fbpx
Tapet cu model floral colorat, trandafiri salbatici de culoare alba si roz pudrat
DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI, REFERINȚE DE STIL

Tipuri de tapet și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine

Câte modele de tapet există, unde pot fi utilizate și cum arată? Află despre principalele tipuri de tapet pe care le poți cumpăra și înțelege avantajele, astfel încât să alegi produsul potrivit pentru casa ta.

Dacă decorezi o cameră, dar nu vrei să ai doar pereți simpli, tapetul este alegerea perfectă pentru tine. Cu sute de opțiuni de culoare, model și textură, alegerea poate fi dificilă.

Tapetul este o alegere incredibil de populară în zilele noastre. Odată cu revenirea în tendințe a acestei opțiuni de acoperire a pereților extrem de versatilă, au apărut și noi tipuri de tapet. Dacă în trecut tapetul era un fundal frustrant care se instala și înlătura foarte greu, acum te poți bucura de o varietate de materiale care sunt ușor de aplicat și eliminat. Poți alege cel mai bun design și material pentru camera în care dorești să-l montezi, în funcție de propriile tale gusturi.

Tipuri de tapet în funcție de material

Îți prezentăm mai jos diferite tipuri de materiale de tapet, modele, dar și informații despre cum trebuie să alegi în funcție de cameră.

Tapet din vinil

După cum sugerează și numele, tapetul din vinil este durabil și estetic. Dacă ești în căutarea unui tapet calitativ, atunci ia în considerare achiziționarea acestui tip de material. Cel mai bun lucru la tapetul din vinil este acela că se poate spăla cu ușurință. Spre deosebire de materialele standard, acesta este rezistent la apă și îl poți curăța simplu folosind un burete umed și săpun. Din acest motiv, tapetul din vinil este perfect pentru decorarea bucătăriei.

Tapet din fibră de sticlă

Tipul de tapet din fibră de sticlă este o alegere practică pentru proiectele de redecorare. Acesta vine într-o rolă, la fel ca celelalte tipuri de tapet, iar procesul de aplicare este similar. Acoperirea pereților cu tapet din fibră de sticlă ajută, de asemenea, la ascunderea imperfecțiunilor din pereți precum micile fisuri, ceea ce nu poate fi realizabil cu vopseaua clasică. Vrei să oferi preților tăi interiori un aspect nou? Tapetul din fibră de sticlă este o soluție perfectă. În plus, este ușor și rapid de aplicat.

Tapet vopsibil

Tipul de tapet vopsibil este perfect dacă dorești să aduci o anumită textură camerei tale și în același timp să ai un control complet asupra culorii. Acest tapet poate fi vopsit în repetate rânduri fără a se vedea culoarea de dinainte. Asigură-te că vopseaua pe care o alegi se potrivește cu tipul de tapet și ia în considerare finisajul final, astfel încât să nu îți faci griji cu privire la o strălucire mult prea intsensă pentru camera de zi. Controlul culorii tapetului tău și bucuria texturii alese este un motiv în plus să alegi tapetul vopsibil.

Tipuri de tapet în funcție de model

Tapetul care ilustrează flori este o adevărată plăcere atunci când îl privești. Dacă nu te-ai hotărât ce să alegi, ia în considerare un design floral pentru pereții livingului tău.

Cu dungi

Tapet cu dugi multicolore, etajera si scaun
Fie că decorezi camera copiilor sau altă încăpere din casă, tapetul Masterpiece de la XTDeco, te va ajua să dai viață spațiului

Tapetul cu dungi este preferatul copiilor. Colorat și fresh, tapetul cu model în dungi va înveseli orice încăpere.

Cu buline

Pereti albi cu tapet cu model buline negre, intr-un dormitor cu un pat de mijloc
Decorul delicat oferit de tapetul cu buline este potrivit pentru un dormitor

Bulinele vor aduce întotdeauna o notă stylish dormitoarelor care-l poartă. Nu sunt nici prea mult, dar nici prea puțin! O alegere curajoasă și în tendințe pentru pereții tăi.

Cu peisaje

Perete accent cu tapet peisaj case pe colină
Tapetul designer de la NLXL este alegerea potrivită pentru un living sau un birou spațios

Tapetul cu peisaje este perfect pentru dormitorul tău minimalist. Poți opta pentru un peisaj pierdut sau pentru unul mai intens.

Cu flori

Tapet cu model floral colorat, trandafiri salbatici de culoare alba si roz pudrat
Tapetul cu model floral este un fundal delicat și exuberant. Acesta creează o atmosferă specială în orice cameră

Cu model 3D

masuta decorativa cu oglinda si lampada rosu cu picior alb asezate langa un perete cu tapet 3D pe fundal negru cu flori colorate
Un tapet 3D cu model floral te transpune în cea mai parfumată grădină cu trandafiri

Tapetul 3D este pentru cei mai curajoși. Realitatea virtuală nu mai este demult un vis îndepărtat, iar ilustrarea pereților cu ajutorul tapetului 3D te va trimite direct în realitatea pe care ți-ai imaginat-o.

Uni

Tapet mov si masă cu vaza si ramuri inmugurite
Tapetul uni scoate decorul în evidență în orice cameră a casei

Modelul de tapet Uni este elegant și va reuși cu grație să-i impresioneze și pe cei mai „exigenți” critici.

Tipuri de tapet în funcție de cameră

Tapetul poate fi aplicat și se potrivește foarte bine în orice living, inclusiv bucătărie, dormitor, holuri sau camere de copii.

Tapet pentru living

Transformă o cameră albă simplă într-un paradis tropical, cu un tapet  din vinil plin de plante exotice sau alte desene ilustrate. Un tapet cu fundal alb și desenul tău preferat va face ca livingul să pară aerisit, în ciuda vibrației modelului.

Tapet pentru dormitor

Dacă dorești să aduci nuanțe luminoase în dormitorul său, fă-o printr-un tapet vopsibil.

Tapet pentru hol

Pentru hol îți recomandăm tapetul din fibră de sticlă, care are nenumărate avantaje. Unul dintre acestea fiind faptul că este rezistent la foc.

Tapet pentru bucătarie

Pentru bucătărie îți recomandăm vinilul sau fibra din sticlă, care sunt cele mai rezistente tipuri de tapet și care se curăță ușor și rapid.

Tapet pentru camere de copii

Tapetul din camera copilului trebuie ales cu mare atenție. Tapetul din fibră de sticlă este o opțiune bună, deoarece pereții camerei micuțului pot respira, se curăță ușor, iar materialul din fibră din sticlă este cel mai rezistent dintre toate celelalte de pe piață.

Tapetul este una dintre cele mai eficiente și rentabile metode pe care le poți încerca pentru a ascunde imperfecțiunile pereților. Investiția inițială ar putea fi puțin mai mare decât vopseaua, dar depinde de calitatea tapetului pentru care optezi. Cu o gamă atât de largă de culori, modele și imprimeuri, poți fi sigur că vei găsi unul care reflectă stilul și personalitatea ta.

Tapetul nu numai că îmbunățește aspectul estetic al casei tale, dar adaugă și durabilitate pereților tăi. Sperăm că te-a ajutat să decizi ce tip de tapet se potrivește perfect nevoilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *