fbpx
living cu fereastra inalta, spatios, decorat cu tapet in stil scandinav cu peisaj de munte
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cele mai frumoase modele de tapet pentru un design scandinav

Stilul scandinav este deja în trend de câțiva ani și va continua să fie mult timp la modă dintr-un motiv cât se poate de simplu: interioarele decorate astfel sunt confortabile, luminoase și includ multe elemente naturale. Pereții sunt o parte importantă a acestui stil, iar noi îți vom prezenta cele mai frumoase modele de tapet design scandinav.

În acest material îți vom reaminti principiile designului scandinav și ce culori definesc acest stil adoptat la scară tot mai largă în locuințe, dar și spații de birouri, baruri sau cluburi.

Principiile designului scandinav

În esență, este un stil de amenajare simplu, care utilizează mult materiale naturale, culorile deschise și mobilier multifuncțional. Designul scandinav valorifică la potențial maxim lumina naturală, motiv pentru care ferestrele sunt ample și accesorizate cât mai puțin și mai simplu. Sunt utilizate perdele ușoare, din țesături naturale, albe sau alte culori foarte deschise, însă dacă ai ferestre frumoase, le poți lăsa așa cum sunt.

Într-o locuință scandinavă, pereții vor fi preponderent deschiși la culoare, însă într-o încăpere cu dimensiuni generoase poți apela și la accente mai întunecate. Pereții albi sunt însă, în principiu, caracteristici stilului. Poți să combini albul cu alte nuanțe, pentru că prea mult alb dă impresia de „rece”, ceea ce ne dorim să evităm într-un spațiu de locuit.

Lemnul este un element central într-o amenajare scandinavă. Astfel, podeaua, mobilierul și alte accesorii sunt, în general, din lemn. Însă și piatra – un alt material natural – este valorificată acolo unde este posibil. 

Într-o casă scandinavă, mobilierul este unul cu linii simple, cu margini rotunjite, realizat de obicei din lemn, în nuanțe neutre. Un element important al stilului scandinav este funcționalitatea, așa că se apelează la spațiile de depozitare inteligent construite, ascunse. 

Accesoriile și decorațiunile utilizate sunt alese în așa fel încât să mențină ideea de spațiu liber și luminos. Covoarele și păturile vor fi în nuanțe deschise, dar cu accente mai „colorate”. De asemenea, motivele florale sau cele geometrice sunt caracteristice stilului.

Culorile predominante în designul scandinav

Culorile neutre sunt specifice stilului scandinav. Se utilizează mult alb, însă acesta este „încălzit” cu tonuri de gri, crem și chiar negru. 

De asemenea, se utilizează mult culorile pastelate, cum ar fi rozul deschis, galbenul lămâie, dar și nuanțele de verde și albastru marin, care induc starea de confort și relaxare. 

Un interior scandinav este pus în valoare dacă utilizezi accesorii – perne decorative, spre exemplu – în culori mai pregnante, care să completeze frumos decorul.

Top 5 cele mai frumoase modele de tapet în stil scandinav

Tapetul este materialul cel mai des utilizat pentru decorul pereților în casele scandinave. Este un un material prietenos – cald și catifelat, care contribuie decisiv la crearea unui spațiu confortabil.

Iată top 5 cele mai frumoase modele de tapet în stil scandinav:

Tapetul din imaginea alăturată, din colecția NLXL, va aduce orice perete în centrul atenției. Efectul de a transpune pe tapet scânduri de lemn este incredibil. Calitatea este atât de uimitoare încât ar putea păcăli pe oricine să creadă că este lemn veritabil.

Tapet Scrapwod PHE-11 pe un perete in fata caruia se afla o masa cu doua vase decorative turcoaz, un ghem de funie și un scaun
Tapet Scrapwod PHE-11, care imită foarte realist scândurile din lemn, perfect pentru o amenajare în stil scandinav

Producătorul suedez Sandberg a creat nenumărate modele de tapet în stilul caracteristic zonei, iar acesta, care combină atât de simplu, dar foarte elegant, benzile orizontale albe și albastre, va transforma orice încăpere într-una specială.

Tapet Fjordbyen pe un perete pe care se afla un tablou, intr-o incapere cu birou pe care se afla o lampa, o vaza cu floare, o carte si obiecte decorative si un scaun
Tapet Fjordbyen, caracteristic stilului scandinav, pentru o amenajare spectaculoasă

Cum spuneam, motivele florale sunt des utilizate în amenajările scandinave, însă se apelează la modele delicate, în culori difuze. Acest tapet cu bujor interpretat artistic, în nuanțe de gri, pe un fond alb, va aduce o atingere delicată camerei pe care o decorezi.

Tapet Peony pe un perete cu usa alba, in fata caruia se afla un scaun negru cu doua perne si doua tablouri sprijinite de podea
Tapet Peony, care combină albul și mai multe tonuri de gri, potrivit pentru living sau dormitor într-o casă scandinavă

Deși mai „curajos”, tapetul Djurgarden respectă principiile stilului scandinav. Este un model vesel și elegant, cu valuri într-o reprezentare artistică, în nuanțe de verde și turcoaz, echilibrate cu alb. Are un efect estetic deosebit, foarte versatil, fiind potrivit pentru orice încăpere a locuinței.

Tapet Djurgaden pe un perete cu tablou si o fotografie, sprijinite pe un raft cu vas cu floare, reviste, langa care se afla un scaun negru
Tapet Djurgaden, cu un efect vizual spectaculos, pentru interioare scandinave prietenoase

Stilul scandinav este caracterizat de simplitate, iar acest tapet – care este disponibil în mai multe nuanțe – este definiția simplității și eleganței. Are un model grafic de bază – o reprezentare a unor lacrimi sau frunzulițe purtate de vânt – care este nemuritor. O încăpere cu acest tapet va fi mereu la modă.

Tapet Ella pe un perete in fata caruia se afla o masa alba pe care se afla un vas cu planta decorativa, un urs si o caseta din lemn
Tapet Ella, disponibil la XT Deco în mai multe culori, simplu și elegant, pentru o amenajare scandinavă mereu la modă

Acestea au fost cele mai frumoase modele de tapet design scandinav selectate de noi, însă pe xtdeco.ro găsești și alte modele potrivite pentru aceste amenajări.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *