fbpx
DECOREAZĂ CU XTDECO

Tapetul și fototapetul aduc viață și culoare în orice locuință

Orice locuință are nevoie de un strop de culoare pentru a deveni acasă. În ultimii ani a devenit un adevărat trend înlocuirea varului și a vopselei lavabile cu tapet sau fototapet. De altfel, aceastea sunt o alegere foarte inspirată, mai ales pentru că nu implică la fel de multă muncă ca și în cazul variantei clasice de a îngriji pereții. Așadar, tapetul și fototapetul atrag o multitudine de avantaje de care orice proprietar ar trebui să se bucure.

Pentru a-ți veni în ajutor, pe site-ul nostru am pregătit o întreagă colecție de modele de tapet, alcătuită din cele mai diversificate modele. Vei vedea că prin întrebuințarea acestora locuința va căpăta o notă mai elegantă și mai modernă.

Tapet

În primul rând, în momentul în care pereții sunt acoperiți cu tapet, aceștia nu vor mai aduna tot praful pe suprafața lor, ci vor rămâne neatinși. Apoi, nu va mai exista vopseaua care în urma aplicării lasă pete și urme peste tot, atât pe podea, cât și pe ferestre. Cu această metodă modernă, nu mai este necesară protejarea și înfolierea tuturor suprafețelor, ca atunci când trebuia să vopsești sau să văruiești. Dacă acestea erau absolut necesare pentru a evita pătarea sau distrugerea obiectelor din locuință, în cazul tapetului acest lucru nu mai este necesar.

Instalarea tapetului se face într-un mod foarte simplu și nu necesită neapărat experiență. Întreaga operațiune este curată și se finalizează foarte rapid.  Atunci când ai terminat de lipit toate fâșiile de tapet, nu trebuie să mai așteptați uscarea, la fel ca în cazul varului sau al vopselei. De asemenea, nici curățenia de după nu mai este necesară pentru că nu se creează niciun fel de dezordine, iar ușile, ferestrele și podelele rămân intacte. De fapt, ceea ce îți rămâne de făcut după ce ai aplicat tapetul este să te bucuri de noul decor.

 

 

Beneficiile pe care le oferă tapetul unei încăperi sunt nenumărate. Acesta oferă de fiecare dată un finisaj perfect, fără prea mult efort. Nu este nicio noutate faptul că, pentru a obține pereți perfecți, atât ca aspect, cât și ca textură și culoare, este nevoie de o muncă acerbă, și cu toate acestea nu de fiecare dată se obțin rezultatele dorite. De cele mai multe ori, atunci când vă așteptați cel mai puțin, apar diverse pete inestetice pe suprafața pereților, fie din cauza umidității, a razelor ultraviolete, a proximității față de sursele de căldură din apropiere, fie din alte motive.

Sunt foarte rare cazurile în care, în urma aplicării unui strat mai gros de vopsea, murdăria și petele de pe pereți se estompează sau dispar complet. Un alt aspect important îl reprezintă textura pereților. Astfel, poate fi destul de dificilă obținerea unui aspect unitar, mai ales în cazul acelor pereți care au mici defecte. Diferențele de textură influențează pereții, în timp aceștia devenind inestetici, cu culori în nuanțe diverse de intensitate.

Sfaturi pentru alegerea celui mai potrivit model de tapet

Deși poate părea floare la ureche, alegerea tapetului potrivit nu este întocmai o decizie ușoară. Fiecare cameră din locuință are un scop pentru care există și este necesar ca decorul să fie unul corespunzător. Așadar, este necesar ca tapetul să se armonizeze atât cu fiecare încăpere în parte, cât și cu întregul stil al locuinței.

Dimensiunile încăperii 

Trebuie ținut cont de acestea atunci când alegi tapetul, dar și de lumina care se reflectă în cameră. Camerele mai mici necesită un tapet mai luminos, în nuanțe vesele și modele fine. Dacă alegi imprimeurile mari vei crea senzația de spațiu închis, chiar mai mic decât este în realitate. O altă variantă este de a tapeta un singur perete, pentru a da senzația de spațiu mai amplu, dar și un joc de culori plăcut la vedere, care să nu obosească.

 

 

În ceea ce privește camerele cu suprafață mai mare, acestea dispun de o gamă mult mai variată de modele și de culori de tapet ce pot fi aplicate. Acestea pot fi tapetate și cu un model cu imprimeuri complexe, în nuanțe profunde. Poți evidenția unul din pereți prin utilizarea unui model de tapet mai frapant, iar pentru ceilalți unul în tonuri mai discrete.

 

 

Culorile și lumina

Indiferent de dimensiunile pe care le are o încăpere, aceasta trebuie să ofere un anumit grad de confort. Astfel, de fiecare dată când îți dorești să redecorezi, optează pentru un model de tapet care să nu obosească ochii, ci să ajute să îți relaxezi atât mintea, cât și trupul. În niciun caz să nu opta pentru culorile mohorâte, pentru că acestea îți vor influența negativ starea de spirit. În camerele în care lumina soarelui pătrunde într-o foarte mică măsură sau chiar deloc, ai nevoie de un tapet cât mai deschis și vesel. Cele în culori reci și închise nu sunt deloc potrivite, pentru că nu vor face decât să încarce și să întunece și mai tare încăperea. Culorile calde, precum tonurile pământii deschise, nuanțele de portocaliu și galben sau cremurile și culorile calde pastelate sunt ideale pentru acest tip de încăperi.

 

 

Modele de tapet

Multitudinea de modele disponibile îți poate îngreuna alegerea, însă odată ce vei găsi tapetul perfect te vei îndrăgosti instant de încăperea în care îl vei aplica.

Modelele cu dungi 

Acestea pot ajuta la crearea unui decor de excepție, dar întrebuintațe necorespunzător ar putea să strice tot aspectul. În camerele care au tavanul jos, recomandăm tapetul cu dungi verticale, pentru ca acestea dau senzația de înălțime. În niciun caz nu recomandăm utilizarea imprimeurilor sau a dungilor pe orizontală în locurile cu tavan jos, pentru că acestea vor face camera să pară și mai scundă.

 

 

Modele botanice

Dacă ești prioprietarul unui restaurant sau al unui bar, te sfătuim să folosești un tapet cu frunze sau flori. Acestea vor conferi localului nu numai eleganță – va deveni în același timp și mai primitor. Rolul acestui tip de tapet este de a reda buna dispoziție și zâmbetul de pe chipurile celor are trec pragul localului.

 

 

Modele geometrice

Birourile pot fi, de asemenea, personalizate cu modelul de tapet potrivit. Fiind un loc în care se desfășoară diverse tipuri de activități și întâlniri, acesta trebuie să emane în jur eleganță, dar și seriozitate. În cele de dimensiuni mari, se poate utiliza un tapet în combinatie de două culori, cu diverse modele geometrice. În ceea ce privește birourile mai mici, cele mai potrivite sunt tapetele cu imprimeuri discrete, monocrome.

 

 

Dacă îți dorești să obții confortul și relaxarea de care ai nevoie, atât în propria locuință, cât și în locul pe care îl administrezi, ar trebui să ții cont de sfaturile de mai sus. În acest mod, vei putea petrece un timp de calitate în interiorul unui loc care să creeze o stare de bine, de confort. Pe site-ul nostru găsești game variate de modele, fiecare dintre acestea fiind potrivite pentru diverse încăperi ale locuinței proprii, dar și pentru spații comerciale, instituționale sau publice.

Fototapet

Poate cea mai interesantă și atractivă caracteristică a fototapetului este ușurința de a-l personaliza. Fototapetul se face la comandă, în funcție de dimensiunile pereților pe care urmează a fi aplicat. Nu trebuie să te sperii că fotoatepetul nu se va încadra pe perete pentru că acesta ajunge la tine în fășii care se aplică pe rând pe suprafața peretelui. Colecțiile de fototapet se reinventează constant și cu cât acesta devine mai popular, cu atât mai multe modele inedite vor fi accesibile oricărui segment de clienți și indiferent de gusturile în materie de design interior.

 

 

Beneficiile fototapetului

Curățenie – uneori poate fi destul de greu să păstrezi un grad ridicat de curățenie. Fototapetul îți oferă oportunitatea de a menține ordinea și curățenia din fiecare încăpere mult mai ușor. În acest mod, nevoia de a strânge în urma aplicării varului și a vopselei nu va mai exista, pentru că acestea nu vor mai fi necesare. Atât parchetul, cât și mobilierul și celelalte lucruri din camera vor fi în siguranță și, de asemenea, vor putea fi întreținute mult mai ușor.

 

 

Confort – fototapetul are abilitatea de a oferi oricărui interior un grad ridicat de confort. Va fi mult mai ușor să menții ordinea în locuință, iar atunci când faci curățenie generală nu va mai trebui să protejezi și să înfoliezi toate ferestrele, mobila și celelalte suprafețe ce se pot păta.  Poți să simplifici operațiunea de văruire și vopsire, alegând tapetul potrivit care nu necesită depunerea unui astfel de efort.

Finisaj perfect – poate fi destul de dificil ca un perete să fie realizat într-un mod cât mai profesional și să fie perfect drept. Cu tapetul potrivit, poți să oferi pereților un finisaj extraordinar.  Mai mult decât atât, timpul nu își va pune amprenta peste textura și culoarea fototapetului așa cum se întâmplă în cazul varului și al vopselei. Astfel, indiferent dacă în apropierea acestuia se află vreo sursă directă de lumină, aspectul nu va avea de suferit în niciun fel.

Design modern fără cusur – dacă în cazul pereților văruiți mai există pe alocuri diverse imperfecțiuni ce pot fi observate cu ochiul liber și prea puține dintre ele pot fi remediate, atunci cand utilizezi fototapet nu te vei mai confrunta cu astfel de probleme. Fototapetul reușește să se plieze în mod perfect, oferind un design ideal.

Personalizare – dacă nu găsești modelul tău preferat în catalogul de produse, noi îți punem la dispoziție banca de imagini Adobe Stock pentru a găsi imaginea perfectă pe care ți-o dorești transpusă pe fototapet. De la ilustrații la peisaje, pe Adobe Stock alegi din milioane de imagini care mai de care mai spectaculoase care pot deveni parte din pereții tăi fără efort.

 

 

Modele de fototapet

Dacă încă nu ai ales un fototapet pentru casa ta, nu știi ce pierzi! Modelele pe care le ai la dispoziție satisfac toate gusturile și colecțiile sunt din cele mai variate.

Model scandinav

Camerele amenajate în stil scandinav se pot bucura de aerul inspirat de munte și de culorile neutre specifice stilului. Un fototapet este un detaliu măreț într-un decor minimalist și scoate camera din anonimat. Ușurința cu care un perete transformă radical decorul te va lua prin surprindere!

 

 

Model tropical

Mulți dintre noi își doresc un decor special, plin de viață și de personalitate și în aceste momente fototapetul vine în ajutor. Un fototapet cu inspirație tropicală te va ajuta să-ți iei zilnic doza de energie pozitivă și va oferi fără îndoială o notă de maximalism de care multe case au nevoie.

 

 

Fototapet 3D

Vedeta în lumea fototapetului este pe departe fototapetul 3D. Modelele moderne, potrivite pentru casele contemporane, se adresează celor care vor să amenajeze o cameră de dimensiuni mai mari căreia își doresc să-i intensifice adâncimea. Modelele 3D te ajută să te pierzi într-un spațiu nou din interiorul propriei tale camere și să descoperi adevăratul potențial al unei amenajări cu dichis.

 

 

Tapetul și fototapetul devin încet-încet decorațiuni indispensabile pentru pereții casei noastre. Tehnologia avansată permite producătorilor să se concentreze pe materiale din ce în ce mai calitative, print la standard înalt și modele care împing normele pereților tradiționali. Pereții albi sau cei vopsiți ne-au obișnuit cu multă bătaie de cap în ceea ce privește îngrijirea și deteriorarea în timp, dar tapetul și fototapetul te ajută să te relaxezi știind că te poți bucura de un produs de cea mai bună calitate și pe o perioadă lungă de timp. Dacă pereții tăi ar putea vorbi, ți-ar cere să-i decorezi cu tapet sau fototapet.

 

 

Explorează produsele pe care le găsești disponibile pe XT Deco și fă-ți planuri pentru cea mai inspirată amenajare sau reamenajare de până acum. Spor la decorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *