fbpx
tapet mozaic forme geometrice intr-un colt de living cu fotoliu in stil futurist gri si raft metalic negru
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DESPRE AMENAJĂRI

5 modele de tapet la modă în 2020

Modele de tapet la modă în 2020 sunt despre culoare și exuberanță, iar procesul de redecorare a unei locuințe începe precum o poveste de dragoste, unde majoritatea acțiunilor sunt făcute din inimă, dar și cu minte.

În acest material îți spunem cum arată cele mai în vogă modele de tapet în 2020 și îți prezentăm cinci tendințe fără cusur. Piața materialelor decorative este extrem de volatilă, iar de la an la an apar noi modele de tapet, care pot decora pereții și tavanul locuințelor și spațiilor de birouri într-un mod unic. 

Vestea bună este că tapetul în sine e, fără îndoială, o tendință a designului interior care va continua să crească și în următorii ani. Stilul minimalist ușor îndrăzneț îi ia locul celui clasic, care este lăsat deoparte în acest sezon. Modelele de tapet care „stau liniștite” pe fundal au rămas în 2019, pentru că anul 2020 vine cu modele spectaculoase gata pregătite să prindă viață în locuința ta.

Care sunt tendințele în 2020 în materie de tapet

Modelele botanice, tropicale, retro, 3D, culorile metalice sau formele geometrice sunt unele dintre cele mai noi tendințe în materie de modele de tapet, în 2020.

Nu este surprinzător nici faptul că modelele de tapet de culoare verde au devenit o alegere tot mai des întâlnită, deși sunt mai ușor de integrat într-un design interior nuanțele neutre. Ne duc cu gândul la natură și ecologie și ne dau o senzație de calm și bunăstare. Trendurile sunt completate de tonurile pământii, dar și de albastru, despre care se știe deja că este culoarea anului 2020. Nu ignorați însă nici nuanțele de roșu, auriu, bronz și argintiu.

În 2020, lasă-ți imaginația în voie: trendurile spun că poți aplica tapet sau fototapet inclusiv pe tavan sau în baie.

Cinci modele de tapet la modă în 2020

Deși un model clasic nu va ieși niciodată din tendințe, observăm că oamenii devin mai îndrăzneți și mai aventuroși nu numai cu alegerile modelelor de tapet în 2020, ci și prin modul în care îl utilizează. 

Combinațiile alb-negru nu se vor demoda niciodată, fiind culorile clasice ale stilului minimalist. Totuși, de ce să nu apelăm la un stil minimalist… mai viu? Vei putea face asta cu succes cu ajutorul unor modele etnice sau geometrice.

O soluție interesantă pentru tapet este și combinația de alb, negru și gri, caracteristică modelelor de tapet „nordice”, perfecte pentru interioarele în stil scandinav, care este puțin probabil să își piardă din relevanță în următorii ani.

Acestea fiind spuse, iată alte cinci abordări interesante în materie de modele de tapet la modă în 2020:

Modelele florale

Modelele de tapet florale sunt tot des întâlnite în casele oamenilor, cu precădere în aceste vremuri în care natura este din ce în ce mai prețuită. De la o baie mică, până la un dormitor mare, tapetul cu flori îndrăznețe și supradimensionate va face ca orice cameră să pară mai mare și unică.

tapet cu model floral pe fundal alb la moda in 2020
Tapet Lavabil Levi din colecția Skog a producătorului suedez Sandberg, cu model floral, este potrivit interioarelor mobilate modern

Modelele tropicale

Din dorința de a face parte dintr-o lume cât mai sustenabilă, fuziunea dintre natură și umanitate este tot mai apreciată. Tocmai de aceea modele tropicale de tapet au devenit atât de populare în 2020, alături de orice alte imagini botanice. Aducerea acestor elemente în casa ta te va putea ajuta să te simți mai conectat la natură.

tapet cu model tropical frunze verzi pe fundal alb galbui
Fototapetul 3D cu frunze tropicale va crea un colț verde luxuriant în casa ta

Tapetul 3D

Tapetul tridimensional sau 3D este îndrăzneț și modern, iar pentru cei cu locuințe decorate într-un stil contemporan este modelul perfect pentru a duce designul interior la nivelul următor. Acest tip de tapet poate oferi textură și un sentiment de realism interiorului tău. 

tapet cu model 3d abstract in culori aprinse precum rosu, mov, orange si albastru
Acest fototapet 3D, care înfățișează o pictură abstractă, în nuanțe puternice, se potrivește de minune pe un perete-accent în livingul unei locuințe spațioase

Efectul 3D include totul, de la imagini de fundal abstracte sau din cărămidă și lemn, până la modele geometrice care creează iluzii optice unice. 

Modelele în culori metalice

Tapetul cu efect metalic se potrivește perfect unui living sau unui dormitor minimalist. Modelele metalice duc tema tapetelor industrial la un nivel cu totul nou. Este contemporan, îndrăzneț, dar fără pretenții. 

model de tapet metalic la moda in 2020 de culoare cuprului cu particule bronz oxidat
Tapetul Designer Bacchus-Feathr este un model de tapet metalic, cu aspect de cupru și bronz oxidat. Detaliile de inspirație shabby chic îl aduc topul preferintelor iubitorilor stilului decadent

Tapetul metalic este perfect pentru cei cărora le place să fie creativi și să își asume riscuri. Tapetul în nuanță de bronz și cupru creează acel aspect luxos de metal, care se potrivește, de asemenea, cu auriul și cu nuanțele naturale ale marmurei. 

Modelele retro

Tapetul retro și-a avut întotdeauna locul în tendințele de design. În 2020, vei vedea modelele de tapet retro din nou în tendințe. Luxoase și distractive, aceste modele combină nuanțe de culori mai calde, ceea ce duce la un stil glamour, dar totuși reconfortant.

tapet cu model retro geometric colorant
Tapetul lavabil Masterpiece cu model retro în culori aprinse și expresive va personaliza instant camera în care este aplicat

Modele de tapet din 2020 se bazează atât pe stilul maximalist, consacrat pentru culorile luxoase, cât și pe nuanțele calde precum teracota sau coraiul. Iar modele geometrice par să își facă loc în tendințe de la an la an. Tu ce alegi? Scrie-ne în comentarii care este modelul tău preferat de tapet!

1 Comments

  1. Idei de design interior pentru un spațiu de lucru funcțional și creativ. Cum să te simți bine în biroul de acasă - XT Deco - Blog

    […] prin care poți schimba atmosfera de casă cu una de birou, ca să nu mai amintim de faptul că tapetul este un material în tendințe în domeniul designului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alfă ce stil de design interior ți se potrivește