fbpx
living decorat in stl modern din proiectul birds of paradise
CASE STUDY CU DESIGNERI, DE INSPIRAȚIE

Proiectul de desing interior Birds of Paradise. Interviu cu Traian Mihalache, cofondatorul Studio Caro

Studio Caro Design a devenit de scurt timp colaborator XT Deco. Echipa de designeri de aici a folosit produsele noastre în proiectul intitulat Birds of Paradise. Astfel, apartamentul din București aflat sub sigla Hello Holt și decorat de aceștia a devenit locul unde mulți dintre noi ne-am dori să poposim.

dormitor din proiectul birds of paradise cu perete accent realizat cu fototapet personalizat flamingo eden de la photowall
Unul dintre dormitoarele „Birds of paradise”. Peretele accent a fost realizat cu fototapet personalizat Flamingo Eden, de la Photowall

Am vorbit cu arhitectul Traian Mihalache, care ne-a dezvăluit toate secretele din spatele acestei amenajări, dar și detalii despre cum a luat naștere Studio Caro.

Traian, ești de scurtă vreme în comunitatea XT Deco. Cum ai ajuns la noi și ce impresii ai adunat până acum?

Căutam niște modele de fototapet calitativ și în tema ultimei noastre amenajări, atunci când v-am găsit. Ne bucurăm că s-a întâmplat așa pentru că, odată cu fototapetele faine, am găsit și o gamă largă de profile decorative și alte produse pe care cu siguranță, le vom testa în viitoarele amenajari.

Povestea Studio Caro – un vis din studenție devenit realitate cu ajutorul fondurilor europene

Care este povestea Studio Caro? Spune-mi care este motto-ul vostru? 🙂

Studio Caro a fost înființat în 2015, când Corina a câștigat un proiect de fonduri europene. Asta ne-a dat imboldul necesar de a pune bazele unui birou propriu.

Amândoi lucram de ceva vreme în alte birouri de proiectare, eu îmi terminam stagiatura la OAR si RUR, Corina absolvise arhitectura de interior și era în procesul de echivalare la arhitectură, deci pentru amândoi erau niște ani foarte plini și agitați și, pe fondul acesta, am găsit cumva resursele să ne implicăm și în proiectul personal. 

Cred că oricine începe facultatea asta cu gândul de a ajunge să practice în propriul birou și să răspundă numai în fața legii și a clienților, iar noi suntem foarte norocoși că am ajuns la punctul ăsta din cariera.

Motto nu avem, nu cred că ne-am gândit vreodată să ne ghidăm după un singur concept/ideal, însă dacă ar fi să amintim câteva fundamente care stau la baza vieții noastre, și personale, și profesionale, acestea ar fi să nu renunți din prima, să fii perseverent, clasicul „niciodată să nu spui niciodată”, să ieși din propriile tipare mentale (“think out of the box”) când vine vorba de proiecte și viață, în general, și să îți setezi obiective mari (“shoot for the moon”).

“Birds of Paradise”, proiectul exotic pus în valoare de fototapetele din colecția XT Deco

În proiectul despre care vom discuta ați optat pentru fototapet contemporan de la Idea Murale și Photowall, cu modele inspirate din natură. Care este povestea acestei amenajări? Ce provocări ați întâmpinat?

Proiectul este realizat sub sigla unui vechi colaborator Studio Caro, și anume Hello Holt, o companie internațională specializată în short term rental, adică în locații închiriate în regim hotelier. Acest fundament este foarte important pentru că ne-a permis să ne imaginăm niște spații poate mai îndrăznețe decât am fi încercat pentru o amenajare de locuință pentru un colaborator obișnuit și pentru că toate aceste idei au fost discutate într-un feedback loop creativ și continuu cu Holt. Am pornit de la o colaborare de încredere, serioasă și în care ideile creative curgeau de ambele părți, ceea ce e foarte important. 

Tema pentru acest apartament are chiar un nume, “Birds of Paradise”, păsările paradisului – nume care face referire deopotrivă la păsări și la planta strelitzia – deci un interior colorat, exotic, cu multe motive naturale. 

dormitor din proiectul birds of paradise cu perete accent realizat cu fototapet contemporan mudita de la idea murale
Un alt dormitor „Birds of Paradise”, în care peretele accent a fost realizat cu fototapet contemporan Mudita, de la Idea Murale

Aici s-au potrivit la fix fototapetele de la XT Deco pe care le-am folosit ca fundal în dormitoare și living, combinate cu elemente din ratan, catifea, covoare care imită blana și accente metalice. Provocările au constat în a găsi expresia vizuală pentru temă și a crea atmosfera pe care o doream, dar din fericire am găsit elementele care să completeze amenajarea la furnizorii noștri.   

Sentimentul pe care l-ați avut la sfârșit a fost…?

Mereu ne bucurăm să vedem cum randările devin realitate și să vedem cum oamenii se bucură de noile spații. 

La acest proiect, în particular, ținem să menționăm că am simțit că facem parte cu adevărat dintr-o echipă care a funcționat bine și mulțumim tare mult tuturor colaboratorilor pentru implicare și Ioanei Holt pentru bagheta creativă. ?

Ați avut vreodată un proiect la care ați lucrat și după finalizarea acestuia să vă doriți să locuiți acolo?

Da, mereu ne îndrăgostim de câte o bucată din proiecte și ne dorim să luăm puțin din atmosfera aia acasă! 

Din “Birds of Paradise”, preferatul Corinei este dormitorul cu fototapetul Talking Birds de la Idea Murale. Deși este cel mai mic dintre cele trei dormitoare, este și foarte cosy, iar culorile puternice, în ciuda geamurilor mici, fac atmosfera foarte caldă și relaxantă.

dormitor din proiectul birds of paradise, decorat in stil modern, cu fototapet personalizat talking birds de la idea murale, pat de dormitor dublu si draperie visinie
Pentru un efect „wow”, cei de la Studio Caro au folosit pentru decorarea acestui dormitor fototapetul personalizat Talking Birds, de la Idea Murale

Mie personal îmi place cel mai mult zona de zi, livingul cu diningul, pentru că mă transportă într-o vacanță exotică sau într-un film de Wes Anderson.

living si dining din proiectul birds of paradise, decorat in stil modern, cu fototapet personalizat exuberance de la idea murale, si in culori calde de albastru, bej, maro, alb si roz
Camera favorită a lui Traian Mihalache, de la Studio Caro, este livingul cu dining decorat cu fototapet personalizat Exuberance, de la Idea Murale

În încheiere, spune-mi care este satisfacția cea mai mare a Studio Caro? Și de unde vine “Caro”?

Categoric, cea mai mare satisfacție este când munca îți este apreciată de beneficiarii apartamentelor. Apoi ne bucurăm că suntem extraordinar de norocoși să lucrăm cu oameni foarte faini și că avem șansa să ne potrivim cu aceștia pe direcția creativă. Și, într-un final, ne bucurăm că piața din România ne oferă posibilitatea să ne punem în aplicare ideile, oferindu-ne varii produse interesante.

Caro este rezultatul unui brainstorming din 2015. Voiam ceva scurt, la obiect, care să aibă și o reprezentare grafică facilă (bineînțeles că suntem mai axați pe vizual decât pe lingvistică). Așa am ajuns la idea de forma geometrică. Și cum mereu ne jucăm cu varii idei, concepte și culori, am rămas pe Caro, inspirați de cărțile de joc, franceză și geometrie. 

Îți mulțumesc frumos.

​Și noi ?

Cum poți lua legătura cu cei de la Studio Caro pentru un proiect de amenajări interioare

Studio Caro este o echipă tânără, dar cu experiență în domeniul arhitecturii de interior, design de obiect, programe rezidențiale și urbanism. Îi puteți găsi în București, pe  Splaiul Unirii 4, sau le puteți scrie un email la contact@studiocaro.ro. Mai multe proiecte realizate de cei de la Studio Caro, găsiți și pe pagina lor de Instagram.

Iar dacă aveți un studio de design, aici găsiți toate detaliile despre cum puteți deveni colaboratori XT Deco. Tot aici găsiți o parte dintre cataloagele noastre de produse. Livrăm 95% din produse în maxim 14 zile și suntem importatori direcți pentru 35 dintre cei 37 producători. În plus, lucrăm deja cu 274 de arhitecți și designeri de interior, iar produsele noastre sunt reprezentate în mai bine de 500 de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *