fbpx
living decorat cu tapet cu frunze mari in nuante de bej si maro
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cele mai frumoase modele de tapet pentru living

Amenajarea unui living pare pentru mulți dificilă, însă, de fapt, totul va fi foarte simplu dacă pornești la drum cu ceea ce este important: amenajarea pereților. Ne-am gândit să-ți venim în ajutor și îți prezentăm cele mai frumoase modele de tapet pentru living.

În acest material îți vom spune de ce este de preferat să alegi tapetul pentru decorarea unui living, care sunt avantajele acestui material și care sunt culorile la modă în 2021.

Care sunt proprietățile unui tapet de calitate

De ce este recomandat să alegi un tapet pentru living? Motivele sunt nenumărate, iar aici îți vom puncta ce este esențial. În primul rând, tapetul se montează atât de ușor încât o poți face chiar și tu, fără ajutorul unui specialist. Apoi, scapi de praf și mizerie în timpul montajului, așa cum se întâmplă în celelalte situații. Dar, pe lângă asta, tapetul prezintă avantaje din punct de vedere practic și estetic greu de egalat. Este disponibil în nenumărate variante de culori, cu compoziții diverse, potrivite pentru orice gusturi și – foarte important – este ușor de întreținut, cu condiția să alegi un tapet de calitate.

Cel mai frecvent utilizat în amenajări interioare este tapetul vlies, de înaltă calitate și, în același timp, cel mai nou și mai modern tip de tapet. Stratul inferior al acestui material este realizat din fibre nețesute – textile sau celulozice legate prin polimer – o tehnologie avansată care îi conferă rezistență, iar montajul devine mult mai ușor. La tapetul vlies, adezivul se aplică direct pe perete, ceea ce face ca întreaga manoperă de montare să fie mult mai simplă. Acest tapet își păstrează culorile intacte o perioadă lungă de timp, chiar și în încăperi expuse intens la lumina solară. Într-o încăpere decorată cu acest material riscul de condens și mucegai este minim, pentru că vlies lasă pereții „să respire”. Este un tapet superlavabil – poate fi spălat și curățat ori de câte ori este necesar, fără să îți fie teamă că îl vei degrada.

Toate tipurile de tapet de calitate – tapet din fibră de sticlă, din piele – sunt ușor de montat, lavabile și creează un ambient sănătos.

Culori de tapet la modă în living, în 2021

Pentru anul 2021, designerii au venit cu propuneri mai îndrăznețe pentru livingurile noastre, introducând în decor culori pline de viață și personalitate. Clasicele alb și negru rămân în actualitate, însă este de preferat să fie combinate cu nuanțe mai vesele.

Este, în același timp, o perioadă în care e în trend apropierea de natură, astfel că orice nuanță de verde sau maro, poate fi utilizată. De asemenea, orice tapet cu motive botanice va fi la modă în această perioadă.

Galbenul și griul au fost desemnate culorile anului 2021 în materie de design interior. Ele pot fi utilizate împreună sau în combinație cu alte nuanțe. Albastrul deschis – aqua – sau turcoazul sunt, de asemenea, la modă, dar și roșul, cu condiția să fie utilizat cu măsură.

Tonurile neutre pe care le au materialele naturale, cum ar fi lemnul, sunt utilizate la scară largă în designul interior în 2021, iar ele vor rămâne în trend și în anii care urmează.

Deci, opțiunile sunt multiple, iar combinațiile de culori sunt recomandate, pentru a crea interioare mai vii și mai sofisticate.

Top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru livingul tău

În continuare îți prezentăm top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru livingul tău

Tapetul din piele al producătorului Enzo Pellini, confortabil și luxos, va transforma livingul tău într-un spațiu cu adevărat special. Are o textură moale, catifelată și conferă o eleganță deosebită. Tapetul din piele este utilizat tot mai mult în designul interior, din nenumărate motive. Între altele, este un material natural, în trend, apoi izolează termic, amortizează sunetele și este ignifug. Ceea ce îl face și mai special este că fiecare placă arată diferit, compunând astfel un decor spectaculos.

Tapet din piele naturala Enzo Pellini pe un perete cu semineu, intr-un living cu ferestre ample, masa, canapea, covor si obiecte decorative
Tapet din piele naturală Enzo Pellini, beige, pentru un living prietenos și elegant

Tapetul din imaginea alăturată se încadrează minunat în tendința actuală de a „aduce înăuntru lumea de afară”. Plantele din casă au devenit din ce în ce mai populare, cu un accent deosebit pe formele sculpturale interesante sau speciile exotice. Designul tapetului Greenhouse din colecția NLXL, cu plante care parcă sunt văzute printr-o fereastră, dă impresia unei sere victoriene. Un living decorat cu acest tapet va fi relaxant și sofisticat.

Tapet Greenhouse intr-un living cu planta decorativa si fotoliu
Tapet Greenhouse, cu plante exotice văzute printr-o fereastră, pentru o atmosferă relaxantă în living

Tapetul Spectrum este o geometrie îndrăzneață cu blocuri de culori texturate, care conferă un efect cu adevărat spectaculos unui living. Este disponibil în două variante de culori și este un tapet de lux al producătorului englez 1838 Wallcoverings.

Tapet Spectrum intr-o incapere cu o comoda cu sertar pe care se afla doua vase cu plante decorative
Tapet Spectrum, pentru un living sofisticat și luxos

Acest tapet floral este creat cu efecte delicate de umbră. Florile de magnolie care se îndepărtează, se estompează ușor în fundalul texturat cu blândețe al acestui design. Este o variantă minunată pentru cei care iubesc florile, iar un living amenajat cu acest tapet va fi cu adevărat special.

Tapet Trailing Magnolia intr-un living cu masa rotunda, pe care se afla o vaza cu o magnolie, doua vase decorative si trei scaune
Tapet Trailing Magnolia, cu efecte delicate de umbre, pentru cei care iubesc florile, disponibil în mai multe variante de culori

Tapetul Wilderness al producătorului Mindthegap combină într-un stil unic mai multe culori, într-o compoziție cu elemente vegetale, geometrice și abstracte foarte modernă.

Tapet Wilderness intr-un living cu canapea albastra si masa de cafea din lemn si un vas cu planta decorativa
Tapet Wilderness, pentru un living modern, plin de viață

Acestea sunt cele mai frumoase modele de tapet pentru living alese de noi, însă pe site-ul xtdeco.ro vei descoperi sute de alte modele, pentru toate gusturile.

Foto: XT Deco, Pexels

1 Comments

  1. Cele mai frumoase modele de tapet pentru locuința ta

    […] Vezi aici și alte modele de tapet pentru un living la modă anul acesta. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *