fbpx
doi copii baiat si fata care se joaca intr-o camera decorata cu mult alb
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Amenajare Camera Pentru 2 Copii în 2023

Amenajarea unei camere pentru 2 copii în 2023 este o misiune provocatoare, pentru că, de regulă, fiecare are personalitatea lui. Chiar dacă sunt de vârste apropiate sau chiar gemeni, frații au gusturi, preocupări și pasiuni diferite și va fi complicat să amenajezi o singură încăpere pe placul fiecăruia în parte, în ton cu anul în care trăim.

Însă, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, lucrurile se pot aranja în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită, fie că ai două fete, doi băieți sau băiat și fată.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să îndeplinești misiunea complicată. 

Cum amenajăm o cameră pentru 2 copii în 2023. Idei generale

Dacă ai doi copii și doar două dormitoare, cel mai bine ar fi cedezi în favoarea lor încăperea mai mare, pentru că, în funcție de personalitate, este posibil să amenajezi totul la dublu. În plus, ei vor avea nevoie de spațiu de joacă sau de studiu. Iar dacă personalitățile lor sunt foarte diferite și se întâmplă să mai ajungă la situații conflictuale, este posibil să fie necesar să împarți camera în două cu un paravan sau perete fals și va trebui să ai loc de manevră.

Însă, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție – mai mic sau mai mare – atunci când te apuci de amenajare trebuie să discuți cu ei ca să afli ce își doresc, ce culori preferă, dacă le surâde ideea paturilor supraetajate. Chiar dacă ei și-l doresc, televizorul va trebui să lipsească din camera copiilor, pentru că va deveni principalul motiv de dispută, pentru că fiecare va dori să se uite la ceva anume. 

Amenajarea unei camere pentru 2 copii în 2023 îți pune la treabă imaginația. Este un an al culorilor vii și intense, astfel că orice preferințe ar avea copiii tăi, ele vor putea fi integrate în spațiul lor, cu condiția să creezi un echilibru. Dacă ai pereți încărcați și colorați, alege un mobilier simplu, din lemn – un material în trendul anului în care trăim – sau uni.

De asemenea, limitează-te la elementele de mobilier strict necesare și lasă-le la dispoziție cât mai mult spațiu de joacă.

Iată cum amenajezi o cameră pentru 2 copii:

Pentru două fetițe

Amenajarea unei camere pentru fete este cea mai fericită situație, pentru că între două surori se leagă o relație mai strânsă și au preocupări asemănătoare. Cu toate acestea, pot avea preferințe diferite în ceea ce privește culorile, spre exemplu, și va trebui să le împaci pe amândouă. Cel mai simplu este să pui amprenta fiecăreia în spațiul intim, care este patul. Alege lenjerii în culorile favorite pentru fiecare și jumătate din problemă este rezolvată. 

Pentru aspectul general al camerei alege un tapet care să includă culorile preferate ale surorilor. Poate că una preferă rozul, iar cea de-a doua galbenul… Vei găsi cu ușurință un tapet care să combine frumos și armonios cele două nuanțe și astfel vei crea o atmosferă care să le încânte pe amândouă.

Chiar dacă au pasiuni și preocupări asemănătoare, este necesar să le creezi și un spațiu personal, în care să-și pună fiecare amprenta. Dacă optezi pentru varianta paturilor supraetajate, vei avea loc pentru două birouri unde ele își vor pune obiectele preferate. Marchează cele două spații utilizând culorile favorite prin alegerea unor scaune în nuanțele lor. Dulapul de haine poate fi comun, într-o nuanță neutră. 

Pentru doi băieți

În cazul în care frații sunt de vârstă apropiată sau gemeni, amenajarea camerei pentru doi băieți este simplă. Trebuie să aibă fiecare patul lui – fie că este supraetajat sau paturi separate, puse pe câte o latură a camerei – dar în rest amenajarea va fi simplă, fiind necesar să combini tematicele preferate de fiecare. Băieții sunt fascinați de supereroi și nave spațiale. Alege un tapet cu una din aceste tematici și ei vor fi fericiți. 

Dacă diferența de vârstă dintre ei este mai mare de 2-3 ani, gândește-te să împarți camera în două, cu un paravan sau un element de mobilier. Gusturile și preocupările lor se schimbă destul de mult în funcție de vârstă, astfel că va trebui să le creezi câte un mic spațiu personal, în care fiecare să facă ceea ce îi place.

Pentru un băiat și o fată

Amenajarea unei camere pentru doi frați, băiat și fată, este de departe cea mai dificilă situație, pentru că ei vor avea preferințe total diferite, chiar dacă sunt de vârste apropiate sau chiar gemeni. Ca să fie toată lumea fericită, împarte din start camera în două. Apelează la un paravan, un perete fals sau o draperie, și amenajează fiecare jumătate după preferințele fiecăruia. Asta poate însemna că poți să ai pereți în două nuanțe diferite, dar, în același timp, poți alege o temă care să fie pe placul ambilor copii. Spre exemplu, copiii, indiferent de vârstă și sex, sunt atrași de animale. Alege un tapet inspirat de lumea animalelor și natură și amândoi vor fi fericiți. 

Decorează cele două jumătăți de cameră în culorile preferate utilizând câte un covor și lenjerii de pat. De asemenea, fiecare va trebui să aibă dulapul lui pentru haine și jucării și biroul lui sau măcar unul mai mare care să poate fi împărțit în două. 

Cum alegem tapetul pentru o cameră în care stau 2 copii. Implică-i pe cei mici în decizie

Tapetul este cea mai potrivită opțiune pentru amenajarea camerei pentru 2 copii în 2023. În primul rând, variantele noi de tapet sunt lavabile sau superlavabile, astfel că pereții pot fi păstrați curați, iar în al doilea rând textura este mult mai prietenoasă decât oricare alt finisaj. În plus, ai la dispoziție nenumărate modele de tapet pentru camera copiilor, astfel că îți va fi foarte ușor să le faci pe plac.

Cu toate acestea, alegerea tapetului poate fi o misiune dificilă, mai ales dacă ai băiat și fată. Cel mai simplu este să le îndrepți atenția către un model care să includă nuanțe preferate de fiecare. Spre exemplu, acest tapet al producătorului Majvillan, cu motive geometrice, neutre, are accente de roz pentru fete, albastru pentru băieți și verde care poate fi preferat de amândoi, pe un fond alb.

Tapet Alice intr-o camera cu cutii colorate, jucarii, vas cu flori si un corp de iluminat suspendat, colorat
Tapet Alice, ideal pentru amenjarea camerei pentru 2 copii, băiat și fată

Alte modele care pot fi pe placul ambilor frați – fată și băiat, dar și în celelalte situații cu două surori și doi frați, sunt tapetele cu animal print. Copiii sunt fascinați de lumea animalelor, astfel că cel din imaginea alăturată, cu pantere, îi va încânta.

Tapet Black Panther intr-o incapere cu masa pe care se afla un ghiveci cu planta si o cutie cu jucarii
Tapet Black Panther, inspirat de lumea animalelor, potrivit pentru amenajarea camerei copiilor de orice vârstă

Un model vesel și jucăuș potrivit pentru camera a două surori este acest tapet cu colivii și păsări diferite din colecția Studio Ditte. Căsuțele pentru păsări sunt colorate diferit, la fel și „locatarele”, iar copiilor le va face plăcere să exploreze și să își aleagă preferatele.

Tapet Birdhouses in fata caruia se afla o fata cu rochie albastra care se uita prin binoclu
Tapet Birdhouses, vesel și jucăuș, care va însufleți orice încăpere

La un moment dat, toți băieții visează să devină astronauți, astfel că un ambient creat cu acest tapet cu rachete îi va încânta peste măsură.

Tapet Rocket intr-o camera cu raft mic suspendat cu jucarii si un skateboard rosu
Tapet Rocket, cu rachete colorate diferit, care îi va încânta pe cei doi frați băieți

Mobila într-o cameră pentru 2 copii

Mobilierul multifuncțional este cea mai bună soluție într-o cameră pentru 2 copii. Alege paturi care includ spații de depozitare sub ele, unde poți pune o parte din haine și jucării. Această opțiune este valabilă și pentru paturile supraetajate. Unul din „dulapuri” este situat sub patul de jos, iar cel de-al doilea, pe partea laterală.

Dacă optezi pentru această variantă vei face o mare economie de spațiu și vei avea loc de manevră. 

Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de o masă unde să deseneze, să se joace sau să-și facă temele. Dacă dormitorul este prea mic pentru două birouri, alege unul care poate fi împărțit la doi, cu sertare și rafturi pentru fiecare. 

Chiar dacă ai spațiu de depozitare încorporat în paturi, cel puțin un dulap va fi necesar. Alege două mai mici, pentru fiecare copil, sau unul care să includă aceleași rafturi sau sertare la dublu; copiii trebuie să știe că sunt tratați la fel.

Alte accesorii pentru camere de copii

Pentru a le crea un univers al lor, obiectele personale trebuie să poarte amprenta fiecăruia. Am spus și mai sus că fiecare trebuie să aibă lenjerii diferite, în culorile sau cu personajele preferate. Chiar dacă pentru tine este firesc ca așternuturile să fie identice, ei sunt mai puțin interesați de estetica generală. 

În ceea ce privește covorul din camera copiilor, ai la dispoziție mai multe opțiuni. Fie alegi din start două mai mici, diferite, pe gustul fiecăruia din ei, fie unul mai mare, care să combine culorile preferate sau unul în nuanțe neutre.

În privința corpurilor de iluminat, trebuie să ai în vedere că în afara lustrei situată pe tavan, în centrul camerei, va trebui să instalezi cel puțin o aplică pentru fiecare, în zona patului. Foarte mulți copii au frică de întuneric, așa că este necesar să le asiguri liniștea instalându-le un corp care să împrăștie o lumină difuză, care poate să rămână aprinsă și toată noaptea, dacă este necesar. Alege o aplică pe placul lor, cum este cea din imaginea alăturată, cu un cap de urs panda.

Aplica de perete Panda, intr-o camera cu jucarii, haine pe umerase, obiecte decorative suspendate si doua genti panda
Aplică de perete Panda, potrivită pentru camera copiilor

În concluzie, amenajarea unei camere pentru 2 copii în 2023 poate fi destul de simplă dacă îți faci de la început un plan în care să-i implici și pe cei mici. Află din timp care sunt gusturile și preferințele lor și adaptează totul la dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție. Copiii vor fi mulțumiți dacă vor regăsi în cameră culoarea sau personajul preferat – restul depinde de tine.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *