fbpx
baie dreptunghiulara spatioasa cu fereastra mare decorata in nuante de alb, gri si albastru, cu perete accent cu tapet albastru inchis cu model abstract alb
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cele Mai Frumoase Modele de Tapet Pentru Baie

Ne dorim băi tot mai cochete și mai elegante, iar pentru asta este necesar să ne îndreptăm atenția și spre alte materiale pentru amenajare. E drept, faianța este foarte practică, însă tapetul este opțiunea potrivită, dacă vrei să ai o baie cu adevărat spectaculoasă. Noi îți vom prezenta cele mai frumoase modele de tapet pentru baie și îți vom spune care sunt proprietățile unui tapet de calitate, care să reziste în această încăpere cu caracteristici speciale.

De asemenea, vei afla care sunt culorile la modă pentru un tapet în 2023 și ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi să-l montezi în această cameră.

Care sunt proprietățile unui tapet de calitate

Un tapet de calitate este rezistent la umezeală, în primul rând, apoi la temperaturi ridicate și își păstrează intacte culorile în timp și după numeroase spălări sau curățări. Acestea sunt, pe scurt, proprietățile unui tapet de calitate. Evident, un tapet de calitate poate fi realizat și din hârtie, însă acest tip este potrivit pentru încăperi „uscate”, cu pereți mai puțin expuși. Însă, tapetele moderne, realizate din materiale de înaltă calitate și rezistență, sunt cele care pot fi montate în baie.

Tapetul vlies este ideal pentru această încăpere, pentru că tehnologia prin care este realizat, precum și compoziția lui, îi conferă o rezistență ridicată la aburi și condens. Este un material care lasă peretele să „respire”, iar riscul producerii de mucegai este redus. În plus, este superlavabil și își va păstra culorile vii o lungă perioadă de timp, chiar și în condițiile în care este spălat și curățat mai des.

Un alt tip de tapet potrivit pentru baie este cel din fibră de sticlă. Se poate spăla chiar și cu produse de curățare mai agresive, fără să-i fie afectată structura.

De asemenea, un tapet de calitate se montează mai ușor decât variantele clasice, pentru că adezivul de aplică direct pe perete. Și – foarte important – se poate monta și peste faianță, iar acesta este un avantaj major dacă te gândești la o reamenajare rapidă, care să implice costuri mai reduse.

Culori de tapet la modă în baie

În privința culorilor, anul 2023 este extrem de generos, designerii venind cu propuneri variate și chiar neașteptate. Albul și negrul rămân în actualitate, însă este de preferat să fie combinate cu alte nuanțe, în funcție de dimensiunea spațiului. Totuși, dacă baia ta are dimensiuni generoase și, eventual, o sursă de lumină naturală, poți să optezi pentru tonuri închise, intense, care vor conferi încăperii un aer sofisticat.

În afara celor două culori care definesc acest an – galben luminos și gri – pentru băi mai sunt pe listă nuanțele luminoase de verde și albastru, turcoaz, culorile pastelate.

Dacă îți dorești o baie cu un decor deosebit, nuanțele închise de pământ și tușele metalice sunt opțiunea potrivită.

În esență, baia poate fi amenajată în culorile care îți plac, iar dacă vrei să fie la modă, apelează la combinații, introducând în decor una din nuanțele enumerate mai sus. 

Top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru baia ta

Iată top 5 cele mai frumoase modele de tapet pentru baia ta.

Tapetul Glade, din colecția 1838 Wallcoverings, creează atmosfera unei plimbări prin pădure. Are un design atemporal, perfect pentru multe stiluri de design interior, de la rustic până la modern. 

Tapet Glade intr-o cu cada alba pe care este asezat un prosop alb
Tapet Glade, cu un model inspirat de natură, în mai multe variante de culori, potrivit pentru baie

Acest model de tapet este disponibil în mai multe variante de culori.

Tapetul Karolina, al producătorului suedez Sandberg, cu crengi înfrunzite pe un fond neutru, este ideal pentru băi cu dimensiuni mai mici. Creează un decor delicat, dar plin de viață.

Tapet Karolina intr-o incapere cu fereastra si perdea alba, rafturi suspendate, cos de gunoi alb si un cuier cu haine albe si o creanga de pin
Tapet Karolina, potrivit pentru băi mici

Și acest tapet este disponibil în mai multe compoziții de culori. 

Tapetul din imaginea alăturată, care reprezintă structura unui mineral de cuarț, combină armonios nuanțe pastelate, neutre și alb, pentru un rezultat cu adevărat spectaculos, potrivit pentru o baie luxoasă.

Tapet Quartz intr-o baie cu lavoar, prosoape, sapun si un vas cu plante decorative
Tapet Quartz, disponibil la XT Deco în mai multe nuanțe, potrivit pentru băi elegante

Tapetul Marmaris din colecția Rebel Walls este inspirat de pereții acoperiți cu țiglă ai unei băi turcești. Formele clasice sunt desenate manual și vor arăta la fel de bine într-o baie modernă, dar și în una cu accente clasice.

Tapet Marmaris intr-o baie cu dus, cu placi de faianta in partea inferioara a peretelui, polita cu produse de igiena, doua prosoape si un cos de gunoi
Tapet Marmaris, de inspirație orientală, disponibil în mai multe nuanțe, potrivit pentru decoruri moderne și clasice

Tapetul Audrey, cu model delicat, este creat de producătorul Sandberg în mai multe combinații de culori. Este elegant și plin viață și va transforma baia într-un loc plăcut și relaxant.

Tapet Audrey intr-o baie cu partea inferioara a peretelui placata cu faianta alba, cu cada cu spume, fereastra si un suport cu planta decorativa
Tapet Audrey, cu model delicat, pentru o baie elegantă

Ce trebuie să ai în vedere dacă vrei tapet în baie

Deși variantele moderne de tapet au rezistență ridicată la umezeală, îți recomandăm să protejezi zonele foarte expuse la apă, cum ar fi cabina de duș, zona de deasupra căzii și lavoarului cu plăci de faianță sau panou din sticlă. Pereții din aceste zone sunt udați și necesită o curățare mai intensă din cauza calcarului, astfel că este mai bine să optezi pentru aceste variante. 

Deci, pentru ca baia să rămână uscată și fără mucegai, ideal ar fi să combini finisajele.

Apoi, asigură-te că baia este aerisită. Dacă lipsește fereastra, instalează un sistem eficient de ventilație.

Acestea au fost cele mai frumoase modele de tapet pentru baie alese de noi. Pe site-ul xtdeco.ro vei descoperi și alte modele, pentru toate gusturile.

Foto: XT Deco, Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *