fbpx
CULORILE DE LA INTERIOR

culoarea anului 2017 în designul de interior

Fie că e vorba de modă, design interior sau alte domenii, alegerile designerilor se ghidează după așa numita “Culoare a anului” stabilită de Pantone.

Probabil ați observat că în fiecare an majoritatea accesorilor preiau o anumită temă de culoare și vă întrebați cum se face că totul se îmbracă dintr-o dată într-o nuanță care cu un an înainte era de negăsit. Ei bine Pantone este un sistem standardizat de combinare a culorilor care permite numerotarea și identificarea eficientă a culorilor. În fiecare an, după multă muncă, aceștia hotărăsc așa numită “Culoare a anului”, după care toată lumea pare să se ghideze în crearea propriului univers. Culorile nu sunt alese la întâmplare. După o analiză minuțioasă la nivel psihologic, social și economic, este stabilită nuanța care exemplifică cel mai bine modul în care se manifestă și se exprimă oamenii, în funcție de contextul global actual.

Culoarea anului 2017 este simbolică pentru noi începuturi. GREENERY – PANTONE 15-0343 – este o nuanță fresh, revitalizantă, răcoritoare, rezultată dintr-o combinație de verde crud cu galben.

Pentru cei ce doresc o schimbare evidentă a decorului dar evită emoțiile, stresul și povara unei renovări complete, o variantă alternativă este crearea unui zid de accent sau îmbrăcarea completă a pereților cu tapet. Se instalează ușor, rapid și vine în mii de forme și modele.

Nu este necesară o redecorare completă pentru a introduce culoare în decorul tău. Pentru a crea atmosfera dorită poți apela la accesorii într-o culoare contrastantă.

sursă foto: Pinterest

Un mod bun de a adăuga puțin verde crud este prin aducerea naturii în casa ta. Iată niște variante creative de a folosi plantele în decorul locuinței.

sursă foto: Pinterest

Oricare variantă o alegi pentru locuința ta este important ca aceasta să te reprezinte. Formele, texturile, culorile, toate acestea să vorbească limba ta iar atunci vei știi că ai creat decorul perfect pentru tine. Indiferent dacă este la modă sau nu, important e ca tu să te simți acasă!

Mai multă inspirație poți găsi și în albumul nostru verde de pe Pinterest. https://ro.pinterest.com/xtdeco/green-is-life/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *