fbpx
tapet cu nori de culoare alb cenușu cu accente de negru pentru proiecte diy
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Ce faci cu tapetul rămas după renovare. 4 idei creative DIY

Tapetul rămas după renovare poate fi folosit cu succes la proiecte DIY pentru redecorarea mobilierului mai vechi și a altor accesorii decorative pe care le ai în casă, dar la care nu te-ai fi gândit până acum că le poți schimba astfel aspectul. 

Vezi propunerile noastre de proiecte DIY și inspiră-te! Rezultatul va fi încântător și nimeni nu va crede ai făcut totul cu resturi de tapet. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli cum poți schimba complet stilul locuinței tale – fără costuri suplimentare și investiții majore – citește în continuare acest articol. 

Cum folosești tapetul rămas după renovare. 4 idei creative

Acest articol îți oferă câteva modalități rapide și ușoare de a reîmprospăta decorul casei cu ajutorul resturilor de tapet rămase de la ultima renovare. Ar fi păcat să le arunci, când ai putea să faci atât de multe lucruri creative cu ele.

Tapetul nu este destinat exclusiv pentru acoperirea pereților. Cu ajutorul său poți decora o mulțime de lucruri. Utilizează tapetul rămas pentru a acoperi abajururile vechi sau pentru a crea unele noi, pentru a recondiționa ghivecele sau biblioteca din camera copilului.

Noi îți sugerează patru modalități creative pentru folosirea inteligentă a resturilor de tapet în decorarea locuinței tale. Iată care sunt acestea:

Abajururi sau recondiționarea abajururilor

Vrei să-ți asortezi lămpile sau veiozele cu ambientul interior al casei? Este simplu! Cu ajutorul abajururilor personalizate și a tapetului vei obține designul mult dorit.

Vei avea nevoie de tapet, un obiect perfect rotund pentru a desena un cerc, un creion, o foarfecă și o bandă dublu adezivă. Primul pas este să așezi tapetul pe podea sau masă, asigurându-te că partea cu model este orientată spre exterior. Folosește obiectul rotund – de exemplu, o farfurie –  pentru a desena un cerc pe partea din spate a tapetului. Apoi decupează-l și îndoaie-l pe jumătate. Revin-o la forma inițială și îndoaie-l pe partea opusă de această dată. Fă o tăietură pe una dintre cute până la mijlocul cercului.

tapet in dungi multicolore pentru proiectele diy
Fototapetul Grafică Colorată de la producătorul Revel Walls poate fi utilizat în proiectele DIY pentru a crea abajururi originale și tablouri-wallpaper neobișnuite. Design-ul pictat parcă în acuarelă, în nuanțe aprinse și jucăușe se va integra în casa ta

Pentru a te asigura că lampa ta are pliuri egale împarte fiecare cută cu ajutorul creionului înainte de a începe să le pliezi. Acest mic truc te va ajuta să ai un abajur cu pliurile perfect egale. Acum poți începe să pliezi cercul precum un „acordeon”. Înfășoară abajurul în jurul becului și lipește-l cu bandă dublu adezivă. Voila! Abajurul personalizat este gata!

Un tablou-wallpaper de efect pentru spațiul de lucru

Tabloul-wallpaper este elegant și de efect, dar mai ales foarte ușor de realizat și deloc costisitor. Vei avea nevoie de o ramă, o bucată de tapet, o foarfecă sau un cutter, bandă dublu adezivă, creion și puțină imaginație. 

Cumpără o ramă și decupează bucata de tapet în forma dorită cu ajutorul unui creion și a unei foarfeci. Acum lipește-l pe o bucată de carton și pune-l în ramă. Agață tabloul personalizat pe unul dintre pereții casei tale și ai terminat. Tocmai ai realizat un decor original!

Recondiționarea bibliotecii din camera copilului

Dacă ți-au rămas mai multe bucăți de tapet de la ultima renovare poți încerca recondiționarea bibliotecii din camera copilului cu ajutorul acestora. Înarmează-te cu o foarfecă, un creion, o ruletă și banda dublu adezivă. Măsoară cu atenție spațiile pe care dorești să aplici tapetul, apoi decupează-l și începi să-l lipești. 

tapet cu dungi colorate in mai multe nuante de roz, albastru, alb si maro pentru proiecte diy
Fototapetul Dungi Colorate are un impact incredibil în camera copilului tău, oferind un efect de spațiu mai mare încăperii

Biblioteca copilului arată trăznet acum, iar micuțul tău este extrem de fericit de rezultat. Cel mai uimitor lucru la tapet sau fototapet este faptul că se îndepărtează ușor și îl poți reutiliza, muta sau repoziționa. În plus, este extrem de ușor de montat. Vezi mai multe modele atractive de tapet pentru copii pe site-ul XT Deco.

Recondiționarea ghivecelor vechi

Decorarea ghivecelor vechi cu tapet poate fi o modalitate distractivă și ușoară de a-ți reîmprospăta casa sau grădina. În funcție de tipul și modelul de tapet pe care îl utilizezi în acest proiect DIY poți obține un aspect modern sau vintage. Aici vei avea nevoie de ghivece pentru flori, tapet, foarfecă, creion și adeziv sau banda dublu adezivă.

tapet in stil caramida de culoare gri pentru proiecte diy
Tapetul stil cărămidă merge perfect pentru decorarea ghivecelor vechi din locuința sau grădina ta

Evită modele de tapet cu personaje sau imprimeuri mari atunci când vrei să decorezi ghivecele și taie mai multe bucăți de tapet pentru a le lipi treptat în jurul acestora. Este aproape imposibil să lipești o singură bucată de tapet pe un ghiveci, deoarece va face cute inestetice. Dacă totuși vrei să faci asta, taie cutele și pictează zona fără tapet într-o nuanță potrivită cu modelul acestuia. 

Cum alegi ustensilele și adezivul pentru aceste proiecte DIY

Proiectele de tip DIY sunt de obicei destinate persoanelor fără experiență, dar pasionate de astfel de meșteșuguri. Ustensilele necesare sunt la îndemâna oricui, iar adezivul poate fi înlocuit cu succes de banda dublu adezivă, care a devenit un must-have în toate proiectele de genul acesta.

 Bineînțeles, putem întâmpina situații unde este musai să folosim adeziv special în funcție de tipul de tapet ales, iar echipa XT Deco te poate ajuta să faci alegerea corectă. Oricine are în casă o foarfecă, un creion sau o ruletă. 

Cumpără o rolă de tapet sau folosește-l pe cel rămas la renovările trecute și hai să ne apucăm de treabă! Sport la decorat și scrie-ne în comentarii dacă ai încercat una dintre cele patru idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *