fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

De la vreau la pot – planificarea costurilor unei redecorări

Știi momentul acela când vrei să-ți redecorezi casa, când visezi la înfrumusețarea fiecărui colțișor și ideile se năpustesc asupra ta?

Începi să planifici spațiul până la ultimele detalii, ai în vedere spațiile de depozitare, decorarea pereților, textile, culori, … te gândești uneori până și la locul unei viitoare vaze cu flori. Încet, încet, toate capătă un sens, planul ia o formă tot mai unitară iar nerăbdarea de a trece la treabă se instalează.

Ajungi însă la acea parte pe care cu drag am ocoli-o cu toții, dacă am putea-  planificarea unui buget. Un chin! Însă cu puțină atenție, în funcție de amploarea proiectului, te poți asigura că finanțele nu îți vor da peste cap toată munca de planificare a decorului.

Soluția pe care noi ți-o propunem este cea a unei planificări în 5 pași:

  1. Primul, cel mai distractiv este așa zisa planificare maximală. Este perioada în care pui pe hârtie tot ce-ți dorești, fără urmă de remușcare. De la mobilă la perne decorative, de la tapet la tablouri, sau orice altceva ce va transforma decorul în noua viziune. Cu cât mai cuprinzătoare această listă, cu atât îți va aduce mobilitate în decizia finală.
  2. Treci încă o dată prin multitudinea de lucruri pe care ți le-ai propus și fă o primă triere. Taie doar punctele care ți se par nepotrivite ca design viitorului decor.
  3. Deja în faza aceasta, ne uităm la costurile fiecărui element și estimăm un buget. Chiar dacă pe lista ta există decorațiuni sau accesorii care par foarte costisitoare, nu renunța la ele înainte de a căuta producători și oferte. Poate ai norocul de a le găsi la reducere sau într-o variantă de plată în rate. Uite, îți putem da exemplul XTdeco– siteul online de accesorii și decorațiuni pentru pereți. Aici găsești tapet, fototapet, profile decorative și panouri decorative și are beneficiul de a fi un magazin online care permite plata în rate a comenzii. Așadar, dacă ți-ai imaginat că un tapet sau fototapet va întregi atmosfera încăperii, nu renunța la el pe criteriul costului ci comandă-l apelând la plata în 3 sau 6 rate, după cum ți-e favorabil.
  4. Vei avea o imagine de ansamblu a proiectului după ce notezi în dreptul fiecărui element de decor costul și metoda de plată preferată (integrală sau în rate).
  5. În ultimă fază, stabilește ordinea în care comanzi toate produsele, astfel încât să îți fie ușor să respecți pașii de lucru.

Acestea fiind spuse, te lăsăm cu inspirația sutelor de modele de tapet și fototapet, care să te poarte în frumoasa, creativa lume a decorațiunilor de interior.

Distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *