fbpx
Fototapet Colored 2 JO2711-3, TresTintas, intr-o incapere cu canapea din piele, cu perne decorative, mobilier din lemn, lampa alba si masa de cafea pe care se afla un vas cu flori albe
DE INSPIRAȚIE, DESPRE AMENAJĂRI, NOUTĂȚI

Tendințe în designul interior pentru 2022. Ce se „poartă” în materie de tapet și fototapet

Tendințele în designul interior pentru anul 2022 se concentrează pe amenajări confortabile și pline de culoare. Traversăm o perioadă în care avem nevoie de mai multă lumină în viața noastră și de spații primitoare, în care să ne simțim bine. Anul 2022 ne îndreaptă atenția și mai mult către natură, către protecția mediului inclusiv prin felul în care decorăm casele. Astfel, materialele reciclate, sustenabile, vor fi folosite în mare măsură pentru renovări și amenajări.

Tendințe în designul interior care vor defini 2022

Very Peri – o nuanță de violet apropiată de albastru – tocmai a fost desemnată culoarea anului 2022 de către Pantone Color Institute. Stimulează inventivitatea şi creativitatea, este luminoasă și veselă, astfel că va servi foarte bine scopului de a ne crea interioare care să ne transmită optimism, liniște și siguranță.

Alte culori care se înscriu în tendințele anului 2022 sunt nuanțele de verde, albastru, galben, portocaliu, chiar roșu, tonurile calde, dar și cele neutre. Vor rămâne la modă clasicele alb și negru, dar și griurile.

Cum tendințele în designul interior pentru 2022 vizează crearea unor spații mai confortabile și mai practice, mobilierul utilizat va fi cel multifuncțional. Din cauza pandemiei, mulți dintre noi muncesc de acasă. Astfel, este ideal să alegem o masă care poate fi utilizată pe post de birou în timpul zilei sau să încadrăm armonios spațiile de lucru în designul casei. 

Materialele naturale, cum sunt lemnul, piatra sau bumbacul, vor aduce un plus de căldură și confort și vor crea un echilibru cu dotările tehnice la care apelăm din ce în ce mai mult. Ca decor, în anul 2022 se va apela și mai mult la plantele naturale.

6 modele de tapet și fototapet în trend în 2022

Decorul pereților va juca un rol esențial în amenajarea spațiilor de locuit. Mai mult ca oricând, avem nevoie să punem și aici accent pe calitate, pe amenajări care să arate bine și să reziste, iar tapetul și fototapetul sunt materialele ideale.

Am selectat câteva modele de tapet și fototapet care se înscriu în trendul anului 2022:

Acest tapet din colecția 1838 Wallcoverings cu flori pictate, în nuanțe ombre și o textură de pânză, va înfrumuseța orice încăpere. Este un material de înaltă calitate, care va da o notă elegantă și sofisticată interioarelor.

Tapet Bloom, 1838 Wallcoverings, intr-un dormitor cu pat pe care se afla perne decorative colorate, doua corpuri de iluminat suspendate si masuta cu cana de cafea si vas cu flori
Tapet Bloom, de la 1838 Wallcoverings, pentru interioare de lux

Tapetul din piele naturală este un material extraordinar pentru decorul pereților. Cu textura lui prețioasă și catifelată, va aduce o notă de eleganță desăvârșită. Acest model din colecția Enzo Pellini oferă un aspect aparte, deoarece fiecare placă este unică, atât ca nuanță cât și ca textură.

Tapet din piele naturala Desert, Enzo Pellini, intr-un living cu semineu, rafturi cu carti, fotoliu turcoaz, lampa de podea alba si masa rotunda alba
Tapet din piele naturală Desert, de la Enzo Pellini, cu o textură prețioasă, potrivit pentru amenajarea oricărei încăperi

Tapetul Palmeras, din colecția Mindthegap, include nuanța Very Peri – culoarea anului 2022 în designul interior. Este un model cu frunze de palmier foarte vesel și modern, care va aduce la viață orice încăpere.

Tapet Palmeras, Mindthegap, intr-o incapere cu planta decorativa, lampa postata pe o masuta inalta aurie, raft cu carti si cactus si sezlong din piele
Tapet Palmeras, de la Mindthegap, plin de lumină și culoare

Acest fototapet din colecția Photowall cu o compoziție extraordinară, care te duce cu gândul la constelație, într-o interpretare abstractă, include, de asemenea, culoarea anului 2022. 

Fototapet Aura Cosmogony, Photowall, intr-un dormitor cu pat cu cadru metalic pe care se afla un catel de jucarie, chitara, parchet alb pe care se afla un covor deschis la culoare
Fototapet Aura Cosmogony, personalizat, de la Photowall, cu un efect vizual deosebit, ideal pentru un perete accent

Cu un aer exotic, fototapetul Contemporan Meraz de la Idea Murale va transforma orice perete într-unul magnific și va conferi o atmosferă captivantă oricărui spațiu. Reprezintă un fragment de natură, cu frunze și păsări, într-o interpretare artistică.

Fototapet Contemporan Meraz, Idea Murale, intr-un living cu doua fotolii roz pal, masuta rotunda pe care se afla carti si o lampa aurie
Fototapet Contemporan Meraz, personalizat, de la Idea Murale, pentru un perete accent în orice încăpere

Intră în echipa de designeri și arhitecți colaboratori a XTDeco!

Dacă ești arhitect sau designer și te interesează o colaborare cu XT Deco, o poți face foarte simplu, cu un click aici. Noi te vom ajuta să îți procuri pentru proiectele tale materiale originale și de calitate, la prețuri competitive. La XT Deco colaborăm cu peste 250 de arhitecți și designeri din toată țara și împreună am realizat proiecte spectaculoase. 

Ne poți contacta și la info@xtdeco.ro, iar dacă ești din Sibiu sau te afli în apropiere, vizitează-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30.

Ca o concluzie, tendințele în designul interior pentru 2022 păstrează câteva idei din anii anteriori, când am început să ne îndreptăm atenția tot mai mult spre natură și protecția mediului. Din punct de vedere cromatic, anul 2022 va fi mai vesel și mai optimist, iar interioarele vor fi mai confortabile și mai prietenoase.

Foto: XT Deco

2 Comments

  1. 5 modele de tapet la modă în 2022

    […] Pentru anul 2022, designerii au venit cu propuneri mai curajoase pentru interioare. Este un an plin de culoare, în care amenajările interioare ne induc optimismul și pofta de viață, în care orice răsfăț este permis. Este, de asemenea, un an care ne îndreaptă și mai mult atenția către natură, iar orice material natural sau cu motive inspirate de natură este un must-have. […]

  2. Ce perdele se poartă în 2022. 5 modele pentru cele mai pretențioase gusturi - XT Deco - Blog

    […] Tendințele în designul interior pentru acest an merg în direcția unor amenajări confortabile și pline de culoare. Iar dacă vrei să știi ce perdele se poartă în 2022, acest material îți va veni în ajutor.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *