unul de calitate. Tapetul vlies este unul modern, de foarte bună calitate, fiind utilizat tot mai mult în amenajările interioare. Este realizat printr-o tehnologie avansată, stratul lui inferior fiind din fibre nețesute, care îi conferă o rezistență ridicată și lasă peretele „să respire”. În plus, tapetul vlies se montează mult mai ușor decât varianta clasică, din hârtie, pentru că adezivul se aplică direct pe perete, astfel că operațiunea în sine este mult mai facilă.

Acest tapet are o rezistență ridicată la lumina solară, astfel că va rămâne în starea lui inițială o perioadă foarte lungă de timp. Este superlavabil și din acest motiv este ideal și pentru dormitoarele copiilor năzdrăvani care colorează pereții.

Pentru că vlies lasă pereții „să respire”, riscul producerii de condens și mucegai este foarte redus.

Un alt tapet de înaltă calitate, potrivit pentru un dormitor, este tapetul din piele naturală. Este foarte rezistent, cald și catifelat, oferă o izolare termică și fonică foarte ridicată, iar efectul vizual pe care în creează este deosebit.

Culori de tapet la modă în dormitor

Tendințele recente pentru dormitoare au fost unele „calde” și „cuminți”, însă anul acesta a venit cu o schimbare majoră în ceea ce privește paleta coloristică. Astfel, tonurile neutre sunt înlocuite ușor de unele mai curajoase. 

Se poartă în continuare albul în dormitoare, însă designerii ne recomandă să-l utilizăm în diverse combinații, pentru că prea mult alb poate fi plictisitor și rece. Dacă ai un dormitor mare, și negrul este o idee foarte bună, însă – la fel – combinat cu o altă culoare. Există nenumărate modele de tapete pentru dormitor care combină albul și negrul în cele mai armonioase moduri cu putință.

În afara acestor variante oarecum clasice, designerii ne recomandă rozul pentru pereții dormitoarelor, însă variantele „prăfuite” sau mai curajoase, cum ar fi fucsia, sunt și ele în trend. De asemenea, nuanțele de albastru deschis, turcoazul, verdele deschis sau olive, griurile deschise dar și cele închise, galbenul lămâie, muștarul, portocaliul, roșul și maroul sunt culori la modă în dormitoare.

Top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru dormitorul tău

Iată top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru dormitorul tău. 

Începem cu tapetul din piele din colecția Enzo Pellini, un material cu adevărat spectaculos, care va da un aer elegant și sofisticat unui dormitor. Poate fi utilizat pentru decorarea pereților în întregime, însă poți să-l pui în valoare și mai mult utilizându-l pentru un perete accent, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Așa cum spuneam, acest material izolează termic, amortizează sunetele și este ignifug. 

Perete cu tapet din piele Enzo Pellini Frost si caramida vopsita intr-un dormitor cu pat, noptiera cu vase decorative si lampa aprinsa
Tapet din piele naturală Enzo Pellini, model Frost, pentru un dormitor elegant și sofisticat

Tapetul Imperfection al producătorului Mindthegap combină armonios blocuri în nuanțe neutre, luminoase, dar și unele mai închise. Este un tapet pentru cei care își doresc un dormitor amenajat modern, în afara șabloanelor.

Tapet Imprefection intr-un dormitor cu pat si fotoliu si o masuta cu planta decorativa si lampa
Tapet Imperfection, ideal pentru amenajrea unui dormitor modern

Pattern-urile inspirate de natură sunt în tendințe, pentru că 2023 este anul în care ne îndreptăm atenția spre mediul înconjurător mai mult ca oricând. Astfel, tapetele cu motive florale sunt la modă, iar cel din imaginea alăturată, al producătorului 1838 Wallcoverings, este unul cu adevărat senzațional. Combină flori stilizate de diferite forme și mărimi și mixează armonios culori calde și luminoase, pe un fond întunecat. Clematis este un tapet de lux, pentru un dormitor rafinat.

Tapet Clematis intr-un dormitor cu pat cu mai multe perne decorative si noptiera pe care se afla un vas cu flori si o ceasca de cafea
Tapet Clematis, cu motive florale spectaculoase, pentru un decor luxos

În colecția NLXL vei descoperi, de asemenea, o serie de tapete speciale, iar cel selectat pentru acest top, care imită împletitura de trestie, este perfect pentru un dormitor cald și primitor. Culoarea și modelul acestui tapet își vor da senzația de vacanță și liniște. Este ideal pentru cei care iubesc decorurile simple, dar actuale. Acest tapet va fi la modă foarte mulți ani, tocmai pentru că reproduce un element natural.

Tapet Cane Webbing intr-un dormitor cu pat, cu noptiera din lemn si vaza cu floare, fotoliu si geanta si palarie din paie
Tapet Cane Webbing, o reproducerele stilizată a împletiturii de trestie, perfect pentru cei care preferă decoruri simple și foarte moderne

Tapetul Vatten, din colecția Sandberg, este un exemplu despre cum poate fi utilizat clasicul alb în 2023. Rămâne în continuare o nuanță pe care o preferăm, pentru că, în primul rând, are rolul de a lărgi vizual chiar și o cameră foarte mică. Iar dacă îl utilizăm astfel, cu câteva pete de culoare sub formă de buline neregulate, un dormitor alb devine mult mai prietenos.

Tapet Vatten intr-un dormitor cu pat lampa, cuier in forma de coarne pe care se afla o haina si scaun pe care este o carte deschisa
Tapet Vatten, recomandat pentru dormitoare de mici dimensiuni

Acestea au fost cele mai frumoase modele de tapet pentru dormitor alese de noi. Pe site-ul xtdeco.ro vei descoperi și alte modele perfecte pentru dormitoare, pentru toate gusturile.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *