fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Idei pentru decorul terasei și al curții interioare

Pentru că vara se apropie cu pași repezi (mai repezi decât în mod obișnuit), e timpul să te gândești la decorarea terasei sau a curții interioare. Pentru seri liniștite, brunch-uri, sau un loc în care să te relaxezi tot weekend-ul la soare, trebuie să te bucuri din plin de aceste spații dacă le ai acasă.

 

 

Dacă locuiești la bloc, dar ai un balcon spațios sau, și mai bine – o terasă, gândește-te la un spațiu relaxant și confortabil. Poți opta pentru câteva fotolii, o canapea mică, sau scaune tapițate și moi. La fotolii si canapele poți adăuga perne pufoase care să-ți susțină spatele pentru zilele în care vrei să citești în aer liber.

 

 

Plantele vor înfrumuseța spațiul și îi vor da viață. În momentele petrecute pe terasă, poți să uiți de agitația orașului și să te simți ca în mijlocul naturii. Pe terasă sau balcon poți crește în jardiniere și legume precum roșii, ridichi, ardei, salată, spanac sau busuioc pe care mai apoi să le adaugi direct în mâncare. Dacă spațiul îți permite, adaugă și o masă de dimensiuni mici sau medii, ca să poți lua prânzul, sau chiar cina, pe terasă.

 

 

Curțile interioare îți oferă o libertate mai mare în ceea ce priveștea activitățile pe care le poți face și decorul pe care îl poți pune la cale. Poți împărți curtea în mai multe zone de activitate: zonă de relaxare, zonă de luat masa, zonă de joacă. Dacă ai o curte mai mică, bucură-te de beneficiile acestui spațiu și decorează-l în așa fel încât să aibă de toate, pentru toți.

 

 

Pentru cei mici poți amplasa o căsuță cu scară, pentru a-i încuraja să se joace cât mai mult în aer liber. Un hamac pentru cei care își petrec timpul citind sau pentru cei care vor să tragă un pui de somn în natură, va fi mereu bine primit.

 

 

Poți organiza prânzuri sau grătare la tine acasă, așa că găsește loc unei mese pentru mai multe persoane și invită-ți prietenii cu fiecare ocazie. Împodobește spațiul cu plante și flori de exterior și joacă-te cu obiectele decorative din lemn sau piatră. Ghirlandele de lumini și felinarele vor creea o atmosferă specială pentru serile petrecute afară, iar dacă ai un loc unde poți face focul, curtea ta va deveni cel mai primitor spațiu. Dacă locuiești într-o zonă cu vreme capricioasă, încearcă să folosești mai mult mobilier din materiale impermeabile, sau caută soluții pentru a acoperi curtea interioară la nevoie.

 

 

Pentru ca decorul și accesoriile să se camufleze perfect cu natura, sau să imite atmosfera, alege texturi precum lemnul natural (lăcuit, pentru a-l proteja de umezeala), și culori ca și alb, gri sau maro/crem – care să se asorteze cu pereții sau podelele. Pentru un stil boem poți opta pentru pături și perne în mai multe culori și pattern-uri, ba chiar să îți pictezi mobilierul sau ghivecele plantelor. Gândește-te ce s-ar potrivi cel mai bine stilului în care este decorată casa ta, pentru a alege eficient și elementele de decor ale terasei sau curții interioare. Mizează pe culori simple, care vor fi în armonie cu natura și verdeața, pentru a nu încărca prea mult spațiul.

Timpul petrecut afară îți va ridica moralul și te va energiza, așa că, nu lăsa pe mâine ce poți decora azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *