fbpx
NOUTĂȚI

Fără daruri, Crăciunul nu este Crăciun!

Ne apropiem de cea mai frumoasă perioadă a anului, Sărbătoarea de Crăciun. Suntem cu gândul la tărâmuri de basm îmbrăcate în haine de nea, miresme gurmande și mai ales la cadourile primite sau oferite.

Miercuri,13 Decembrie 2017, o mică parte din echipa XT Deco a pornit cu emoție și bucurie către Școala Gimnazială Nocrich, unde le-a oferit copiilor o călătorie în jurul lumii cu ajutorul fototapetului World Map de la Photowall.

fototapet harta lumii

În urma discuției avute cu Inspectoratul Județean Sibiu ne-am îndreptat atenția către copilașii din Școala Gimnazială Nocrich, unde resursele sunt limitate.

Câteva curiozități despre Școala Gimnazială Nocrich

Școala în limbă germană se regăseste în documentele istorice locale , ca existând încă de la anul 1488. Peste aproximativ 100 de ani , în anul 1578 regăsim și numele primului învățător , PETRUS TECHTER.

scoala gimnaziala nocrich
Sursă info:  Didactic.ro

Şcoala în limba română s-a înfiinţat după anul 1850 , conform tradiţiei orale. Bătrânii satului ştiu că ea funcţiona în casele oamenilor mai înstăriţi , învăţătorul fiind plătit de către părinţii elevilor. Copiii aveau rar cărţi , pentru că erau scumpe faţă de posibilităţile familiilor. Rechizitele de care dispuneau erau două: tăbliţa şi stiloul. Tăbliţa era o bucată de lemn bine lustruit , pe care se scria cu un cărbune , apoi se ştergea cu o cârpă.

Clădirea şcolii româneşti , construită în 1918 este folosită , în prezent , de administraţia locală , fiind sediul Primăriei Nocrich.

Clădirea principală a şcolii a fost sediu prefecturii şi a fost construită la 1990 conform planurilor existente în şcoală , în cabinetul de istorie.

Copii frumoși, talentați și plini de viață

Sperăm că am contribuit, în acest fel, la crearea unui mediu favorabil, ce stimulează atingerea potențialului maxim al copiilor, cu resurse care să le permită să evolueze și vă invităm și pe voi să faceți la fel.

Un proiect XT Deco în parteneriat cu  ISJ Sibiu și Școala Gimnazială Nocrich!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *