fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

23 idei minunate de decorări interioare cu pereți din piatră/ cărămidă

Chiar dacă zidurile de piatră și de cărămidă își au originile în epoca medievală, este uimitor cum pot complimenta atâtea stiluri de design interior. De la clasic, la modern minimalist, de la industrial, la rustic, un perete din piatră adaugă farmec și personalitate oricărei încăperi și îi oferă fiecărei camere un aspect unic. Mai mult, un zid de cărămidă sau cu o textură care imită piatra, se potrivește în orice tip de cameră, fie că este vorba de living, dormitor, hol, bucătărie sau baie.

Sunt atâtea posibilități de decorare pentru fiecare colț al casei și atâtea modele de piatră, care variază de la mărime, la textură și culoare! Noi am făcut o selecție care sperăm că vă va inspira și vă va ajuta să alegeți ce este potrivit pentru dvs.

Dacă vă este teamă că piatra va împrumuta spațiului un aer rece, nu aveți de ce să vă faceți griji. Trebuie doar să adăugați materiale și elemente de decor calde, care vor echilibra atmosfera: lemn, blană, cașmir, covoare lânoase, nuanțe calde pentru restul pereților, podea sau mobilă, perne sau covoare pufoase.

Pentru un farmec aparte și un interior cu o atingere de stil, asortați corpuri de iluminat care să pună în evidență pereții decorați cu piatră.

Pereții îmbrăcați în piatră sau un substituent al acesteia (tapet/ fototapet imitație de piatră), arată natural, interesant și au o eleganță anume. Puteți decora un singur perete cu piatră și va deveni, cu siguranță, punctul focal al întregii încăperi.

Vă puteți juca, decorând fie un zid întreg, fie parte a acestuia, puteți îmbrăca stâlpi sau piloni sau, pentru o amprentă de clasă și lux, vă recomandăm să încadrați șemineul în piatră.

Un zid din piatră albă este foarte versatil. Puteți opta pentru o camera albă în întregime sau puteți adăuga detalii (obiecte de decor, perdele, perne, covor etc.) în nuanța preferată.

Pentru un farmec clasic sau rustic, alegeți un model care să arate cât mai natural și neprelucrat, cu pietre mari, dispuse neregulat. Pentru un design modern sau minimalist, vă puteți orienta către piatra albă sau neagră.

Pentru o bucătărie caldă, rustică, peretele de piatră este alegerea perfectă. Vă veți simți ca în bucătăria bunicii și veți avea sentimentul plăcut de “acasă”.

Elementele naturale merg mână în mână cu piatra, așa că florile și alte plante ornamentale sunt o idee minunată pentru a completa decorul.

Un alt material natural, care poate fi utilizat cu succes în combinație cu un perete de cărămidă, este lemnul. Va contrabalansa efectul de “rece” pe care piatra sau cărămida îl pot creea și va desăvârși ambianța clasică, într-un mod maiestuos. Dacă mergeți pe varianta deco rustică sau naturală, brută, panourile sau grinzile de lemn vor amplifica efectul dorit de lucrare neterminată, de sălbăticie și de libertate.

O variantă mai ușor de pus în practică și mai puțin costisitoare este decorarea cu tapet/ fototapet imitație de piatră. Variantele dintre care puteți alege sunt nenumărate, fie că este vorba de tapet imitație piatră Versailles, tapet imitație piatră Status , tapet imitație cărămidă sau fototapet imitație piatră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *