fbpx
Living cu un perete in nuanta Aqua, culoarea anului 2021
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DESPRE AMENAJĂRI

Culori în trend în 2023 Pentru Living

Anul viitor vine și cu noutăți în privința designului livingurilor noastre. Specialiștii propun culori mai „vii” pentru un living, o atmosferă mai veselă, ca de vacanță, echilibrată de mobilier în culori pale sau naturale și decorațiuni discrete. În trendul anilor recenți sunt materialele reciclabile, naturale, care protejează mediul înconjurător, astfel că lemnul, piatra, ratanul și chiar pielea pot fi utilizate în redecorarea sufrageriei tale. Aceste texturi vor fi puse în valoare de culori bogate, despre care îți vom povesti în continuare.

În acest articol îți vom spune care sunt culorile pentru un living în 2023, cum poți să le introduci în încăpere fără să faci schimbări majore, cum să le combini și pe ce piese de mobilier și accesorii să te axezi pentru a-ți transforma spațiul de relaxare în unul la modă.

Culori la modă în 2023 pentru living

Într-un living vor fi utilizate, în mare măsură, nuanțele desemnate culorile anului de către Institutul Pantone, autoritatea internațională de standardizare a culorilor, stabilite în urma unor studii elaborate privind nevoile sau gusturile oamenilor. 

Aqua, o nuanță de albastru apropiată de cea a oceanului, se numără și ea printre culorile anului 2023 în materie de design interior și este ideală pentru un living relaxant, care inspiră poftă de viață. Poate fi introdusă în încăperea ta cu o canapea, decorațiuni sau amenajarea pereților. Ultima variantă se poate realiza foarte ușor dacă apelezi la tapet, pe care îl poți aplica și tu, fără ajutorul unui specialist și fără să faci deranj și praf. Spre exemplu, tapetul Nizwa include nuanța aqua, cu accente verzui, iar modelul deosebit va da o notă elegantă și sofisticată încăperii.

Alt text: Perete cu tapet in nuanțe de turcoaz, cu o masa verde in fata, pe care se afla o planta si o canapea
Tapet lavabil Nizwa, în culorile anului, pentru un living modern

Acest model de tapet combină aqua cu nuanțe de verde, o altă culoare în trendul anului care urmează. 

Pe lângă aceste două culori, designerii recomandă pentru amenajarea unui living galbenul lămâie, griul sau roşu. În același timp, culorile neutre, pe care le au materialele naturale, cum ar fi lemnul, vor fi utilizate la scară largă în designul interior în 2023, dar și în anii care urmează.

În afara mobilierului, lemnul poate fi introdus în livingul tău printr-un perete accent creat cu panouri decorative. În această imagine, lemnul din panoul decorativ se combină ideal cu verdele. 

Perete cu panouri decorative din lemn in fata caruia se afla o canapea verde
Panouri decorative 3D Pyramid, din lemn de stejar, potrivit pentru crearea unui perete accent într-un living

Cum combinăm corect culorile în living

Culorile anului care urmează sunt pline de personalitate, motiv pentru care trebuie utilizate cu măsură, combinate în așa fel încât să rezulte un decor cald, primitor și relaxant. Astfel, nuanțele mai pregnante pot fi utilizate împreună cu albul, griul sau culorile neutre ale materialelor naturale. În continuare îți vom spune cum pot fi pereții, mobilierul și accesoriile într-un living modern în 2023.

Pereți

Pereții sunt cei care imprimă atmosfera unei camere și din acest motiv întotdeauna trebuie să le acorzi o atenție sporită. Ține cont de faptul că ei singuri pot schimba total aspectul unei încăperi, fără să mai faci alte reamenajări. Iar în acest sens îți dăm ca exemplu fototapetul Fum, care include aqua, nuanțe de gri, dar și alb, într-un echilibru perfect. Este atât de spectaculos, încât poți lăsa la o parte grijile cu alte schimbări.

Perete cu fototapet Fum, care combina verdele, griul si albul intr-o incapere cu dulap alb și masa cu scaune
Fototapet 3D Fum, din colecția XT Deco, pentru un decor modern

Acest fototapet poate fi utilizat pentru crearea unui perete accent, iar, pentru echilibru, ceilalți pereți pot fi albi.

Cum spuneam, materialele naturale sunt în trend și când vine vorba de amenajarea pereților, iar clasicul lemn este doar una din variante. Cel mai nou trend în materie de design interior este tapetul din piele naturală. În această imagine, acesta a fost combinat ideal cu nuanțe aflate în trend, iar rezultatul este spectaculos.

Perete cu tapet din piele si partea inferioara cu panouri turcoaz, in fata caruia se afla o canapea gri, doua mese si plante decorative
Tapet din piele naturală Lava, din colecția Enzo Pellini, care va da un aer elegant și sofisticat oricărei încăperi

În concluzie, oricare dintre culorile anului pot fi folosite pentru designul pereților, cu condiția să fie combinate în așa fel încât să fie creat un echilibru.

Mobilier

În ceea ce privește mobilierul într-un living modern, culorile vor fi cât mai deschise – chiar alb – sau în nuanțele lemnului. Evident, canapeaua va fi pata de culoare, putând să fie în oricare din tonurile enumerate mai sus. În privința dimensiunilor, designerii vor merge și anul viitor pe ideea de spațiu larg, iar asta înseamnă că va trebui să te orientezi către elemente de mobilier cât mai suple.

Îți exemplificăm acest concept cu Piri, una dintre piesele colecției de biblioteci XT Deco. Aceasta combină albul și griul. Are dimensiuni modeste, dar, în același timp, oferă suficient spațiu de depozitare pentru cărți sau obiecte decorative.

Bibliotecă deschisa la culoare in coltul unui living cu fereastra cu planta decorativa, canapea alba pe care se afla trei perne
Bibliotecă Piri din pal melaminat, disponibilă la XT Deco în diverse nuanțe

Nelipsită dintr-o sufragerie este comoda pentru televizor. Alege una practică, o piesă care să îți ofere și spațiu de depozitare. Nouă ne place comoda Cornea, de culoare gri, una dintre nuanțele anului.

Comoda tv gri pe care se afla un televizor si planta decorativa, deasupra careia se afla tablouri
Comodă TV Cornea, din pal melaminat, pentru un living în trend

Indiferent de culorile folosite pentru amenajarea sufrageriei, masa de cafea poate fi albă. Alege una cu un design cât mai simplu și mai versatil. Masa Hola se va încadra perfect în orice decor, indiferent de culorile utilizate și de stilul de design.

Masuta de cafea alba pe care se afla doua cani, intr-un living cu doua fotolii si planta decorativa
Măsuță de cafea Hola, din pal melaminat, cu un design versatil, care se va încadra perfect în orice living

Accesorii

În privința accesoriilor, designeriii vin cu o noutate în ceea ce privește decorul ferestrelor și reintroduc în peisaj draperiile luxoase din catifea, în culorile vii ale anului 2023. Poți alege pentru draperii una dintre nuanțele utilizate la amenajare sau să introduci roșul, chiar dacă această culoare lipsește din celelalte detalii.

Covorul trebuie să păstreze linia cromatică utilizată, iar în privința podelei, parchetul rămâne principala opțiune și anul viitor.

Trebuie să mai ai în vedere faptul că livingurile vor fi luminoase și pline de viață, astfel că gândește-te la un corp de iluminat care să te sprijine cât mai mult în această direcție. Spre exemplu, lampa suspendată Pallas are 9 globuri din sticlă, are un design modern și este ideală pentru un living modern, cu un aer sofisticat.

Lampa suspendata cu 9 globuri de sticla, intr-un living cu fereastra, dulap alb si canapea cu perna decorativa
Lampă Palas cu 9 globuri din sticlă, din colecția XT Deco, potrivită pentru un living

Ai văzut care sunt culorile pentru un living în 2023 și cum le poți combina în așa fel încât să-ți updatezi locuința. Noi sperăm că sfaturile și sugestiile noastre îți vor fi utile și te vor ajuta să-ți duci cu succes la îndeplinirile planul de amenajare.

Foto: XT Deco, Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *