fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

descoperă câteva sfaturi utile despre cum să alegi tapetul pentru camera copilului

Pentru a împrospăta aspectul întregii case ai nevoie de o pată de culoare, care poate fi chiar în living sau în dormitorul copiilor. O mare varietate de tapete sunt disponibile, atât pentru camera de zi, pentru bucătărie sau baie, ideale pentru a oferi instantaneu o notă mai colorată și plină de vitalitate întregului fundal al încăperii.

Chiar și cei mai buni designeri au adesea dificultăți în a alege o imagine de fundal pentru a adăuga aspectul deosebit într-o cameră pe care au proiectat-o cu atât de multă atenție și îngrijire. Pentru că și ei stiu modul în care un tapet schimbă aspectul camerei, atunci acesta trebuie să completeze viziunea pe care o au în minte proprietarii în modernizarea camerei copiilor.

Cum se alege tapetul, cum se montează și mai ales care sunt factorii care merită să fie apreciați în momentul în care se optează pentru un tapet constituie subiecte principale de discuție, iar răspunsurile ne sunt oferite de specialiștii în design-ul interior. Însă, cum se alege tapetul pentru cameră? Care sunt criteriile pe care ni le spun specialiștii? Haide să parcurgem rândurile de mai jos pentru a vedea cum putem da tonul culorilor în acest an pentru propriul spațiu și confort în locuință.

Ca urmare a unei serii de etape logice ne vom concentra atenția spre a identifica și prezenta care sunt sfaturile ce merită să fie urmate în alegerea unei imagini de fundal a unei camere ce poate transforma întreaga casa într-un loc recreativ, un spațiu Feng Shui mult mai vibrant, clasic sau pur și simplu elegant.

O cameră rafinată cu un tapet atrăgător

Primul pas pe care specialiștii în design de interior și în bricolaje îl oferă tuturor clienților interesați privește locul în care se va monta tapetul. Va fi tapetul montat pe peretele opus ferestrei? Va fi montat pe pereții interiori ai locuinței sau va fi un tapet ce va completa aspectul mobilierului într-o tentă elegantă? Cu siguranță, oricare ar fi răspunsul, tapetul va rafina camera copiilor, pentru a adăuga o altă dimensiune grafică a pereților deja vopsiți în culori calde.

Deciderea cu privire la montarea tapetului înseamnă de altfel și durabilitate. Tapetul trebuie să fie destul de rezistent la ceea ce se întâmplă în camera unui copil și se caracterizează prin faptul că acesta din urma va avea tendința să se joace pe tapet, să deseneze și să își lipească mâinile. Cu timpul, toate aceste acțiuni ale copilului pot afecta structura tapetului, de aceea este destul de important ca pentru camera copilului să se opteze pentru un tapet durabil și rezistent.

Dacă tapetul are rolul de a înmulți lumina oferită de soare, atunci cu siguranță acesta trebuie să se regăsească în culori cât mai deschise, culorii vii, chiar și în camera bebelușului. Piesele standard de tapet nu trebuie să estompeze deloc lumina naturală a soarelui, ci trebuie să vină ca o îndrăzneală de a atrage efectul de spațiu mai mare cu ajutorul pereților cu tapet.

Vrei ca tapetul să acopere întreaga cameră?

În cazul în care optezi pentru un tapet mult mai îndrăzneț în cameră, acest lucru poate deveni un pic mai dificil pentru a absorbi din aspectul final al spațiului. Cu siguranță se oferă posibilitatea de a rupe continuitatea tapetului prin utilizarea de rame sau de scaune, în cele mai sigure puncte de congruență. Dacă ai deja montat un suport pe perete precum un tablou, atunci poți lăsa culoarea naturală a peretelui în acea înălțime de perete corespunzătoare.

Pe de altă parte, ți se oferă posibilitatea de a profita de un tapet simplu, ce poate acoperi fiecare perete al camerei, îmbinând în același acord elementele de decor cu relaxarea și starea de bine, totul pentru o identitate bine definită a camerei.

Dacă propriul copil își cunoaște cel mai bine personajele preferate și dorește să le aibă în permanență aproape, atunci este cazul să optezi pentru unele dintre modelele puse la dispoziție în cadrul magazinului online xtdeco.ro, acolo unde cumperi și plătești cel mai mic preț posibil. Dacă vrei să îți încânți copilul cu o surpriză plăcută după vacanța petrecută la bunici, atunci nu ai nevoie de meșteri și zugravi, ci poți să optezi pentru lipirea unui tapet viu colorat și încărcat de povești, pe care să îl montezi și singur în camera copilului. Cel mic îți va mulțumi și se va simți mult mai fericit și încântat de surpriza realizată.

O declarație îndrăzneață în camera de living

Dacă vrei să scoți în evidență numai anumite porțiuni ale camerei de relaxare, atunci optează pentru alegerea și montarea unui tapet viu, colorat, menit să reflecte amprenta căminului tău. Dacă vei segmenta tapetul în patch-uri și îl vei lipi pe perete atunci vei obține o imagine mult mai îndrăzneață a ceea ce locul este cu adevărat. Lipirea unui tapet în nuanțe puternice de violet, portocaliu, roșu sau chiar albastru adaugă un pic de dramă spațiului, însă nu te gândi că este de rău. Pur și simplu te vei gândi că ai reorganizat spațiul astfel încât să obții un aspect nou și primitor în încăpere.

Poate pata ta de îndrăzneală li se va părea altora copleșitoare, însă, realizată bine poate să acorde o altă alură întregului spațiu al camerei, exact pe placul tău. Acest lucru este ideal chiar și atunci când mizezi pe un  singur zid de piatră din încăpere, în ideea de a rupe din lungime utilizând două imagini de fundal diferite, dar combinate, ale aceluiași model. A îndrăzni în materie de design interior înseamnă să oferi un echilibru între ceea ce este mai confortabil, mai accesibil și care nu se rezumă la mizerie, murdărie și timp îndelungat acordat zugrăvelii.

Dacă ai analizat toate aceste considerente, ia în vedere o nouă paletă de culori pentru un tapet cu totul deosebit pentru întreaga ta locuință. Nu uita că poți opta pentru culori și forme variate de tapet încât să mulțumești preferințele copiilor și ale partenerului de viață. Dacă vei lua în calcul culorile, modelele, dimensiunile, prețurile, precum și stilurile prezente ale tapetului, cu siguranță vei obține un spațiu perfect pentru cerințele întregii familii.

Odată ce ai găsit ceva ce îți place, comandă ceea ce este necesar pentru a-ți crea propria lume confortabilă în cel mai scurt timp. Dacă nu știi exact pe ce anume să mizezi, oricând îți stau la dispoziție specialiștii și consilierii în design interior, pe care îi poți contacta pentru un set suplimentar de sfaturi și strategii de organizare a spațiului personal.

Modele ideale de tapet pentru bucătărie

Varietatea largă de modele de tapet pentru bucătăria ta este de ajuns să îți ușureze alegerea de a construi un loc mult mai primitor pentru cinele în familie și pentru diminețile plăcute savurate în prezența unei persoane importante din viața ta. Alegerea tapetului de bucătărie depinde de o serie de factori pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de finalizarea unui plan de amenajare de îndeplinit.

Cum cei mai multi dintre noi visează la un decor perfect pentru casă, decorațiunile interioare includ și luarea în considerare a factorilor de temă, model de urmat, culoare, margini sau înălțime optimă. În timp ce camera bucătăriei este alocată gătitului și savurării meselor, aceasta este pe atât de importantă și responsabilă în crearea de bună dispoziție și o stare plăcută întreaga zi.

Dat fiind faptul că o femeie petrece mai mult timp în bucătărie decât un bărbat, atunci cu siguranță ea va avea cele mai multe puncte de argumentat cu privire la decorarea și proiectarea teritoriului ei cu ajutorul unui tapet modern. Pentru a adăuga câteva imagini de fundal în ideea de a oferi spațiului și mai multă lejeritate și confort, o femeie își va dori de fiecare dată un tapet menit să o inspire în crearea celor mai delicioase rețete culinare pentru întreaga familie.

Despre temă și culoare într-o bucătărie modernă

Culoarea tapetului este cel mai interesant și important element din design, pentru a obține imaginea perfectă a spațiului. Se iau în considerare culorile dulapului, ale blatului și ale parchetului atunci când se alege culoarea tapetului de bucătărie. Acest lucru oferă camerei un aspect complet, frumos, dar și final.

Mai apoi, alegerea unei teme înseamnă crearea unei bucătării perfecte pentru zile în familie și sărbatori pline de dragoste și arome dulci. Pentru crearea unui contrast de stiluri, specialiștii recomandă asocierea unui tapet definit de stil minimalist cu unul elegant. Acest model arată minunat, cu condiția ca și culorile să fie alese în mod corect. Într-un astfel de caz, alegerea design-ului adecvat oferă o largă paletă de opțiuni disponibile pentru a menține un aspect vizibil calm și elegant.

Imagini pline de culoare pentru locuința ta

Sunt sigur că acum ești dornic să schimbi ambianța camerei tale și vrei să optezi pentru imagini pline de viață și culoare pentru fundalul locuinței tale, ceea ce înseamnă că un mic ajutor este binevenit oricând. Accesează și site-ul xtdeco.ro pentru mai multe oferte, produse și promoții menite să îți ofere siguranță căminului în conformitate cu cele mai recente tendințe de design interior ale locuinței.

Dacă ai în vedere factorii și sfaturile menționate mai sus, atunci cu siguranță vei gasi ceea ce se va potrivi cel mai bine cu preferințele copiilor sau familiei tale. Dacă esti hotărât să schimbi aspectul camerei copilului, a livingului sau a bucătăriei, atunci ai curajul să o faci cât mai rapid și cu siguranță te vei simți mai bine, înconjurat de elementele plăcute ale vieții moderne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alfă ce stil de design interior ți se potrivește