fbpx
DE INSPIRAȚIE

Tendințe în design-ul de interior pentru 2019

Un an nou aduce cu el toate schimbările pe care ți le poți imagina. Pentru că fiecare dintre noi își propune lucruri noi pentru 2019, noi vrem să-ți sugerăm să te gândești și la lucruri noi pentru casa ta! Un adevărt portal spre personalitatea ta sau a întregii familii, locuința trebuie să manifeste stare de bine și tot ceea ce te reprezintă cel mai bine. Pe lângă asta, e bine să fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe în ale amenajărilor.

Noi îți propunem câteva dintre aceste trenduri care credem că pot fi pe gustul tuturor. Dacă alegi să mergi pe calea unuia dintre aceste trenduri, noi ne-am făcut treaba cu brio! 😉

Forme

La capitolul forme pentru accesorii și decorațiuni, dar și piese de mobilier, 2019 se anunță de succes pentru formele curbate. De la canapele și fotolii rotunde, la mese și scaune, dar și veioze sau lămpi.

Canapelele rămân vedetele în materie de design interior și, pe lângă culorile expresive și elegante, formele neconvenționale și curajoase întăresc statement-ul oferit de acestea. De asemenea, pentru o sufragerie cu adevărat originală, care atrage atenția, elementele stilului art deco revin în trend în 2019. Poți alege să combini o canapea curbată cu elemente surprinzătoare art deco, pentru un interior spectaculos!

Culori

Pantone a desemnat Living Coral culoarea anului 2019, dar părerile rămân împărțite. Motivația din spatele acestei decizii se referă la optimismul pe care îl emană această culoare și cât de multă nevoie avem noi, oamenii, de o doză de fericire. Living Coral are menirea de a influența starea de bine a celor care o folosesc atât în materie de fashion, cât și pentru amenajarea casei.

Living Coral este fresh, tânără și perfectă pentru schimbarea unei stări mai puțin pozitive într-o zi grea. Cu venirea primăverii, Living Coral poate deveni culoarea perfectă pentru casa ta!

O altă culoare plină de viață și optimism, care ne duce cu gândul la zile dulci ca mierea și la fel de trendy în 2019 este galbenul.

Folosit într-o combinație de nuanțe poate aduce la viață un living demodat sau poate umple de energie pozitivă o cameră de copil. Galbenul poate fi folosit pentru decorul pereților, dar poți alege și obiecte decorative sau mobilier într-o nuanță de galben, portocaliu sau galben-muștar.

Elegantă, misterioasă, dar în același timp plină de vitalitate, verdele este culoarea potrivită pentru o casă cu personalitate puternică. Poate fi folosită cu succes pentru pereți dacă dimensiunile încăperii permit acest lucru sau o poți alege pentru canapea, fotolii sau accesorii. O piesă de mobilier într-un verde vibrant va scoate în evidență originalitatea de care dau dovadă locuitorii casei. Poți să readuci la viață un corp de mobilier vechi și să-l vopsești într-o nuanță de verde închis.

Plante

2019 protejează plantele de cameră și le aduce cu el în topul trendurilor. Cactușii de dimensiuni mari sunt în centrul atenției, mai ales pentru că sunt plante deloc mofturoase și pot fi potrivite chiar și pentru cei mai uituci dintre noi.

Un cactus de dimensiuni foarte mari se potrivește în special la casă, unde tavanul este înalt, amplasat într-un hol de trecere sau un hol de la intrare. Pe timp de vară, cactusul poate sta și la intrarea în casă, unde chiar doi cactuși falnici pot să te aștepte în fiecare zi. Un cactus se potrivește într-un decor care amintește de deșertul american, dar și într-o cameră cu design eclectic.

Tapet

În materie de tapet, peretele de accent din dormitor este un must-have în 2019 – în special cel cu motive florale și inspirate din natură.

Tapetul și fototapetul câștigă teren cu fiecare an în materie de design interior. Datorită modelelor noi tot mai creative, colorate și spectaculoase, dar și metodelor avansate de imprimare și materiale tot mai calitative, tapetul revine cu siguranță la viață.

Un perete de accent cu tapet se potrivește de minune chiar și unui dormitor de mici dimensiuni. Tapetul poate fi considerat în această situație o operă de artă de mari dimensiuni care îți împodobește peretele într-un mod unic. Noi îți punem la dispoziție posibilitatea de a personalizat fototapetul, având la dispoziție o bancă de imagini cu milioane de posibilități din care poți alege. Fiind extrem de rezistent în timp și păstrându-și aceeași calitate chiar și când este expus la soare, un fototapet va fi piesa de rezistență a dormitorului tău!

Pattern

Faianța cu pattern devine cel mai important trend la capitolul baie. Modelele scot din monotonie pereții băilor pe care, de obicei, tindem să îi păstrăm cât mai simpli, pentru a nu încărca prea tare spațiul. În 2019 însă, e timpul să facem cu toții o schimbare!

Plăcile de faianță așezate neconvenționale sau cele cu pattern geometric oferă și o dinamică sau chiar iluzii optice și pot face spațiul să pară mai mare. Pattern-urile care imită anumite motive tradiționale sau forme care amintesc de stilul de design marocan, oferă un aer aerisit și artistic unei băi intens luminate de lumină naturală.

Nu este necesar să acoperi toți pereții băii cu faianță cu pattern, dar poți folosi doar pereții din jurul dușului, sau doar un perete din capătul băii. Motivele în culori neutre și subtile pot fi folosite și pe mai mulți pereți, în special la o baie care nu pare înghesuită.

Less is less

Într-un capitol asemănător culorilor neutre, minimalismul rămâne în trend în 2019 pentru cei care vor să se îndepărteze cât mai mult de stilul eclectic, de pattern-uri și de orice care ar încărca prea mult atmosfera.

Minimalismul trebuie să devină și un stil de viață, iar dacă îți dorești să-l folosești în decorul casei tale trebuie să scapi și de toate lucrurile inutile pe care le-ai strâns de-a lungul anilor. De la obiecte decorative care sufocă atmosfera, la haine pe care nu le mai porți și reviste care stau pline de praf pe rafturi uitate. În cuvintele lui Marie Kondo: “Cea mai bună metodă de a afla de ce anume avem cu adevărat nevoie este să scăpăm de tot ceea ce considerăm inutil.”

Împrumută și din ideile prezentate de noi doar ceea ce simți că vorbește despre tine și alege schimbarea pe care ți-ai dorit să o faci de atâta timp. 2019 poate fi cel mai bun an al tău de până acum și o portiță spre și mai mulți ani inspirați și plini de stil!

Spor la decorat!

Surse foto: Pinterest, XTDeco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *