fbpx
Scaun alb si noptiera alba aseste langa un perte cu tapet alb, pe care este asesta un tablou decorativ cu rama aurie
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Tapetul din fibră de sticlă, decor ecologic și igienic. Descoperă toate avantajele

Tapetul din fibră de sticlă are nenumărate avantaje: datorită fibrei de sticlă și a modului de producere, acest tip de tapet este incredibil de puternic. Tapetul din fibră de sticlă oferă o rezistență excelentă oricărui perete sau tavan, fiind un decor ecologic și igienic folosit adesea în unitățile spitalicești.

Fiind fabricat din materiale naturale non-toxice este considerat un produs ecologic. Este, de asemenea, rezistent la foc (până la 700 de grade Celsius). După aplicare, tapetul din fibră de sticlă poate fi vopsit de mai multe ori, ascunzând și prevenind micile fisuri inestetice din pereți. Adezivul special folosit pentru acest tapet este rezistent la apă, iar fibrele din sticlă oferă o barieră împotriva umidității. Proprietățile acestui material vor reduce sau chiar opri apariția mucegaiului.

Fibra din sticlă este un material ușor, extrem de puternic și robust, de aceea este folosit inclusiv în avioane, bărci, automobile, jacuzzi, plăci de surf și uși exterioare.

Avantajele tapetului din fibră de sticlă

Tapetul din fibră de sticlă este lider între toate tipurile de tapet datorită rezistenței la foc, praf și substanțe chimice. De asemenea, nu provoacă reacții alergice, nu acumulează electricitate statică și nu emite substanțe nocive și toxice.

Vezi mai jos câteva dintre cele mai importante avantaje ale tapetului din fbră de sticlă:

  • Acest tip de tapet este rezistent la uzură (până la 30 de ani). Are un aspect modern, actual și este rezistent la lovituri.
  • Tapetul din fibră de sticlă este rezistent la utilizarea produselor de curățare, chiar și la cei care au agenți agresivi în compoziție.
  • Nu emite substanțe nocive, alergeni, deci este un produs ecologic
  • Este rezistent la foc
  • Fibra de sticlă permite pereților să respire și nu dezvoltă ciuperci, microorganisme și mucegai
  • Se revopsește de peste 10 ori
  • Aplicare pe perete este rapidă

În ce camere poți instala tapet din fibră de sticlă

masa din lemn cu doua glastre de flori și alte decorațiuni, lipită de un perte cu tapet albastru pe care este atasat un tablou floral cu rama neagră
Tapetul din fibră de sticlă este unul dintre cele mai versatile tipuri de tapet de pe piață, având numeroase avantaje
  1. Montarea tapetului din fibră de sticlă se poate face pe orice tip de suprafață, inclusiv beton, cărămidă, ipsos, lemn, metal și multe altele.
  2. Tapetul din fibră de sticlă este adesea folosit pentru a ascunde defectele din perete și este frecvent în spațiile publice: clădiri de birouri, spitale, aeroporturi, școli, pensiuni și hoteluri, dar și în reședințe particulare.
  3. Poate fi instalat în orice cameră, de la bucătărie și baie până la dormitoare și living room-uri.

Curățarea și întreținerea

Recipient verde incolor cu solutie de curatare de tip spary
Alegerea tapetului din fibră de sticlă te scăpă de îngrijirea excesivă și costisitoare a produselor de curățare speciale pentru anumite tipuri de tapet

Curățarea și întreținerea tapetului din fibră de sticlă din colecția Vitrulan este simplă. Tapetul se poate spăla cu produse de curățare puternice, care au în compoziția lor agenți agresivi. Este folosit în spitale și clinici, deoarece dezinfectarea pereților se poate face fără probleme.

Pentru că este un material dur, tapetul din fibră de sticlă nu necesită o întreținere specială. Acesta este rezistent la impact, înțepături și abraziune, cu greu poate fi deteriorat.

Tapet din fibră de sticlă vs tapet din vinil

Atât tapetul din fibră de sticlă, cât și cel din vinil au o serie de avantaje. Ceea ce le diferențiază te va face să te îndrepți către alegerea potrivită ție. Tapetul din vinil este unul dintre cele mai populare tipuri de tapet din lume, în mare parte datorită prețului accesibil. Pe de altă parte, tapetul din fibră de sticlă este o alegere perfectă pentru clienții care doresc un aer modern și fresh în locuința lor. Fibra de sticlă pe perete rezistă mai mult decât vinilul (10-20 de ani), care uneori poate avea un aspect artificial, deși noile role din vinil imită piatra, lemnul ori alte suprafețe naturale.

Tapetul din fibră de sticlă este ecologic, rezistent la foc și uzură, pe când tapetul din vinil nu permite pereților să respire, de aceea nu este recomandat să folosești acest tip de material în dormitoare sau în alte spații slab ventilate.

Cele două tipuri de tapet sunt printre cele mai durabile materiale de pe piață, iar cel din fibră de sticlă este cel mai rezistent – până la 30 de ani.  Tapetul din vinil și cel din fibră de sticlă pot fi curățate cu produse din comerț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *